Før kampen 31. okt: West Ham – Tottenham

London Stadium 31. okt kl. 20.45, Carabao Cup 4. runde: West Ham United – Tottenham Hotspur

På samme måte som i fjor møtes West Ham og Tottenham i 4. runde av ligacupen. Eneste forskjellen er at møtet mellom klubbene denne gang finner sted på London Stadium og ikke på Wembley. Akkurat det siste er nok begge lags spillere fornøyd med ettersom gressmatta på Wembley er i meget dårlig forfatning for øyeblikket.

Cupkampen mellom de to forrige sesong endte med 3-2 seier til West Ham etter at Tottenham ledet 2-0 til pause. To scoringer av Andre Ayew og en matchvinner-heading fra Angelo Ogbonna ga West Ham-fansen en uforglemmelig kveld på nasjonalarenaen.

Bilderesultat for ogbonna vs tottenham

Tottenham er inne i et meget tøft kampprogram og denne kampen kommer kun 46 timer etter at ligakampen mot Manchester City ble blåst av på Wembley. De lyseblå fra Manchester vant det oppgjøret 1-0, men i andre omgang ga Tottenham dem tøff kamp og kunne fort ha fått med seg poeng. Når de i forrige uke var involvert i Champions League og ligakamp mot nettopp West Ham lørdagen før det så sier det seg selv at det er en utfordring for manager Pochettino å komponere laget som skal forsøke å ta klubben til kvartfinalen i Carabao Cup.

Spurs kom inn i denne cupen i 3. runde og der gikk de videre på bekostning av Watford etter straffesparkkonkurranse. Ettersom de har en ny viktig seriekamp allerede lørdag igjen så vil det ikke være noen overraskelse om Pochettino sparer noen av nøkkelspillerne som Lloris, Alderveireld, Kane og Moura mot West Ham. Både Dele Alli og Christian Eriksen satt på benken på mandag og kom inn mot slutten av oppgjøret. Ettersom begge de to har slitt med skader så vil nok de bli matchet forsiktig også på onsdag og det er usikkert om noen av dem vil starte. Spillere som kan få en sjelden start er Llorente, Son, Wanyama, Aurier og Walker-Peters. På skadelista til Tottenham finner vi Danny Rose og Jan Vertonghen.

West Ham kommer fra en tøff bortekamp mot Leicester lørdag kveld. Etter å ha tatt ledelsen i første omgang ble det tungt å forsvare seg i over en omgang med en mann mindre etter at Mark Noble fikk rødt kort. Det var bittert å slippe inn et mål helt på tampen, men likevel var det en positiv kamp som viste hvor mye vilje til å ofre seg som fins i spillergruppa. I ettertid kom selvsagt kamputfallet i skyggen av den tragiske helikopterulykken utenfor Leicester sin stadion og det eneste vi kan være takknemlig for er at ulykken ikke krevde enda flere menneskeliv.

I Carabao Cup så langt har West Ham beseiret AFC Wimbledon og Macclesfield. Det var en maktdemonstrasjon mot sistnevnte i 3. runde da West Ham ikke ga seg før det sto 8-0 på resultattavla på London Stadium. Som nevnt var Tottenham motstander i 4. runde også forrige sesong før Arsenal ble for sterke i kvartfinalen. West Ham har aldri vunnet ligacupen og det nærmeste er finaletap etter omkamp mot Liverpool i 1981. Fansen ønsker seg selvsagt en god «cup-run» og en finaleplass hadde smakt utrolig godt ettersom det nå er 13 år siden det forsmedelige FA-cup finaletapet mot Liverpool på straffespark.

I likhet med Pochettino vil nok også Pellegrini forsøke å spare noen spillere i denne kampen, men på den annen side har West Ham store skadeproblemer. Det vil av den grunn ikke mulig å få til en så omfattende rullering som han kanskje hadde ønsket. Av de spillerne som temmelig sikkert får starte onsdag kveld er Adrian i mål, Fredericks på høyreback, Cresswell på venstreback og Ogbonna i midtforsvaret. Sistnevnte kom inn mot Leicester og viste at han tydelig lider av for lite spilletid. Michail Antonio og Chicharito vil nok også starte. I tillegg får sikkert et par unggutter muligheten til å vise seg frem. Joe Powell og Conor Coventry satt på benken mot Leicester og kan nok være de som er nærmest å få en mulighet mot Tottenham. I forrige runde var det Grady Diangana som fikk muligheten og grep den med begge henda. Han spilte fra start mot Leicester og ser ut til å ha kommet «inn i varmen». U23-laget til West Ham møtte Porto tirsdag kveld og i den kampen var hverken Reece Oxford eller Moses Makasi med. Det er derfor tegn som tyder på at også de to er i troppen mot Tottenham på onsdag.

Marko Arnautovic var syk og måtte stå over lørdagens ligakamp. Det er foreløpig usikkert om han er 100% frisk. Dersom han ikke er helt kampklar blir han neppe risikert i denne kampen da det venter ny viktig seriekamp mot Burnley på lørdag. Pedro Obiang er forhåpentligvis spilleklar igjen nå og vil gå rett inn i Mark Nobles karantenefravær.

Skadelista til West Ham inneholder fremdeles navn som Wilshere, Reid, Lanzini, Yarmolenko, Carroll og Sanchez. Det er også litt tvil rundt om Lucas Perez er spilleklar. Denne lista viser hvilken utfordring det er for Pellegrini å sette sammen en slagkraftig 11’er om dagen.

På papiret er dette en helt åpen cupkamp og forhåpentligvis vil marginene denne gang gå i favør av hjemmelaget. Ligakampen mellom klubbene for ti dager siden endte 0-1, men West Ham spilte godt og skapte for så vidt nok sjanser til at de kunne tatt både ett og tre poeng. Dersom Pellegrinis menn kommer gjennom dette hinderet er det bare to runder til før en eventuell finale på Wembley. Det er lov å drømme og hvorfor kan det ikke være West Hams tur denne sesongen? Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar