Før kampen 4. feb: West Ham – Liverpool

London Stadium 4. februar kl. 21.00: West Ham United – Liverpool

25. serierunde i Premier League avsluttes mandag med kveldskamp på London Stadium mellom West Ham og ligaleder Liverpool. Møtet mellom klubbene på Anfield i sesongpremieren endte med 4-0 seier til de røde i en trist affære for West Hams del. Siste møte mellom de to på London Stadium endte 1-4 og Manuel Lanzini var West Hams målscorer. Lanzini er dessverre ikke på mandag, men forhåpentligvis vil vi likevel få et bedre resultat denne gang.

Liverpool har imponert stort denne sesongen og står med kun ett tap på de første 24 seriekampene. Før møtet med West Ham er de to poeng foran Manchester City som ligger på andre plass men som også har spilt en kamp mer. Liverpool er også med i Champions League hvor 8-delsfinalene starter om 10 dager.

I januar 2018 forsterket Jurgen Klopp Liverpools forsvarsledd ved å hente den nederlandske stopperkjempen Virgil van Dijk fra Southampton. Han har innfridd og blitt en favoritt blant fansen på Anfield. I sommer hentet klubben også den brasilianske landslagskeeperen Allison. Også den signeringen har vist seg å være en god investering. Klubben slipper inn betydelig færre mål denne sesongen enn hva de har gjort tidligere.

Det er imidlertid i angrepsrekka Liverpools store styrke ligger og Mohammed Salah fortsetter å score mål denne sesongen. Han er i øyeblikket toppscorer i Premier League med 16 mål mens Sadio Mane og Roberto Firmino også er solide bidragsytere på scoringslista.

I midtuka viste Liverpool at de er til å komme på talefot med da de måtte slite for å få uavgjort mot Leicester. Før den kampen vant de 4-3 mot Crystal Palace og 1-0 mot Brighton etter å ha innledet det nye året med tap mot Manchester City og Wolverhampton (sistnevnte i FA-cupen).

Sammenlignet med mandagens motstander har ikke Liverpool noe store skadeproblemer, men i forsvarsrekka sliter de litt. Med både Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ute, samtidig som de har sendt Nathanial Clyne på lån til Bournemouth har det vært tynt på høyre backplass. Mot West Ham spiller mest sannsynlig James Milner på den posisjonen etter han sonet karantene sist mot Leicester. Lenger frem på banen er det kun Alex Oxlade-Chamberlain som er ute med en langvarig kneskade. Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at Jurgen Klopp kommer til å sende sine elleve antatt beste på banen fra start på London Stadium mandag kveld.

Etter en meget godt gjennomført kamp og sterk seier mot Arsenal 12. januar har ikke West Ham klart å følge opp noe i nærheten av den kampen. Tap mot Bournemouth og Wolverhampton i ligaen samt Wimbledon i FA-cupen har gitt fansen grunn til bekymring for resten av sesongen. De tre siste kampene har alle vært spilt på bortebane så forhåpentligvis vil spillerne vise seg fra en betydelig bedre side når de nå igjen løper ut på hjemmebanen i Stratford.

Det har vært sagt og skrevet mye om Marko Arnautovic og urolighetene rundt hans fremtid i klubben. Nå er overgangsvinduet stengt og forhåpentligvis vil dette å ha roet seg slik at både Marko og lagkameratene kan legge denne saken bak seg og konsentrere seg om å levere 110% for drakta med det fine emblemet på brystet.

Bortekampen mot Wolverhampton i midtuka var en trist affære sett med West Ham-øyne. Det var lite glød og vilje til å «blø for drakta» slik vi ønsker å se spillerne som er så heldige å få spille fotball med den fine West Ham-trøya på seg. Nevnte Arnautovic var langtfra den spilleren vi så tidligere i høst hvor han løp på alt som kom av baller fremover på banen og til og med tok noen tunge løp tilbake for å hjelpe til i forsvar. Forhåpentligvis har Pellegrini fått spillerne til å forstå hvordan de må opptre for å ha mulighet til å hente poeng mot Liverpool på mandag. Det betyr i såfall at prestasjonen må heves mange hakk fra det som ble vist på tirsdag og i de to kampene forut for det.

Den spilleren som kunne få godkjent mot Wolves var keeper Lukasz Fabianski som vartet opp med flere kvalifiserte redninger. Uheldigvis pådro han seg en skade i armen da han ofret seg i en duell med en motspiller sent i kampen. Det meste tyder heldigvis på at Fabianski er spilleklar på mandag. Vi trenger polakken i storform om det skal bli poeng på West Ham her.

En spiller som dessverre ikke blir spilleklar til mandag er Samir Nasri. Han sto over cupkampen mot Wimbledon og ligakampen mot Wolves sist og rekker dessverre ikke å bli 100% frisk nå heller. Han er imidlertid mest sannsynlig klar til møtet med Crystal Palace neste helg.

Marko Arnautovic pådro seg en skade i beinet i andre omgang mot Wolves og forlot banen med tilsynelatende sterke smerter. Han kan imidlertid rekke å bli kampklar til mandag og om han også er «påskrudd» mentalt så vil Marko kunne gjøre en forskjell i en kamp som dette. Aaron Cresswell har også stått over de siste kampene med en liten skade, men forhåpentligvis vil han være klar mot Liverpool. Arthur Masuaku har spilt venstreback i Cresswells fravær, men defensivt er utvilsomt Cresswell den som er mest til å stole på av de to.

De som har slitt med langtidsskader er dessverre fremdeles et stykke unna come-back for førstelaget. Det som er mest «kritisk» i øyeblikket ser ut til å være fraværet av Fabian Balbuena på stopperplass. Angelo Ogbonna har ikke vært stabil nok og det kan også virke som om Issa Diop blir påvirket av at han har Ogbonna ved sin side i stedet for Balbuena. Forhåpentligvis har Ogbonna en god kamp på mandag mot laget han sendte ut av FA-cupen med scoring i siste minutt av ekstraomgangene for tre sesonger siden.

Det er ikke mange som levner West Ham store sjanser til å ta poeng på mandag, men vi minner om at det ikke er mer enn noen få dager siden Newcastle slo Manchester City så hvorfor kan ikke West Ham vinne mot Liverpool? Alle elleve som Pellegrini sender ut på banen må levere en topp kamp og kanskje vi trenger noen marginer også, men uansett krysser vi fingrene for at dette blir en kamp under flomlysene som vi vil minnes i lang tid. Lykke til folkens og come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar