Før kampen 5/10: Brighton – West Ham

Amex Stadium 5. oktober kl. 21.00: Brighton & Hove Albion – West Ham United

For andre helgen på rad åpner West Ham serierunden I Premier League, denne gang med fredagskamp. Pellegrini & co reiser den korte veien til sørkysten og Brighton. Forrige sesong tapte West Ham begge kampene mot Brighton som da var nyopprykket til Premier League. Møtet på London Stadium var fredagskamp som denne gang og endte da med 0-3 og en trist kveld med West Ham-øyne.

Brighton overrasket mange forrige sesong og endte til slutt på 15. plass uten å være i fare for å rykke ned noen gang. Denne sesongen har de slitt mer i innledningen og de står foreløpig med 5 poeng etter at de kun har slått Manchester United. På hjemmebane har de spilt 2-2 mot Fulham og tapt 1-2 mot Tottenham i tillegg til 3-2 seieren mot Manchester United.

Før sesongen var manager Chris Hughton relativt aktiv på overgangsmarkedet og hentet flere nye spillere. Av de han hentet var blant annet den gode backen Martin Montoya fra Valencia. I tillegg kom midtbanespilleren Yves Bissouma fra franske Lille, stopperen Leon Balougan fra tyske Mainz og backen Bernardo fra tyske RB Leipzig for 9 mill pund. Disse er de av nykommerne som har spilt fra start i en eller flere kamper så langt i ligaen.

Den rutinerte spissen Glenn Murphy scoret to mål mot West Ham på London Stadium for et år siden og han fortsetter å score mål også denne sesongen selv om han har rukket å bli 35 år gammel. Foruten Murphy er keeperen Matt Ryan, stopperne Duffy og Dunk samt de offensive midtbanespillerne Knockhaert og Gross sentrale på laget til Hughton.

The Seagulls som de kalles har ingen store skadeproblemer. Pascal Gross er den eneste som definitivt ikke spiller, mens en annen midtbanespiller, Dale Stephens, testes nærmere kampstart. Jose Izquierdo scoret i begge kampene mot West Ham forrige sesong, men har slitt med skade og gått glipp av hele sesongoppkjøringen i sommer. Han er nå kampklar igjen og kan komme til å starte for Brighton på fredag.

Etter siste landslagspause har West Ham to seire og en uavgjort i ligaen samt en storseier i ligacupen. På papiret har de også møtt sterkere motstand enn det som venter denne helgen selv om det ikke er noen enkle kamper i Premier League.

West Ham vant fullt fortjent sist helg mot Manchester United og det var selvsagt viktig at Marko Arnautovic var tilbake som spiss. Selv om Antonio gjorde en god figur mot Chelsea uka før så utgjør Arnautovic en større trussel for motstanderens forsvar da han spiller. Sist fikk han jo også mye støtte fra Anderson og Yarmolenko og det var spesielt morsomt at alle tre bidro med scoringer (selv om Yarmolenkos mål offisielt ble notert som selvmål).

Det er ingenting som skulle tilsi at Pellegrini vil gjøre endringer på startoppstillingen fra sist. Den av innbytterne som har imponert mest er nok Robert Snodgrass som i flere kamper har vist en herlig innsats og vinnervilje da han har kommet fra benken i sluttminuttene. Snodgrass er likevel ikke i nærheten av å få starte når han i øyeblikket konkurrerer med formspillerne Anderson og Yarmolenko.

Javier Hernandez har slitt med et virus de siste ukene og han har ikke engang vært å finne på innbytterbenken til West Ham. Nå skal han være frisk og i full trening. Dersom han er i troppen på fredag vil han isåfall trolig ta plassen fra Lucas Perez. Hernandez kan være en bra spiller å ha på benken dersom det skulle bli behov for scoring mot slutten av kampen.

Bilderesultat for Hernandez west ham

Forhåpentligvis vil forsvarsfireren fortsette det solide spillet vi har sett de siste kampene hvor stopperparet Diop og Balbuena ser ut til å forstå hverandre bedre og bedre. I tillegg har Pablo Zabaleta hatt sine beste kamper i West Ham-trøya siden han kom til klubben i fjor sommer.

Alle kunne se at Arnautovic hadde smerter i andre omgang sist, men til tross for at han var nede og mottok behandling reiste han seg og scoret West Hams siste mål i kampen. Østerrikeren er kampklar igjen nå og forhåpentligvis kan han fortsette sin gode scoringsform hvor han så langt har fire scoringer på seks ligakamper.

Andy Carroll er tilbake i trening og kan være tilbake i spill etter landskamppausen. Carroll vil neppe ta en startplass dersom laget fortsetter storspillet fra de siste kampene, men han kan vise seg å bli en joker å ha på benken etter hvert. Uansett er det viktig å ha bredden som troppen nå ser ut til å inneha med Hernandez og Carroll i tillegg til trekløveret som nå spiller på topp. Foruten Carroll er Jack Wilshere ute med sin ankelskade, men han er nok tilbake om en måneds tid. Manuel Lanzini og Winston Reid er lengre unna, men begge er i god gang med opptreningen sin.

Etter null poeng forrige sesong mot Brighton er det kanskje på tide med revansj for West Ham denne gang? Forhåpentligvis klarer laget å fortsette den gode trenden fra de siste kampene og gå inn i den kommende landskamppausen med poeng fra en vanskelig bortekamp. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar