Før kampen 30/10: Man Utd – West Ham

Old Trafford 30. oktober kl. 17.15: Manchester United – West Ham United

Bortekamp mot Manchester United har ikke vært noe favorittsted for West Ham, men forrige sesong ble det seier her i ligacupen mens det ble tap 0-1 etter scoring på overtid i serien. Den siste West Ham-seieren på Old Trafford i Premier League kom i 2007 da Carlos Tevez ble matchvinner og da er det kanskje på tide at den lange rekka uten seier blir brutt denne gang.

Manchester United åpnet sesongen sensasjonelt svakt med tap for Brighton og Brentford i de to første kampene, men har siden blitt stadig bedre og står med 20 poeng på 11 kamper før de møter West Ham på søndag. Deres nye manager Erik ten Hag ser ut til å ha fått orden på forsvarsspillet, med unntak av kampen mot Mancester City da det ble seks baklengsmål.

Før denne sesongen kom forsvarsspillerne Malacia og Martinez fra nederlandsk fotball (hhv Feyenoord og Ajax), Antony (også fra Ajax) Casemiro fra Real Madrid, Martin Dubravka som reservekeeper fra Newcastle (låneavtale) og Christian Eriksen som var uten kontrakt etter å ha imponert for Brentford siste halvdel av forrige sesong.

Blant de som forlot Old Trafford foran sesongen var Paul Pogba, Edinson Cavani, Juan Mata, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Alex Telles (lån) Andreas Pereira og keeper Dean Henderson som gikk på lån til Nottingham Forest.

For to helger siden spilte Manchester United sin beste kamp for sesongen da de slo Tottenham 2-0. Etter den tid har de spilt 1-1 borte mot Chelsea. De har i tillegg vært involvert i Europaligaen og sist torsdag vant de komfortabelt 3-0 hjemme mot Sheriff fra Moldova. Målscorere i den kampen var Dalot, Rashford og Ronaldo. Sistnevnte har det stormet litt rundt de siste ukene, men han var nå på scoringslista for første gang på en stund.

På skadelista finner ten Haag nå den sentrale stopperen Raphael Varane, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams og Axel Tuanchebe. I tillegg ser det ut til at Anthony Martial også må stå over grunnet en skade.

West Ham har seier mot Bournemouth (2-0) og Silkeborg (1-0), begge på hjemmebane, den siste uka. Det har ikke vært blendende spill i de to kampene, men det har vært tilstrekkelig bra til å vinne og dessuten sikret gruppeseier i Conference League. Formen på hjemmebane har vært god den siste tiden mens det har gått tyngre på bortebane.

De to siste bortekampene i serien har endt med 0-1 tap for Liverpool og 1-1 mot Southampton, men i begge kampene burde West Ham fått med seg mer utfra spill og sjanser. Forhåpentligvis kan vi få bedre uttelling denne gang mot de røde fra Manchester.

Mot Silkeborg var Nayef Aguerd tilbake fra skade og debuterte i claret & blue. Selv om ikke West Hams forsvar fikk mye å jobbe med denne torsdagskvelden så vi likevel hva Aguerd vil kunne bidra med da han var inne med taklinger og gode pasninger fra sin presise venstrefot. David Moyes har riktignok uttalt at Aguerd vil bli spart litt til når det kommer til Premier League-spill da det er både fysisk tøffere og går i et høyere tempo enn gruppespillskampene i Conference League byr på.

Lucas Paqueta, Craig Dawson og Maxwell Cornet er fremdeles ute med småskader mens Jarrod Bowen fikk seg en smell i ankelen mot Bournemouth og var derfor ikke aktuell mot Silkeborg på torsdag. Forhåpentligvis er Bowen spilleklar på søndag mens vi krysser fingrene for at de andre tre er klare neste helg.

Vi tipper følgende startellever mot Manchester United: Fabianski – Johnson, Kehrer, Zouma, Cresswell – Downes, Rice, Soucek – Bowen, Scamacca, Benrahma. Dersom Bowen ikke blir spilleklar går mest sannsynlig Fornals inn der og vil i såfall bidra med masse løpskraft og stor innsats. Said Benrahma var veldig god mot Bournemouth og var også delaktig i mye av det offensive mot Silkeborg før han ble byttet ut midtveis i andre omgang.

BBC MOTD man gushes over Benrahma in West Ham v Anderlecht

West Ham står med 14 poeng for denne kampen og det er nok ikke mange som tror at det vil bli poeng her Vi håper likevel at det kan komme en liten overraskelse på Old Trafford søndag ettermiddag / kveld i det som er West Hams siste bortekamp i Premier League før VM-pausen. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar