Før kampen 29/12: West Ham – Brentford

London Stadium 29. desember kl. 20.45: West Ham United – Brentford

West Ham avslutter året 2022 med hjemmekamp med London-derby mot Brentford. Disse innbyrdes oppgjørene har vist seg å være vanskelig for West Ham etter at Brentford rykket opp til Premier League foran fjorårssesongen og møtet på London Stadium for et år siden endte med 1-2 tap for hjemmelaget.

Brentford gjorde en sterk førstesesong i Premier League, men har i motsetning til mange andre klubber, ikke fått noen stor negativ effekt i den vanskelige andresesongen. I øyeblikket er de nummer 10 med 20 poeng og senest andre juledag imponerte de hjemme mot Tottenham i en kamp hvor «The Bees» ledet 2-0 før Spurs kom tilbake og utlignet til 2-2.

Ivan Toney er fortsatt Brentfords fremste angrepsvåpen og han var senest på scoringslista på mandag. I tillegg er Bryan Mbeumo en spiller West Ham-forsvaret må se opp for. Den tidligere Burnley-stopperen Ben Mee har også gjort sine saker meget bra denne høsten og han er definitivt en ledertype som Brentford trenger.

Foran fredagens kveldskamp er forsvarsspillerne Krstoffer Ajer og Aaron Hickey samt midtbanespilleren Shandon Baptiste utilgjengelig med skader mens Frank Onyeka må gjennom en test nærmere kampstart.

West Ham gikk på et nytt tap mot Arsenal andre juledag og selv om Rice & co kunne gå i garderoben med 1-0 ledelse til pause var det ikke så mye å glede seg over spillemessig. I andre omgang var det mye spill på West Hams banehalvdel og når ikke forsvaret eller keeperen var på sitt beste måtte det bli tap.

Foran møtet med Brentford har David Moyes uttalt at både Gianluca Scamacca og Nayef Aguerd nærmer så å bli spilleklare. Scamacca fikk seg en ankelskade i treningskampen mot Fulham i VM-pausen, men er nå tilbake i full trening. Aguerd virker å være kvitt skaden som hindret han i å delta under alle VM-kampene til Marocco, men han har også slitt med sykdom som gjør at han ennå ikke er 100% tilbake fysisk. Moyes fortalte på pressekonferansen at Aguerd har mistet noen kilo de siste ukene og at det er tvilsomt om han rekker å bli helt klar til denne kampen. Av de to så er det nok mest sannsynlig at vi får se Scamacca på banen fredag, selv om det er stort behov for å forsterke forsvaret. Med Kurt Zouma allerede ute ville det vært fint om Aguerd var klar for spill igjen nå.

Vladimir Coufal slet mot Arsenal og dersom Aguerd hadde klart å bli spilleklar ville Kehrer kunne spille høyreback i stedet for Coufal på fredag. Alternativt kan Ben Johnson komme in på backplassen. Mange mener nå det er på høy tid å la Alphonse Areola få spille fra start i mål, spesielt etter Fabianskis svake opptreden på Arsenals andre scoring sist. En annen spiller mange mener bør få hvile nå er Tomas Soucek. Han virker imidlertid å være en av Moyes’ absolutte favoritter, men Downes eller Lanzini kan definitivt gjøre en god jobb i hans posisjon sammen med Rice og Paqueta på midten.

West Ham : le paradoxe Alphonse Areola

Det hadde vært fantastisk å avslutte året med en sårt tiltrengt tre-poenger fredag kveld. Hele klubben trenger et løft nå og seier her vil gi et lite pusterom til lagene under nedrykksstreken som vi nå må innse er faretruende nære vårt kjære West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar