Før kampen 27. des: Southampton – West Ham

Etter fire strake ligaseire for West Ham kom tapet mot Watford på lørdag. Synd at det var mot tabellnaboen tapet skulle komme, men det er bare å «brette opp ermene» og gå på igjen. 19. serierunde spilles andre / tredje juledag og markerer samtidig at sesongen er halvspilt. West Ham reiser til sørkysten for å møte Southampton. Tilsvarende møte forrige sesong ble dramatisk da Marko Arnautovic ble utvist i første omgang, men West Ham klarte likevel å komme fra 0-2 til 2-2 etter to scoringer av Chicharito. Dessverre ble det 3-2 til hjemmelaget etter at de ble tildelt et noe billig straffespark på overtid.

Southampton har opplevd en svært tung høstsesong og første uka i desember fikk manager Mark Hughes sparken. Da hadde klubben kun opplevd en eneste hjemmeseier i kalenderåret 2018. Etter den tid tapte de 1-3 mot Tottenham før den nye manageren Ralph Hasenhuttl tok over styringen i bortekampen mot Cardiff 8. desember. Det endte også med tap (0-1), men etter den kampen har Hasenhuttl klart å snu den vonde trenden og Southampton står nå med to strake seire (3-2 mot Arsenal og 3-1 mot Huddersfield). Det er med andre ord et lag i flytsonen som tar imot West Ham på St Marys torsdag. I øyeblikket innehar The Saints 16. plassen på tabellen med 15 poeng.

Etter å ha scoret 13 mål på de første 16 ligakampene har altså Southampton satt inn 6 mål på de to siste under Hasenhuttls ledelse. Danny Ings har vært sist på tre av disse målene, hvorav det han satte inn mot Huddersfield var på straffespark. En annen spiller som har stått frem på en veldig positiv måte de siste kampene er kantspilleren Nathan Redmond. Han fremstår mye mer som en lagspiller enn hva vi har sett av han tidligere og mot Huddersfield scoret han også det første målet. Redmond og Ings er viktige for Southamptons angrepsspill og det vil være avgjørende for West Ham at disse to stoppes på torsdag. I siste kamp kom også unggutten Michael Obafemi inn fra benken og imponerte med scoring. Han ble med det klubbens yngste målscorer i Premier League, 18 år gammel.

Den danske midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg soner karantene mot West Ham etter at han pådro seg sitt femte gule kort for sesongen mot Huddersfield sist. Det er vanskelig å si hva det vil bety for torsdagens hjemmelag, men Høibjerg er utvilsomt en viktig spiller på St Marys.

På skadelista til The Saints finner vi den solide venstrebacken Ryan Bertrand. Han er uaktuell på torsdag mens den portugisiske høyrebacken Cedric er usikker. Det er ikke ventet store endringer i lagoppstillingen fra sist, bortsett fra at nevnte Høibjerg må erstattes.

West Ham gikk lørdag på det første poengtapet siden 0-4 mot Manchester City for en måned siden. Etter å ha scoret 11 mål på de siste fire kampene måtte altså Chicharito & co gå målløse av banen mot Watford. Det manglet imidlertid ikke på mulighetene og det burde blitt scoring på både Michail Antonio og nevnte Chicharito.

Skadesituasjonen ble dessverre enda verre sett med Hammers-øyne på lørdag. Fabian Balbuena pådro seg en kneskade i situasjonen som førte til straffespark for Watford og Chicharito har slitt med en smell fra sist uke som ble hakket verre utover i kampen sist. Begge disse to er tvilsomme til møtet med Southampton og dessverre er det nok mindre enn 50% sjanse for at noen av dem spiller.

Balbuena ble erstattet av Angelo Ogbonna sist og han er klar til å ta plass ved siden av Diop i midtforsvaret igjen dersom Balbuena ikke blir klar. På backplassene er det nærliggende å tro at Zabaleta og Masuaku fortsetter, men sistnevnte kan bli erstattet av Cresswell som har sittet på benken de siste kampene.

Formspillerne Robert Snodgrass og Felipe Anderson var heller ikke i toppslag mot Watford og West Ham er nok avhengig av at de to har dagen om det skal bli scoringer mot Southampton. De to har både assistert og scoret et betydelig antall av West Hams mål den siste måneden. Sentralt på midten er Declan Rice selvskreven. Mark Noble ble byttet ut etter en time sist og han kan bli byttet med Obiang dersom Pellegrini ønsker en endring i den posisjonen.

Dersom Chicharito ikke blir kampklar kan det være duket for en liten spisskrise i troppen på torsdag. Michail Antonio spiller mest sannsynlig fremme, mens Andy Carroll lider av at han ennå ikke er i 100% kampform etter sitt skadeavbrekk i høst. Marko Arnautovic er på vei tilbake fra den strekkskaden han fikk mot Cardiff i starten av måneden, men han er neppe klar til å starte allerede mot Southampton. Lucas Perez er en annen spiss som har slitt med skade. Han scoret to mål da han erstattet Arnautovic mot Cardiff, men pådro seg en skade i foten allerede i neste kamp. Perez kan imidlertid være kampklar nå. I tillegg til alle disse er Grady Diangana klar til å bidra, men helst i en offensiv kantrolle. Det blir med andre ord spennende å se hvem som starter i de offensive rollene for West Ham nå.

Dette er altså den eneste Premier League kampen som spilles torsdag og den avslutter også den 19. serierunden. Ved halvspilt seriespill vil West Ham med seier torsdag ha 27 poeng noe som vil være en god prestasjon når vi tar i betraktning at klubben faktisk sto med 0 poeng etter fire runder. Den poengsummen vil i såfall plassere klubben på øvre halvdel av tabellen, mens tap mot Southampton vil bety 12. plass etter halvspilt sesong. Vi krysser fingrene for at det blir en fin romjulskveld for West Ham-fansen på sørkysten. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar