Før kampen 8. apr: Chelsea – West Ham

Bilderesultat for chelsea west ham

Stamford Bridge 8. april kl. 17.30: Chelsea – West Ham United

Søndag er det klart for London-derby og det er dessuten vest- mot øst-siden av hovedstaden. West Ham reiser den korte veien til Stamford Bridge for å møte forrige sesongs ligamester. I tilsvarende møte på London Stadium i desember vant West Ham 1-0 etter scoring av Marko Arnautovic. Møtet på «brua» forrige sesong endte med et surt 2-1 tap for West Ham etter at Diego Costa scoret seiersmålet i siste minutt. Nå er ikke Costa lenger i Chelsea-troppen, men «de blå» har likevel flere potensielle matchvinnere.

Etter fjorårets jubelsesong har Chelsea og manager Antonio Conte denne sesongen opplevd en real nedtur hvor det startet med et «mageplask» allerede i serieåpningen hvor det ble tap på hjemmebane mot Burnley. I øyeblikket ligger de dessuten an til å miste en av Englands fire plasser i neste sesongs Champions League. Etter forrige helgs hjemmetap mot Tottenham (1-3) er Chelsea hele 8 poeng bak 4. plassen. Med kun syv ligarunder igjen det i øyeblikket nærmest umulig å komme «topp 4» denne sesongen.

Det som på mange måter kjennetegner Chelsea denne sesongen sammenlignet med den forrige er den entusiasmen som Conte viser på sidelinjen. Han er nesten ikke til å kjenne igjen og mye tyder på at det vil bli et managerskifte i klubben denne sommeren. Det som kan «redde» sesongen for Chelsea nå er en eventuell triumf i FA cupen. De er der klare for semifinale hvor de skal møte Southampton om to uker. I Champions League ble det exit i åttedels-finalen hvor Barcelona ble for sterke over to kamper.

Chelseas toppscorer denne sesongen er midtbaneeleganten Eden Hazard, tett fulgt av Alvaro Morata og Willian. Olivier Giroud, som kom fra Arsenal i januar, har kun satt ballen i mål en gang som Chelsea-spiller så langt. Den som kanskje har imponert mest er imidlertid venstrebacken Marcos Alonso som selv har scoret hele åtte mål. De siste kampene har keeperen Thibaut Courtois vært ute med en strekkskade og Willy Caballero har vikariert. Caballero er ingen dårlig keeper, men mot Tottenham sist hadde han ikke sin beste dag. Den spanske spissen Pedro har også vært ute de siste ukene, men nå skal både Courtois og Pedro være spilleklare igjen. De eneste skadeproblemene til Conte foran møtet med West Ham skal være stopperen David Luiz og midtbanespillerne Ross Barkley og Ethan Ampadu.

Etter at West Ham opplevde et absolutt bunn-nivå, både på og utenfor banen, mot Burnley 10. mars slo spillerne og fansen fryktelig godt tilbake mot Southampton sist helg. En heltent spillergruppe gikk i strupen på Southampton fra start og vant fullt fortjent 3-0. Selv om hele laget storspilte er det likevel vanskelig å komme utenom at Marko Arnautovic igjen var kampens store spiller.

Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle vokte målet for West Ham mot Southampton. David Moyes valgte å la Joe Hart få en ny mulighet og Hart holdt altså nullen. Nå skal det sies at bortelaget knapt skapte noe som helst av målsjanser slik at det var uvesentlig hvem som skulle stå i West Ham-målet denne lørdagen. Det er likevel ikke tvil om at Hart vil få fornyet tillit også mot Chelsea.

Michail Antonio var uheldig og pådro seg en lei lårstrekk allerede etter ti minutters spill sist. Det har i ettertid vist seg at Antonio må opereres for denne strekken hvor han også tidligere har slitt med samme type skade. Han er derfor satt ut av spill for resten av sesongen og mister samtidig muligheten til å spille seg inn i Englands VM-tropp til sommerens sluttspill.

Edimilson Fernandes var tilbake fra fire måneders skadefravær sist og kom inn som erstatter for Antonio tidlig i første omgang. Og for et come-back vi fikk se av Fernandes. Han demmet opp på høyrekanten og bidro sterkt til å gjøre ettermiddagen betydelig mer behagelig for Pablo Zabaleta enn hva det kunne blitt. Fernandes som er kun 20 år vil kunne få en stor karriere i West Ham-trøya om han fortsetter å utvikle seg videre de neste årene.

Manuel Lanzini var ute sist etter å ha pådratt seg en kneskade på landslagsoppdrag med Argentina. Den lille teknikeren er nå tilbake i full trening og vil mest sannsynlig være i troppen på søndag. Det er imidlertid tvilsomt om han starter kampen i det som fort kan bli en kamp hvor West Ham må forsvare seg mer enn vanlig. Chicharito var syk sist, men også han er spilleklar igjen nå. James Collins er den tredje spilleren som er tilbake etter å ha stått over sist. Mest sannsynlig vil imidlertid ikke Moyes gjøre endringer i den forsvarstreeren (Ogbonna, Rice, Cresswell) som klarte seg så bra sist.

Det blir spennende å se hva Marko Arnautovic kan få til mot Chelseas forsvar. Mest sannsynlig vil han starte alene på topp hvor Chicharito vil ta en plass på benken fra start. Etter at østerrikeren har storspilt den siste tiden og ble matchvinner i siste møte mellom West Ham og Chelsea vil nok Conte gjøre sine forholdsregler for å stoppe Arnautovic, men om det er nok til å hindre Marko i å score mål er en helt annen sak.

De som definitivt er ute med skade hos West Ham er nevnte Antonio samt Winston Reid, Andy Carroll, Sam Byram og Pedro Obiang. Arthur Masuaku var tilbake fra karantene sist og storspilte på venstrekanten. Masuaku spilte også meget godt mot Chelsea sist og vil være en nøkkelspiller i West Hams offensive spill på søndag.

Søndagens kamp er West Hams tredje siste bortekamp for sesongen og med kun to borteseire så langt (Stoke og Huddersfield) er ikke akkurat West Ham favoritter mot Chelsea. I et lokaloppgjør kan likevel alt skje. Dersom West Hams spillere har med seg den innsatsen og selvtilliten de viste sist helg er det absolutt mulig å få med seg poeng. Uansett er det en ny viktig kamp for West Ham i kampen for å overleve i Premier League. Lykke til folkens. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Svein Arild Odland

    herligt stats Mats

Legg igjen en kommentar