Før kampen 5. mai: Leicester – West Ham

Bilderesultat for leicester vs west ham

King Power Stadium 5. mai kl. 16.00: Leicester City – West Ham United

West Ham spiller sesongens siste bortekamp lørdag ettermiddag mot Leicester. Sesongavslutningen er i ferd med å bli mer spennende enn vi West Ham-fans setter pris på og det er særdeles viktig å få med poeng tilbake til London på lørdag. Møtet mellom klubbene på London Stadium i november endte 1-1 etter at bortelaget tok en tidlig ledelse, men hvor Cheikou Kouyate utlignet fortjent for West Ham rett før pause.

Leicester har hatt en sesong hvor de som et av svært få lag i store deler av sesongen har befunnet seg i et slags «ingenmannsland», hverken involvert i bunnstrid eller om en plass i neste års europacup. De åpnet riktignok svakt og etter kun få kamper fikk Craig Shakespeare sparken som manager. Han ble etter hvert erstattet med den tidligere Southampton-sjefen Claude Puel. Puel fikk en veldig god start på jobben, men har de siste par måneder opplevd betydelig mer motgang.

I øyeblikket ligger Leicester plassert på 9. plass med 44 poeng. I april opplevde de å få kun ett poeng på fire kamper og sist helg ble det tap hele 0-5 mot Crystal Palace. Klubben sliter med store skadeproblemer og mot Palace ble dessuten Marc Albrighton utvist og soner karantene nå. De som er ute med skade er keeper Kasper Schmeichel, forsvarsspillerne Danny Simpson, Robert Huth og Ben Chilwell samt midtbanespillerne Daniel Amartey, Onyinye Wilfred Ndidi og Matt James. Den målfarlige spissen Shinji Okazaki er ankelskadd og heller ikke aktuell for spill. Vicente Iborra har også vært ute, men han er på vei tilbake og kan bli å finne på banen mot West Ham.

Jamie Vardy har hatt en god sesong og er klubbens soleklare toppscorer. Han er rimelig sikkert en av spissene som Southgate tar med seg til VM med England. Leicesters andre stjernespiller Rihad Mahrez har storspilt i perioder, men han har også hatt svakere perioder. I tillegg til Vardy og Mahrez har stopperen Harry Maguire vært veldig solid og han har vist seg som en god investering etter at han ble kjøpt fra Hull for et år siden. Maguire er også høyaktuell for en plass i Englands VM-tropp.

Hos West Ham er ikke selvtilliten på topp etter to 1-4 tap på rad. Mot Arsenal for to uker siden spilte laget brukbart frem til det gjensto 10 minutter, men mot ligamester Manchester City sist virket det ikke som spillerne hadde tro på poeng og innsatsen var dessuten altfor svak til å kunne ha håp om å få med seg noe fra kampen. Er det noe som må være tilstede i de tre siste seriekampene så er det i hvert fall innsats og viljen til å «blø for drakta».

Med kun to poeng på de fire siste kampene er West Ham for alvor involvert i nedrykksstriden igjen. Etter den sterke 3-0 seieren mot Southampton har det blitt for få poeng, samtidig som rivalene i bunnen av tabellen har plukket poeng. Det er uvisst hvor mange poeng som må til for å holde plassen i Premier League, men West Ham bør helst ha minst en seier til for å være sikret ny kontrakt.

Det har vært skrevet mye om Andy Carroll den siste uka. I skuffelsen over å ikke komme på banen mot Manchester City sist gikk Carroll i garderoben før kampslutt og på trening dagen derpå ble han sendt bort etter å ha kranglet med David Moyes. Carroll har imidlertid beklaget hendelsen og han har fått sin straff av klubben. Moyes bekrefter derfor at den hodesterke spissen vil være i kamptroppen mot Leicester på lørdag.

På sin pressekonferanse fredag ettermiddag uttalte Moyes at han ikke hadde bestemt seg for om Adrian eller Joe Hart ville vokte målet på lørdag. Hart var ikke spilleberettiget sist, men Adrian spilte seg vel heller ikke direkte inn på laget igjen så det blir spennende å se hva Moyes velger. Ellers er fremdeles Sam Byram, Winston Reid, Michail Antonio, James Collins og Pedro Obiang utilgjengelige med skader. Det ryktes dessuten fredag kveld at Chicharito også har pådratt seg en skade og at han ikke har reist med resten av laget til Leicester.

Det er neppe grunn til at tro på store endringer i lagoppstillingen siden sist fra Moyes, men Arthur Masuaku kan komme inn igjen etter at han mistet plassen til Patrice Evra sist. Declan Rice har ikke vært direkte heldig de siste to kampene, men sannsynligvis vil han spille igjen på lørdag. På midtbanen er det ikke så mange alternativer til Noble og Kouyate, ellers så ville nok minst en av de to vært byttet ut etter siste kamps opptreden.

Til tross for mye kritikk vil neppe David Moyes gå bort fra sitt opplegg med en enslig spiss. Marko Arnatuovic vil ventelig starte alene på topp, men forhåpentligvis vil han få mer støtte fra Lanzini eller Mario (avhengig av hvem av de to som spiller i den offensive midtbanerollen) enn hva han har fått de siste kampene. Om Carroll kommer innpå denne gang vil nok i stor grad være avhengig av kampbildet, men han er definitivt en viktig bidragsyter både offensivt og defensivt når han er på banen.

Det hadde smakt så utrolig godt med tre poeng på lørdag. Med kun to borteseire i ligaen så langt er det nok ikke så mange som tror West Ham vil reise hjem fra King Power med seier her. Bortelaget har definitivt mest å spille for så forhåpentligvis kan det bli avgjørende. Her er det bare å finne frem supporterutstyret folkens. Forhåpentligvis kan vi sitte med en god følelse av fornyet Premier League-kontrakt lørdag kveld. De to siste kampene som spilles hhv torsdag og søndag neste uke er forøvrig hjemme mot Manchester United og Everton. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar