Før kampen 29. jan: Wolverhampton – West Ham

Molineux 29. januar kl. 20.45: Wolverhampton Wanderers – West Ham United

Kampene kommer tett nå og West Ham avslutter januar måned med bortekamp mot Wolverhampton. Møtet mellom de to på London Stadium 1. september endte med West Hams fjerde strake serietap etter at Adama Traore scoret kampens eneste mål på overtid. Heldigvis var det slutten på den fryktelige sesongstarten for West Ham.

Wolves har imponert stort som nyopprykket til Premier League denne sesongen. I øyeblikket ligger de pent plassert på 8. plass med 32 poeng, ett poeng foran tirsdagens motstander fra Øst-London. Manager Nuno Espirito Santos gjør utvilsomt en bra jobb på Molinoux og de har i flere kamper denne sesongen vist at det er en god lagånd i troppen. I siste ligakamp mot Leicester ble de hentet inn både til 2-2 og 3-3, men klarte likevel til slutt å vinne kampen 4-3. Mot Tottenham på Wembley i romjula kom de også tilbake fra 0-1 og vant til slutt kampen 3-1.

I FA-cupen denne helgen var det nære på at Wolves gikk på en stjernesmell mot Shrewsbury som til daglig spiller i League One. Wolves lå under 0-2 med snaut 20 minutter igjen å spille, men scoringer av Jimenez og Doherty (sistnevnte langt på overtid) var nok til å sikre omkamp om retten til å spille 5. runde.

Det er flere spillere som har imponert hos Wolves første halvdel av sesongen. Den portugisiske landslagskeeperen Rui Patricio har vært solid mens back-/kantspilleren Matt Doherty har vært svært delaktig i det offensive med både scoringer og assists. På midtbanen har Joao Moutinho vist at han fortsatt har noe å gi selv om han har fylt 35 år. Ruben Neves har imponert så mye at Manchester City skal være interessert i å skaffe seg portugiseren mens mexicanske Raul Jimenez er klubbens toppscorer og en trussel mot de fleste midtstopperne i Premier League. Mot Leicester i siste ligakamp var det en annen spennende spiller, Diego Jota, som ble kampens store spiller med tre scoringer.

Wolves har ingen skadeproblemer, men stopperen Willy Boly soner sin siste av tre kampers karantene etter at han ble utvist mot Manchester City 14. januar. I cupkampen på lørdag valgte manager Nuno å spare enkelte nøkkelspillere som Patricio, Moutinho, Jonny, Jota og Jimenez, men sistnevnte kom altså inn og bidro med en scoring.

Etter lørdagens cuptap mot Wimbledon har de sosiale medier rundt West Ham nærmest vært på kokepunktet hvor det er meninger om blant annet enkeltspilleres holdninger og ferdigheter, managerens laguttak, hvilke spillere det skal satses på videre og hvilke posisjoner det er behov for å styrke laget på. Meningene ble ikke færre av at det like i etterkant av lørdagens kamp ble offentliggjort at Marko Arnautovic har skrevet under på en forlengelse av kontrakten med West Ham og lagt andre tanker bak seg. Uten å utdype noen meninger om verken det ene eller andre her så er det utvilsomt behov for Markos kvaliteter som fotballspiller og målscorer i West Hams lag.

Selv om West Ham stilte med et lag som burde vært mer enn godt nok til å ta seg greit videre på bekostning av Wimbledon på lørdag er det også 6-7 spillere som ble hvilt helt eller delvis på lørdag som vil starte mot Wolves på tirsdag. I mål vil Fabianski være tilbake mens både Zabaleta og Cresswell ble spart sist og bør være uthvilt. Declan Rice som har spilt samtlige kamper hittil i sesongen var ubenyttet reserve mens Felipe Anderson spilte 2. omgang. Samir Nasri var heller ikke i troppen mot Wimbledon, i likhet med nevnte Arnautovic.

Ryan Fredericks spilte 2. omgang av cupkampen og var en av få som viste noe i nærheten av hva som kunne forventes. Etter en lengre skadeperiode var det gledelig å se Fredericks tilbake og forhåpentligvis vil han oppleve en positiv siste halvdel av sesongen. Ny spiller på skadelista til Pellegrini foran midtukekampen mot Wolves er Lucas Perez. Perez scoret ett mål på den omgangen han fikk mot Wimbledon, men fikk seg også en smell. De langtidsskadde Lanzini, Yarmolenko, Wilshere, Balbuena, Reid og Sanchez er alle et stykke unna come-back, men Lanzini er i så vidt i gang og trener med førstelaget. Han er trolig i spill om en måneds tid.

Vi tipper at Pellegrini sender følgende 11 på banen fra start tirsdag: Fabianski – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice, Noble – Antonio, Nasri, Anderson – Arnautovic.

Det blir veldig spennende å se hvilken respons Pellegrini får fra spillerne bare tre dager etter den bedrøvelige cupkampen. Forhåpentligvis vil det være en svært revansjesugen spillergruppe som går ut på Molineux tirsdag kveld og tar med seg poeng hjem til London. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Henning Weider

    God prematch som vanlig. Takk

Legg igjen en kommentar