Før kampen 27. april: Tottenham – West Ham

Tottenham Hotspur Stadium 27. april kl. 13.30: Tottenham Hotspur – West Ham United

SkySports har valgt London-derbyet mellom Tottenham og West Ham som lørdagens formiddagskamp i den tredje siste helgen med Premier League-fotball denne sesongen. Høstens møte på London Stadium endte med 1-0 seier til Tottenham mens ligacupkampen på samme stadion kort tid etter også endte med seier til naboen i nord, denne gang med 3-1. Sist sesong møttes klubbene på Wembley og det endte 1-1 i ligaen etter en kanonscoring av Pedro Obiang. Nå blir det første gang West Ham entrer Tottenhams nye storstue, Tottenham Hotspur Stadium, og kanskje kan West Ham bli det første laget som både scorer mål og tar poeng fra hjemmelaget på den nye arenaen.

Tottenham har hatt en imponerende sesong, bare avbrutt av korte «downperioder». I Champions League er de som kjent klar for semifinale hvor første av to kamper mot Ajax spilles allerede førstkommende tirsdag. I ligaen er de i øyeblikket nummer 3, men hvor de fortsatt ikke er garantert å ende blant de fire øverste ved sesongslutt. Det siste skulle tilsi at manager Mauricio Pochettino velger å toppe laget på lørdag mens møtet med Ajax kun tre dager senere skulle tilsi at han muligens ønsker å spare noen av nøkkelspillerne. Hva han velger å gjøre blir spennende å se.

På den nye hjemmebanen har Tottenham i ligaen så langt tre seire og 7-0 i målforskjell og i tillegg vant de 1-0 mot Manchester City her i Champions League. På bortebane er imidlertid formen svakere og de har fem strake tap i ligaen på fremmed gress. I midtuka vant de til slutt 1-0 mot en svært defensivt Brighton-lag etter at danske Christian Eriksen fant veien til nettmaskene rett før slutt.

Pochettino har noen skadeproblemer å hanskes med før helgens kamp. Klubbens toppscorer Harry Kane er uaktuell med ankelskade mens både backen Serge Aurier og midtbanespillerne Harry Winks, Moussa Sissoko og Eric Lamela også er ute.

Foruten Christian Eriksen må West Ham spesielt se opp for Dele Alli og sør-koreaneren Heung-Min Son. Sistnevnte har vært i imponerende form de siste ukene og nærmest scoret mål på bestilling.

West Ham kommer som nevnt fra en imponerende bortekamp mot Manchester United hvor de hadde fortjent tre poeng dersom dommeren hadde hatt en bedre dag på jobben. Mot Leicester sist var ikke spillet like imponerende, men igjen var det en feilaktig dommeravgjørelse som gjorde at det ikke ble tre poeng til West Ham.

En gledelig nyhet mot Leicester sist var innhoppet til Jack Wilshere. Selv om byttet ble gjort så sent i oppgjøret at Wilshere ikke fikk sette noe preg på kampen var det morsomt å se han tilbake i West Ham-trøya for første gang på fire og en halv måned. Vi krysser fingrene for at den tidligere landslagsspilleren holder seg skadefri over en lengre periode denne gangen.

Som vanlig er det vanskelig å spå hvilke elleve som Pellegrini vil velge å spille med fra start. Forsvarsspillet var på langt nær feilfritt sist og kanskje kan dette være kampen hvor vi igjen får se Issa Diop fra start? Aaron Cresswell er også spilleklar igjen og da er det kamp om plassen både på høyre- og venstre back.

Lengre frem på banen er Manuel Lanzini igjen i full trening etter lyskestrekken han pådro seg mot Manchester United. Om han går rett inn på laget igjen er usikkert ettersom både Michail Antonio og Robert Snodgrass spilte godt sist. Felipe Anderson er selvsagt med fra start mens vi sentralt på midten vil se Declan Rice i spann med Mark Noble eller Jack Wilshere. Sistnevnte er ikke spesielt populær blant Tottenham-fansen etter noen episoder fra da han var Arsenal-spiller. Han vil nok svært gjerne bidra for West Ham i nettopp denne kampen.

Helt på topp er Chicharito også klar igjen. Om det blir den målfarlige mexicaneren, Marko Arnautovic eller Lucas Perez som starter på topp blir spennende å se.

Carlos Sanchez er også i full trening i etter sin alvorlige kneskade, men blir nok ikke å se på banen denne gang. Samir Nasri er heller ikke med mot Tottenham, men han kan være tilbake neste uke mot Southampton. De som fremdeles er ute på ubestemt tid er Andy Carroll, Andriy Yarmolenko og Winston Reid.

West Ham kommer ikke til å legge seg bakpå på samme måte som Brighton gjorde mot Tottenham på tirsdag. Etter den imponerende bortekampen mot Manchester United for to uker siden er det ingen grunn for Pellegrinis mannskap til å ikke angripe på samme måte også mot Spurs. Vi gleder oss veldig til å se hva West Ham kan få til mot semifinalisten i Champions League. En eventuell West Ham-seier her vil også skape problemer for Tottenham i jakten på en topp-4 plassering. Lykke til folkens – her er det bare å finne frem drakta og synge Bubbles av full hals. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar