Før kampen 3/11: FCSB – West Ham

National Arena, Bucarest, Europa Conference League 3. november kl. 21.00: FCSB – West Ham United

Siste gruppespillskamp i Europa Conference League spilles torsdag kveld i det som blir en fullstendig betydningsløs kamp for både FCSB (Steaua) og West Ham. De møttes på London Stadium i første gruppespillskamp da West Ham vant 3-1 etter å ha ligget under 0-1 til det gjensto ca 20 minutter. Etter den tid har det kun gått riktige veien for West Ham mens rumenerne kun har to uavgjorte kamper å vise til hvor det har blitt poeng i turneringen. De to uavgjorte kampene har begge kommet mot Anderlecht mens FCSB har tapt hele 0-5 i begge møtene med danske Silkeborg. Sånne resultater kan det ikke bli avansement ut av.

I den hjemlige serien ligger FCSB på 7. plass etter 14 spilte kamper, dog med et par kamper til gode på flere av de andre klubbene. De spilte kamp så seint som på mandag og måtte da reise hjem med 1-2 tap for U Cluj som ligger enda lengre ned på tabellen.

Klubbens toppscorer er den italienske spissen Andrea Compagno mens midtbanespilleren Andrea Cordea også er en målfarlig spiller.

West Ham kommer fra et surt bortetap mot Manchester United i en kamp som fort kunne gitt ett eller tre poeng med tilbake til London. I siste europacupkamp ble det 1-0 seier mot Silkeborg i en kamp som bar preg av at det var høyt fokus på å vinne kampen og dermed også gruppe B i turneringen. Dermed er West Ham klare for åttedelsfinale allerede før siste gruppespillskamp.

Det er forventet at David Moyes nå gjør enda flere bytter enn vanlig inn mot dette oppgjøret. Lukasz Fabianski pådro seg en kneskade mot Manchester United og dersom han blir ute en stund kan det tenkes at Areola også spares her og at Darren Randolph får en sjelden mulighet mellom stengene for førstelaget.

Andre som med all sannsynlighet spiller er Ben Johnson, Vladimir Coufal, Angelo Ogbonna, Emerson, Manuel Lanzini, Conor Coventry (bildet under), Pablo Fornals, Michail Antonio og Nayef Aguerd. I tillegg har Moyes uttalt at et par unggutter vil få sjansen i denne kampen og navn som da er aktuelle er  Krisztian Hegyi, Appiah-Forson og Freddie Potts.

Dream come true' as Conor Coventry makes Premier League debut · The42

En spiller som sikkert gjerne skulle vært med er Maxwell Cornet. Om han hadde vært skadefri ville han nok startet for å få verdifull matchtrening, men det meste tyder på at han ikke er klar her heller og dermed hviler sammen med blant andre Lucas Paqueta. Det siste vi ønsker fra en kamp som denne er nye skader på nøkkelspillere og forhåpentligvis er Moyes smart nok til å ikke slippe innpå en spiller som Rice her.

Uansett hvor betydningsløs kampen er for plasseringen i gruppa så vil resultatet bli stående i historiebøkene og det hadde jo vært morsomt om West Ham hadde gått gjennom gruppespillet uten å avgi et eneste poeng. Da må FCSB beseires torsdag kveld på bortebane, men uansett hvilken startellever West Ham mønstrer så er en seier her godt innenfor rekkevidde. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar