Før kampen 30. mars: West Ham – Everton

London Stadium 30. mars kl. 18.30: West Ham United – Everton

Det er to uker siden siste ligakamp og alle husker selvsagt den fantastiske opphentingen til West Ham da de snudde 1-3 til 4-3 i løpet av kampens siste 15 minutter mot Huddersfield. Vi håper på bedre forsvarsspill da Everton kommer på besøk denne lørdagen for det blir garantert vanskeligere å score fire mål fremover mot de blå fra Liverpool. Forrige sesong vant West Ham tilsvarende kamp 3-1 og det ble også seier med samme sifre i bortekampen på Goodison Park i høst. Møtet i september var West Hams første ligaseier denne sesongen og Andrey Yarmolenko ble kampens store spiller med to scoringer.

Everton har befunnet seg rundt midten av tabellen stort sett hele sesongen og i øyeblikket er de plassert på 11. plass med 40 poeng, to bak West Ham. De kommer sist fra en knallsterk 2-0 seier hjemme mot Chelsea og i likhet med lørdagens motstander har sesongen vært preget av at de den ene uka spiller strålende for deretter å kunne prestere på nivå med et nedrykkslag uka etter.

Manager Marco Silva hentet brasilianske Richarlison før sesongstart og han har vært god. Han er klubbens toppscorer sammen med islandske Gylfi Sigurdsson. Det var nettopp de to som også sto for scoringene mot Chelsea siste kamp før landskamppausen.

En annen nøkkelspiller er selvsagt den engelske landslagskeeperen Jordan Pickford. Han har imidlertid også hatt en ustabil sesong og har gjort mye rart den siste tiden. I forsvaret er Michael Keane sentral og har spilt seg inn i Englands midtforsvar mens venstrebacken Lucas Digne har vist at han har mye å by på, spesielt offensivt.

Det er ingen store skadeproblemer i Evertons spillertropp før helgens kamp. Den eneste som med sikkerhet er ute er den colombianske stopperen Yerry Mina som sliter med en strekkskade.

West Ham har hatt en del spillere avgårde på landslagsoppdrag (se egen sak på scandinavianhammers.com). Heldigvis kom alle tilbake skadefrie og klare til å ta fatt på sesongens syv siste ligakamper for West Ham. Det er kun to poeng opp til Wolves på 7. plass som kan gi spill i Europaligaen neste sesong. Riktignok har både Wolves og Watford en kamp mindre spilt, men uansett er det realistisk å kunne ta den plassen med en sterk avslutning på sesongen.

Med slett forsvarsspill og Fabian Balbuena spilleklar på benken sist spørs det om ikke Pellegrini velger å la «Generalen» (Balbuena) få starte mot Everton. Mest sannsynlig må nok Ogbonna da vike plassen på laget. Det er ellers vanskelig å spå noe om laguttaket, men med det gode innhoppet til Chicharito sist (to scoringer) skal det mye til å holde han utenfor nå. Marko Arnautovic har riktignok tegnet seg på scoringslista for Østerrike tidligere denne uka (to mål), men det han viste mot Huddersfield var ikke egnet til å skremme store sterke Premier League-stoppere. Dersom Pellegrini velger å starte med en spiss på lørdag er det nok størst sannsynlighet for at den spissen vil være Chicharito.

Samir Nasri fikk masse fortjent skryt for sitt innhopp mot Huddersfield. Dersom han er spilleklar vil han trolig starte nå, men han sliter med å bli frisk etter å ha pådratt seg en liten smell. Det vil ikke bli besluttet før nærmere kampstart om han er med denne gang. Ellers er det nok også litt usikkert om det vil være Antonio eller Snodgrass som vil ta den ene kantrollen (Anderson er selvskreven på den andre).

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles de langtidsskadde Yarmolenko, Sanchez, Reid og Wilshere. Sistnevnte skal riktignok være i trening og kan komme til å få spilletid før sesongen er slutt. Det hadde vært morsomt for Wilshere om han kom på banen og fikk vist litt av hva han kan på tampen av en sesong som har vært vond for han med store skadeproblemer. I tillegg til de nevnte fire sliter også Andy Carroll med en ankelskade. Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er og hvor lenge «the big man» blir ute av spill.

Det er verdt å merke seg at kampen er satt opp som kveldskamp lørdag, dvs kampstart kl 18.30 norsk tid. Forhåpentligvis vil West Hams gode hjemmeform fortsette hvor vi må helt tilbake til 22. desember for å finne sist gang det ble tap på London Stadium. Med hjemmeseier her vil Everton være fem poeng bak på tabellen og vi kan fortsatt sikte mot 7. plassen ved sesongslutt. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar