Før kampen 6/11: West Ham – Crystal Palace

London Stadium 6. november kl 15.00 (norsk tid): West Ham United – Crystal Palace

Søndag tar West Ham imot Crystal Palace til London-derby i Stratford. Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør 2-2 etter at West Ham hadde tatt ledelsen to ganger ved hhv Pablo Fornals og Michail Antonio. Bortekampen forrige sesong endte med 3-2 seier til West Ham så det var to målrike kamper mellom klubbene forrige sesong.

Foran helgens serierunde ligger Crystal Palace på 10. plass med 16 poeng. Sist helg ble det 1-0 seier mot Southampton på Selhurst Park mens de i siste bortekamp tapte hele 0-3 mot Everton. Manager Patrick Vieira høster mye lovord for jobben han gjør med «The Eagles» og det er helt sikkert fortjent.

En av nøkkelspillerne også denne sesongen er Wilfried Zaha, Han skaper mye av det Palace står for fremover i banen, men nå har han også med seg Eberechi Eze som har vært ute lenge med skade. Matchvinner mot Southampton sist var Odsonne Edouard som har fire scoringer så langt denne sesongen. Det er for øvrig ett mål mindre enn Zaha. Lengre bak på banen er definitivt danske Joachim Andersen en klippe i midtforsvaret sammen med Marc Guehi.

Det ble ikke handlet mange nye spillere til Palace i sommer og den eneste nye som har vært tilnærmet fast på førstelaget er midtbanespilleren Cheick Doucoure som kom fra franske Lens. Keeperen Sam Johnstone som har vært innom det engelske landslaget for ikke veldig lenge siden kom fra West Bromwich, men han har slitt med å få spilletid i konkurranse med Vicente Guaita og Jack Butland hvor førstnevnte er udiskutabelt førstevalg i øyeblikket.

De mest kjente som forsvant fra Crystal Palace før denne sesongen var Martin Kelly, Cheikou Kouyate og Christian Benteke. I tillegg dro forrige sesongs beste Palace-spiller Conor Gallagher tilbake til Chelsea etter sitt låneopphold i klubben.

På skadelista har Vieira den rutinerte midtbanespilleren James McArthur, mens nevnte Doucoure og Edouard sliter med noen småsmeller og vil bli testet nærmere kampstart om de er 100%.

West Ham kommer fra en sterk 3-0 seier mot FCSB i Romania torsdag kveld. Et reservepreget West Ham-lag spilte en fantastisk kamp og sikret med det seks seire på seks kamper i gruppespillet. Det var en meget godt fornøyd manager David Moyes etter kampen.

To unggutter, Oliver Scarles på 16 år og 18 år gamle Divin Mubama, fikk tillit fra start. Sistnevnte scoret 2-0 målet i sin debutkamp og begge høster mange lovord for sine prestasjoner. Pablo Fornals scoret to mål, noe som helt sikkert gjorde godt for selvtilliten hans etter en litt svak høstsesong. Manuel Lanzini, Flynn Downes og Conor Coventry var også gode på midtbanen. Downes spilte 66 minutter og det blir spennende å se hva Moyes tenker om han og eventuelt spill på søndag.

Sears: I think West Ham fans are going to love Flynn Downes | West Ham  United F.C.

Nayef Aguerd fikk denne gang 90 minutter i forsvaret og kom heldigvis godt fra det. David Moyes uttaler imidlertid at han neppe vil bli å finne på banen i Premier League før etter VM. Det betyr at han ikke spiller mot hverken Crystal Palace eller Leicester neste helg.

Det blir spennende å se om Lucas Paqueta kan være i troppen på søndag. Han er nærmere å bli kampklar enn Maxwell Cornet som trolig ikke er aktuell før etter VM-pausen. Lukasz Fabianski er usikker før helgens kamp, men om han eller Areola spiller utgjør nok ikke noen stor forskjell. Det blir også spennende å se om Moyes velger å starte med Scamacca på topp eller om han går for Antonio som var meget frisk da han kom inn mot Manchester United sist helg.

Vi tipper på følgende startoppstilling på søndag: Areola – Kehrer, Zouma, Dawson, Cresswell – Rice, Soucek, Downes – Bowen, Scamacca, Benrahma.

Det blir viktig å få med seg poeng i de to kampene som nå gjenstår før VM-oppholdet og forhåpentligvis klarer West Ham å spille som de avsluttet mot Manchester United sist for da var de meget gode. Vi krysser fingrene for at det blir en fin søndag å være West Ham-supporter. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar