Før kampen 4. mai: West Ham – Southampton

London Stadium 4. mai kl. 16.00: West Ham United – Southampton

Sesongens siste hjemmekamp spilles lørdag ettermiddag og det er Southampton som er siste lag som gjester London Stadium før det er sommerferie. Forrige gang The Saints var på besøk i Øst-London måtte de reise hjem med 0-3 etter to scoringer av Arnautovic og ett av Joao Mario. Kampen på St Marys i romjula denne sesongen husker vi selvsagt også godt da Felipe Anderson ble tomålsscorer og West Ham vant 2-1.

Southampton klarte så vidt å berge plassen i Premier League forrige sesong og de åpnet også inneværende sesong meget svakt. Tidlig i desember fikk Mark Hughes sparken som manager og han ble erstattet av østerrikeren Ralph Hasenhuttl. Resultatene ble raskt bedre med Hasenhuttl, men likevel har klubben kjempet i bunnen nesten hele sesongen. Bekreftelsen på at plassen i Premier League var berget for neste sesong kom først sist helg da 3-3 mot Bournemouth var nok ettersom Cardiff gikk på et nytt tap.

Før helgens kamp ligger Southampton på 16. plass med 38 poeng. Klubben har vunnet noen viktige kamper i mars og april, blant annet har de slått Tottenham og Wolves hjemme mens de har beseiret naboen Brighton på bortebane. Totalt har det blitt fire borteseire i ligaen på Southampton denne sesongen og forhåpentligvis blir de stående med det også etter lørdagens kamp.

Nøkkelspillere hos Hassenhuttl denne sesongen har vært danske Vestergaard og Ryan Bertrand i forsvaret, på midtbanen har både James Ward-Prowse og Pierre Emile Højbjerg vært gode, selv om de varierer en del i prestasjonene. Lenger frem har nok Nathan Redmond vært den beste sesongen under ett, mens Danny Ings er den av spissene som har scoret flest mål. Shane Long fikk for øvrig mye oppmerksomhet forrige uke da han scoret Premier Leagues raskeste mål gjennom tidene. I mål var Alex McCarthy førstevalg første del av sesongen, men utover vinteren og våren har Angus Gunn overtatt den rollen. Klubben er likevel en av dem som har sluppet inn flest mål i ligaen.

På skadelista til Southampton finner vi nå den danske stopperen Jannik Vestergaard og spissen Michael Obafemi som sliter med en kranglete hamstring. I tillegg er en annen stopper, Maja Yoshida usikker ettersom han har vært syk denne uka.

West Ham kommer fra en fantastisk kamp og seier mot Tottenham sist. Fansen var storfornøyd med både poengene og spillet på lørdag og forhåpentligvis kan den intensiteten og viljen til å vinne dueller også vises mot Southampton.

Etter seieren mot Tottenham er West Ham nummer 11 på tabellen med 46 poeng. Det er fire poeng opp til Everton og Watford på plassene foran. I utgangspunktet vil det være vanskelig å klatre forbi et av de to lagene, spesielt når også målforskjellen peker mot West Ham. På den annen side så er nettopp Watford motstander i siste serierunde neste helg og dersom det er mindre enn tre poeng mellom de to før den runden er det absolutt muligheter for å klatre forbi.

Det vil overraske om Pellegrini gjør noe særlig med endringer på laget som startet sist. Issa Diop var tilbake i midtforsvaret på bekostning av Ogbonna og den unge franskmannen spilte en fantastisk kamp sammen med Balbuena. På høyreback var Fredericks litt «rusten» i starten, men han spilte seg stort opp og hadde noen avgjørende taklinger i andre omgang. Det betyr mest sannsynlig at han starter igjen og at Zabaleta, som for øvrig har signert nye ettårs-kontrakt med West Ham denne uka, starter på benken. På venstreback har Arthur Masuaku spilt solid og godt de to siste kampene. Aaron Cresswell har slitt med en liten skade men han er nå spilleklar igjen og det er åpent om hvem som starter av de to.

På midtbanen var Noble og Rice fantastisk gode mot Spurs. Noble hever seg vanligvis i de oppgjørene og måten han sto frem på denne gang var bedre enn noen gang. Robert Snodgrass løp som han aldri har gjort og selv om han ikke lykkes med alt så gjør han en uvurderlig jobb for laget. Nå vet vi at Pellegrini har flere valgmuligheter på midten ettersom både Jack Wilshere og Pedro Obiang satt på benken sist. Det kan faktisk hende at Wilshere får sjansen fra start nå ettersom Pellegrini har sagt han vil få spilletid før sesongen er slutt. Når vi i tillegg vet at både Manuel Lanzini og Samir Nasri er spilleklare på lørdag så er plutselig valgmulighetene bedre enn på veldig lenge.

Michail Antonio har vært god den siste tiden og for en kultfigur han er i ferd med å bli. Måten han opptrer på banen er egnet til å frustrere fans og manager i mange faser av spillet, men når han kan avgjøre en kamp som sist så må han uansett være på banen. Felipe Anderson har nok hatt bedre dager enn mot Tottenham, men han har uansett x-faktoren som kan gjøre en forskjell. Det så vi for eksempel mot nettopp Southampton sist.

Nå har det vært mye kritikk mot Marko Arnautovic denne våren og fremdeles har han ikke scoret mål siden 2. januar. Likevel så glimter han til og i andre omgang sist så vi det vi vet bor i den sterke østerrikeren. Han hadde en fantastisk pasning på scoringen til Antonio og var en konstant trussel for Spurs-forsvaret de siste 45 minuttene. Lucas Perez kom inn for Arnautovic på slutten sist og han scoret også mål mot Leicester uka før. I tillegg har Pellegrini muligheten til å bruke Chicharito som ble sittende på benken hele kampen sist.

Dersom det ikke skjer noe uforutsett inn mot kampstart så består West Hams skadeliste i øyeblikket kun av Andy Carroll, Andriy Yarmolenko og Winston Reid. Det må nesten være den korteste lista siden sesongstart.

Denne sesongen har vært veldig varierende fra West Ham. Fra å gjøre sterke kamper mot topplagene har de uka etter ikke vært til å kjenne igjen. Vi håper nå at vi i stedet kan se et lag som vil avslutte sesongen på hjemmebane på en god måte, dvs gjennom å slå Southampton. Vi krysser fingrene for seier og at vi kan få en ny fin lørdagskveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar