Før kampen 29/9: West Ham – Man Utd

London Stadium 29. sept kl. 13.30: West Ham United – Manchester United

Et formsterkt West Ham-lag tar lørdag imot Manchester United på London Stadium til rundens første kamp kl 13.30 norsk tid. Forrige sesongs tilsvarende møte endte målløst i det som var sesongens nest siste ligakamp for begge klubbene.

Manchester United har så langt hatt en rimelig turbulent sesong hvor det stadig er historier i media om diverse uoverensstemmelser mellom manager Jose Mourinho og enkeltspillere. Det er spesielt sommerens verdensmester Paul Pogba som skal ha kommet med uttalelser som tyder på at ikke alt er som det skal på Old Trafford.

Resultatene har heller ikke vært som forventet så langt hvor klubben ligger på 7. plass med 10 poeng etter seks spilte kamper. Det er spesielt på hjemmebane det har buttet imot denne høsten og sist helg ble det kun ett poeng mot nyopprykkede Wolves. Tirsdag denne uka ble det tidlig exit fra ligacupen etter tap på straffespark mot Derby, også det på hjemmebane. Det var heller ikke noe typisk reservelag Mourinho sendte på banen tirsdag med både Lukaku, Lingard, Matic, Herrera, Bailly og Young i startelleveren for å nevne noen.

Selv om «de røde djevlene» kun har sluppet inn 9 baklengs i ligaen så langt er det forsvarsspillet som har vært gjenstand for mest kritikk. Mourinho mente selv at han ikke fikk de forsterkningene han trengte i forsvarsleddet og på stopperplass har de slitt så langt. Spesielt i hjemmekampen mot Tottenham hvor det ble hele tre baklengsmål var tempoproblemene veldig synlige mot hurtige Moura hos Spurs. I siste ligakamp dannet Chris Smalling og svenske Victor Lindelof stopperpar, men det kan fort bli endringer her til lørdagens kamp.

Det er kun den argentinske stopperen Marcos Rojo som er skadet før helgens ligarunde og Marcus Rashford har sonet ferdig sin karantene etter å ha pådratt seg rødt kort før landslagspausen.

West Ham har seier borte mot Everton og uavgjort hjemme mot Chelsea i sine to siste ligakamper. I tillegg til fire særdeles kjærkomne poeng har også spillet i de to kampene varmet fansen i øst-London. Når onsdagens ligacup-kamp mot Macclesfield fra League Two endte med hele 8-0 seier til West Ham er det ingen grunn til å tro noe annet enn at stemningen i spillertroppen er god for tiden.

Bilderesultat for marko arnautovic west ham

Marko Arnatuovic har tre scoringer så langt i sesongen, men pådro seg en skade mot Everton for to uker siden. Denne skaden holdt han utenfor kampen mot Chelsea forrige helg, men Marko har trent med laget de siste dagene og skal være klar for lørdagens kamp. Østerrikeren er veldig viktig for West Hams offensive spill og selv om Antonio gjorde en god jobb mot Chelsea vil det utvilsomt tilføre laget mer variasjon i det offensive spillet med Arnatuovic på banen.

På midtbanen har Rice, Obiang og Noble vært gode begge de to siste ligakampene og det er ingen grunn til å tro at de vil bli byttet ut nå. Carlos Sanchez ble dessuten skadd i onsdagens cupkamp og er ute i lang tid. Det betyr at Wilshere og Sanchez som utfordrer de tre nevnte om de sentrale midtbaneposisjonene begge er ute en stund fremover.

Offensiv har også Anderson og Yarmolenko har også vært gode de siste par kampene selv om førstnevnte definitivt har enda mer å gå på. Vi har sett glimt av hva brasilianeren kan, men han kan bli mer stabil. Mot Chelsea sist var Anderson sentral i første omgang, men forsvant ut av kampen etter pause og ble også byttet ut et stykke ut i andre omgang. I cupkampen mot Macclesfield imponerte unggutten Grady Diangana stort, både med sitt spill og sine to scoringer. Den kampen kan gjøre at han nå er i troppen når Pellegrini velger sine beste spillere. Også Robert Snodgrass scoret to mål. «Snoddy» er garantert i troppen på lørdag, men starter mest trolig på benken.

I forsvarsrekka var Zabaleta veldig god mot Chelsea til tross for at mange trodde han ville slite mot temposterke Chelsea-spillere. I midtforsvaret ser det ut til at Diop og Balbuena er Pellegrinis førstevalg og det er gledelig at samspillet mellom de to stadig ser bedre ut. Forhåpentligvis vil vi se den samme offerviljen og duellstyrken på lørdag som vi var vitne til mot Chelsea.

Skadelista til Pellegrini består altså av Wilshere og Sanchez, men også Carroll, Lanzini og Reid er ute en stund til. Carroll er den av de tre sistnevnte som er nærmest et come-back. Javier Hernandez har vært ute med sykdom de siste to ligakampene, men skal nå være frisk igjen og kampklar om han blir tatt med i troppen.

Manchester United er som alltid et av de vanskeligste lagene å møte i Premier League. Spesielt har Romelu Lukaku vært vanskelig å hanskes med for West Ham opp gjennom årene, uansett hvilken klubb han har spilt for. I kampen på Old Trafford forrige sesong hvor hjemmelaget vant hele 4-0 ble det to scoringer på den store belgieren. Forhåpentligvis har Diop og Balbuena studert videoer av Lukaku slik at de er forberedt på hva de møter her. Dette må anses som en helt åpen kamp og vi krysser fingrene for at den gode trenden West Ham har vist de siste kampene fortsetter her. Med 4 poeng på seks kamper er det absolutt nødvendig å hente poeng for å klatre på tabellen. På hjemmebane har det så langt blitt kun ett poeng (mot Chelsea sist) og kanskje får vi sesongens første hjemmeseier her? Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar