Før kampen 27. okt: Leicester – West Ham

King Power Stadium 27. oktober kl. 18.30: Leicester City – West Ham United

Lørdag spiller West Ham kveldskamp mot Leicester på banen hvor ny Premier League kontrakt ble sikret forrige sesong. West Ham var innblandet i nedrykksstriden da klubbene møttes i nest siste serierunde (mens West Ham hadde en hengekamp til gode i tillegg) på King Power Stadium første helgen i mai. En scoring av Joao Mario og et volleyskudd for historiebøkene fra Mark Noble sørget for at de vinrøde kunne reise tilbake til London med 2-0 seier den gang.

Leicester har hatt en litt varierende åpning på denne sesongen og ligger før helgens kamp på 11. plass etter fire seire og fem tap på de ni første seriekampene. Vi har i forkant av lørdagens kamp stilt noen spørsmål til Per Arne Hansen som er leder for Leicesters skandinaviske supporterklubb, Leicester City Supporter Club Scandinavian Branch:

Dere ligger i øyeblikket på 11. plass med 12 poeng på de første 9 kampene. Hvordan er dere fornøyd med sesongåpningen?
Er mellomfornøyd, burde innkassert noen flere poeng slik at vi kunne vært litt nærmere toppen. Noen knepne tap mot topplagene, hvor vi absolutt var fullt på høyde og burde som nevnt tatt noen poeng til.

Manager Claude Puel har fått mye kritikk og var en stund tippet som en manager som kom til å få sparken tidlig denne høsten. Hva tenker dere i supporterklubben om Puel som manager i Leicester?
Undertegnede har sans for Puel men mener at han snart må få satt laget bedre. Savner en mer stabil ellever uten for mye bytter.

James Maddison (bildet under) er en nykommer som har imponert oss i sesonginnledningen. Var dere fornøyd med overgangsvinduet i sommer?
Bra fornøyd med overgangsvinduet, spesielt Maddison , Ferreira og Evans er gode tilskudd til troppen. Mistet Mahrez til City men dette var mer eller mindre forventet.

Bilderesultat for james maddison leicester

Hvilke forventninger har dere til sesongen og plassering ved sesongslutt?
Håper på en jevn og stabil sesong og håper på en topp-8 plassering.

West Ham vant på King Power Stadium i mai. Hvordan tror dere lørdagens oppgjør ender?
West Ham er alltid en fryktet motstander for Leicester, men klarer gutta og følge opp den fantastiske førsteomgangen mot Arsenal på mandag så har jeg tro på en 2-0 seier.

Hvis det er en spiller dere frykter hos West Ham, hvem er i såfall det?
Uten tvil Marko Arnautović

I tillegg til nykommerne som Hansen har nevnt ovenfor er de viktigste spillerne hos Leicester fremdeles Kasper Schmeichel, Harry Maguire og Jamie Vardy. Denne sesongen har også venstrebacken Ben Chilwell spilt landskamper for England mens Kelechi Iheanacho som ble hentet for en stor pengesum fra Manchester City foran forrige sesong ser ut til å endelig ha spilt seg til en fast plass på laget.

Til kampen mot West Ham er stopperen Wes Morgan ute med karantene mens midtbanespilleren Matty James er skadd. Demarai Gray på vei tilbake fra skade og kan bli klar til lørdag. Jamie Vardy måtte forlate banen mot Arsenal på mandag med magevirus og det er usikkert om han kan starte på lørdag.

Etter en god periode med to seire og en uavgjort på tre kamper har West Ham tapt begge de to siste kampene 0-1 mot både Brighton og Tottenham. I begge disse kampene har West Ham spilt brukbart, men har slitt må få ballen i mål. Vanligvis så målfarlige Marko Arnautovic har ikke vært like giftig som tidligere i sesongen. Forhåpentligvis vil det løsne for østerrikeren denne helgen.

Etter at West Ham har møtt mange av de antatte topplagene så langt i sesongen kommer nå en rekke med kamper mot lag som befinner seg under midten av tabellen. Som Pellegrini sier på pressekonferansen er det ingen enkle kamper i Premier League. Det er likevel mot disse lagene det må hentes poeng og aller helst bør poengfangsten starte mot Leicester allerede denne helgen.

Etter at Mark Noble, Declan Rice og Pedro Obiang hadde fungert godt sammen på midten i flere kamper var det uheldig at Obiang måtte stå over med skade mot Tottenham sist. Skaden er ikke alvorlig, men han rekker ikke å bli klar denne helgen. Det betyr i såfall at Robert Snodgrass mest sannsynlig får en ny mulighet fra start.

Bilderesultat for robert snodgrass west ham

Uheldigvis måtte Andriy Yarmolenko ut med achillesskade i første omgang mot Tottenham. Han har gjennomgått en vellykket operasjon og vil være ute av spill i 5-6 måneder fremover. Grady Diangiana kom inn for Yarmolenko sist. Om han spiller fra start denne gang eller om det er Michail Antonio som starter blir spennende å se. Et annet alternativ er at Arthur Masuaku får en startplass på kanten og at Aaron Cresswell fortsetter på venstre back.

Felipe Anderson hadde en svak kamp mot Tottenham og ble byttet ut før det var spilt en time. Med skade på Yarmolenko har nok ikke Pellegrini råd til å utelate Anderson fra startoppstillingen mot Leicester, men brasilianeren har nok fått klar beskjed om at hans defensive bidrag må heves mange hakk fra sist.

Chicharito kom inn for Anderson sist, men han vil mest sannsynlig starte på benken igjen og se at Arnautovic starter som ensom spiss. Andy Carroll er ventet tilbake om en uke eller to og vil definitivt gi Pellegrini etterlengtede valgmulighet lengst fremme i banen.

I forsvarsrekka er det ikke ventet endringer ettersom Diop og Balbuena ser ut til å ha funnet tonen sammen i midten og Zabaleta har vært solid på høyresiden. Fabianski i mål er udiskutabel etter en sterk sesonginnledning.

Foruten nevnte Obiang, Yarmolenko og Carroll består West Hams skadeliste av Winston Reid, Manuel Lanzini, Carlos Sanchez og Jack Wilshere. En lang skadeliste altså og forhåpentligvis vil ikke denne lista bli enda lenger etter lørdagens kamp.

Kampene kommer tett nå og etter møtet med Leicester på lørdag er det ny kamp mot Tottenham allerede førstkommende onsdag i ligacupen. Vi krysser fingrene for en god uke og at det starter med at vi kan få et tilsvarende resultat på King Power Stadium som forrige sesong. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar