Før kampen 3. nov: West Ham – Burnley

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 3. november kl. 16.00: West Ham United – Burnley

Kampene kommer tett nå og med mange skader i troppen blir det tøff belastning for enkeltspillere hos West Ham. Denne helgen kommer Burnley på besøk til London Stadium og forhåpentligvis vil det bli en hyggeligere kamp for hjemmefansen enn sist Burnley var gjester 10. mars i år. Den gang vant bortelaget 3-0 og kampen ble overskygget at demonstrasjoner inne på stadion og banestorming flere ganger i andre omgang.

Bilderesultat for west ham vs burnley

Burnley var forrige sesongs store positive overraskelse i Premier League og klubben endte til slutt på en strålende 7. plass og spill i denne sesongens utgave av Europa League. Innledningen på denne sesongen har imidlertid ikke like enkel og så langt ligger de plassert på 15. plass med 8 poeng, like mange som lørdagens motstander.

For å få mer kunnskap om Burnleys sesonginnledning og forventningene fremover har vi vært i kontakt med Simon Rønneberg i Burnleys norske supporterklubb:

Etter en svært imponerende fjorårssesong har Burnley slitt betydelig mer i innledningen av denne sesongen. Hva er hovedårsakene til dette?
Tror det er en blanding av manglende magiker i laget, feil formasjon, de har blitt mer forutsigbare og det er i grunn de samme på laget i år som i fjor. Motstanderen vet hva de kan forvente fra Burnley denne sesongen og kan tilpasse taktikk, formasjon og mannskap deretter. Dyche er som kjent meget lojal mot spillere og endringer sitter dypt inne. Statistisk sett har Burnley prestert best i en 4-4-2 og de gode resultatene har kommet med denne formasjonen. Nesten gjennom hele sesongen har sjefen brukt 4-5-1/4-4-1-1 og det har ikke akkurat gitt så mange poeng. Burnley har blitt mer forutsigbare og med en 4-4-1-1 formasjon trengs en Lukaku, Zlatan eller Drogba-type på topp. Det har vi ikke.

Hvordan er dere fornøyd med de spillerne som ble hentet inn foran inneværende sesong? Jeg tenker da både på overgangsvinduet generelt og hvordan nykommerne har spilt så langt i høst.
Årets signeringer var ikke førsteprioriteten, men de var i nødvendige posisjoner. En angrepsspiller (Matej Vydra), midtstopper (Ben Gibson) og keeper (Joe Hart). Burnley har nå i teorien to start-ellever som nok var tanken med tanke på Europa, cupene og ligaen. Vi må også ta med uunngåelige skader. Det er litt for tidlig å vurdere lagets nye medlemmer, men den som har utpekt seg som en god signering er helt klart Ben Gibson. Forsvarer av ypperste klasse og en verdig Mee/Tarkowski erstatter. Vydra har ikke fått nok kamper, men gir Burnley noe annet på topp. Joe Hart (bildet under) har fått sin andel kritikk de to siste årene, men han er fortsatt en god keeper og han kommer foran kaptein Tom Heaton i køen.. Generelt sett må vi si oss tilfreds.

Bilderesultat for joe hart burnley

Hva er forventningene til årets sesong for dere i Burnley?
De Burnley-fans forventet en 7.plass som forrige sesong og så nok på det hele som et eventyr-sesong. Et sted midt på tabellen har vært den mest realistiske forventningen når man ser på hva opprykkslagene og resten av Premier League (unntak av Tottenham) har investert i spillere.

Har dere noen spennende unggutter som vi kan vente å få se på førstelaget i løpet av sesongen?
En unggutt som har fått vise seg noen ganger denne sesongen er unge Dwight McNeill. 18-åringen er flink med ballen, rask og har en ungdommelig frekkhet. Han har også vist at han har en god innleggsfot. Tror vi kommer til å se mer av han utover i sesongen.

Forrige sesongs oppgjør mellom West Ham og Burnley på London Stadium endte 0-3 og mye bråk blant hjemmefansen. Hva tror dere om resultatet denne gang?
Denne gangen står nok lagene mer likt. Begge har to tap og en uavgjort på de tre sist kampene og begge har rusk i maskineriet som forstyrrer flyten i laget. Tror ikke vi kan forvente samme resultat og basert på begge lags prestasjoner i oktober lukter dette en uavgjort. Irriterende nok tror jeg formasjonen til Burnley kommer til å være utslagsgivende der 4-5-1 eller 4-4-1-1 betyr mest sannsynlig seier til West Ham.

Dersom det er en spiller dere frykter hos West Ham – hvem er i såfall det?
Arnautovic. Uten tvil. Mannen er dyktig. Dere har også et geni i Jack Wilshere når gutten er i form, men må legge til at en spiller jeg kunne tenkt meg i en Burnley-trøye er Robert Snodgrass.

Burnley spilte ikke ligacup i midtuka som West Ham, og de kommer fra to stygge tap mot hhv Manchester City (0-5) og Chelsea (0-4) i ligaen. Det er derfor mest sannsynlig et revansjesugent mannskap som ankommer Stratford denne lørdagen og kampen vil bli alt annet enn enkel for West Ham. På skadelista til Burnley finner vi fjorårets keeperkomet Nick Pope og venstreback Stephen Ward. I tillegg har stopperen Ben Gibson ennå til gode å spille ligakamp for Burnley og er ikke i 100% kampform. Midtbanespilleren Jack Cork pådro seg en ankelskade mot Chelsea sist og det er usikkert om han blir spilleklar til denne helgen. Kantspilleren Aaron Lennon sto over med sykdom sist, men er spilleklar igjen nå.

West Ham har etter en fin periode kun tatt ett poeng på de tre siste ligakampene og i midtuken ble det også exit fra ligacupen etter 1-3 tap mot Tottenham. Selv om resultatene har uteblitt har det vært mye positivt å ta med seg. Spesielt i bortekampen mot Leicester sist lørdag ble det lagt ned en heroisk innsats da laget måtte spille nesten en time med en mann mindre på banen.

Ettersom Mark Noble fikk se det røde kortet mot Leicester er han utestengt denne kampen og neste helg mot Huddersfield. Andre spillere som er uaktuelle med skader er Yarmolenko, Reid, Sanchez og Lanzini som alle er ute til et godt stykke ut i 2019. Jack Wilshere og Andy Carroll vil være kampklare etter neste landslagspause, dvs til kampen mot Manchester City 24. november.

I cupkampen mot Tottenham på onsdag imponerte spesielt unggutta Issa Diop, Declan Rice og Grady Diangana. Det er derfor ingen grunn til at noen av disse tre skulle bli satt ut av laget denne gang. I tillegg var Robert Snodgrass et friskt pust da han kom inn fra innbytterbenken og bidro med innsats og fine pasninger. Arthur Masuaku slet litt defensivt mot Spurs og dersom Aaron Cresswell er spilleklar vil trolig han ta plassen på venstre back. I midtforsvaret kommer Balbuena inn igjen og danner par med Diop mens Fabianski er selvskreven i mål. Ryan Fredericks viste mye bra mot Tottenham på onsdag, men Zabaleta har på ingen måte spilt seg ut av laget og starter rimelig sikkert på høyre backplass.

Bilderesultat for Declan Rice west ham

Declan Rice (bildet over) har storspilt på sentral midtbaneplass i flere kamper nå og er trolig en av de første Pellegrini setter opp på sin lagoppstilling. Med Noble ute med karantene vil nok Obiang fortsette sammen med Rice på midten, hvis han da ikke velger å spille med Snodgrass i den posisjonen. Arnautovic er West Hams beste spiss og han ble spart første del av kampen på onsdag. Nå vil han bli å finne fra start, noe som trolig betyr at Chicharito må starte på benken. Felipe Anderson har ikke vist storform de siste kampene og han hadde nok vært ute av laget om det ikke hadde vært for alle skadene West Ham sliter med. På den annen side er Anderson en kreativ kraft som kan åpne motstanderens forsvar med geniale pasninger. Dette er noe West Ham kan trenge på lørdag. Michail Antonio får mye kritikk fra deler av fansen, men i øyeblikket er han inne på den ene kantplassen mens Diangana har overbevist og spiller på den andre siden.

West Ham starter på nå en rekke kamper som vil være uhyre viktige med tanke på hvordan sesongen vil se ut. Det er lag under eller rundt klubben vår på tabellen som nå skal opp mot Pellegrinis mannskap og det er absolutt gode muligheter for å plukke godt med poeng frem mot jul. På den annen side er ingen kamper enkle i Premier League og samtlige spillere må være på topp for å hente poeng. Forhåpentligvis vil spillerne være godt forberedt og starte poengplukkingen denne første lørdagen i november. Vi krysser fingrene for at avstanden til nedrykksstreken er økt når klokka er 18 lørdag kveld. Come on you Irons!

Del dette...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Legg igjen en kommentar