Før kampen 8. des: West Ham – Crystal Palace

London Stadium 8. desember kl 16.00: West Ham United – Crystal Palace

Etter en knallsterk åpning på desember med seier mot bade Newcastle og Cardiff tar West Ham imot London-nabo Crystal Palace på London Stadium lørdag ettermiddag. Forrige sesongs møte mellom de to på London Stadium endte 1-1 i en kamp hvor Christian Benteke ga bortelaget ledelsen før Mark Noble sørget for utligningsmålet rett før pause. Tilsvarende kamp i West Hams første sesong på London Stadium endte 3-0 og huskes for Andy Carrolls fantastiske brassespark.

Bilderesultat for west ham vs crystal palace

Etter at Roy Hodgson overtok som manager i Crystal Palace forrige sesong opplevde klubben å løfte seg fra desidert jumboplass i Premier League til en trygg plass til slutt. Mange hadde derfor forventninger om at Palace skulle hevde seg høyere opp på tabellen denne sesongen, men starten har ikke vært imponerende. I øyeblikket befinner de seg på 15. plass med 12 poeng. Kun 3 seire på 15 kamper er ikke direkte imponerende og det må bedring til om det ikke skal bli en lang kamp mot å unngå nedrykk utover våren.

Crystal Palace var ikke den mest aktive klubben på overgangsmarkedet i sommer, men hentet Cheikou Kouyate fra nettopp West Ham, tyske Max Meyer fra Schalke, Jordan Ayew fra Swansea og Vicente Guaita fra Getafe i Spania. Spillere som forlot Selhurst Park var franske Yohan Cabaye, Chung-Yong Lee og Bakary Sako.

Det viktigste for Palace i sommer var å beholde klubbens store stjerne Wilfried Zaha (bildet). Han hadde en bra start på sesongen, men har opplevd en formsvikt etter hvert og det synes også på klubbens resultater. I tillegg har Christian Benteke vært skadd store deler av høstsesongen og klubben sliter med å score mål. Det er kun Huddersfield som har scoret færre mål i Premier League så langt.

Bilderesultat for wilfried zaha

Palace har møtt tøff motstand den siste måneden og en sterk bortekamp (0-0) mot Manchester United ble etterfulgt av 2-0 seier hjemme mot Burnley sist lørdag. Det var derfor overraskende at klubben gikk på et 1-3 tap borte mot et Brighton-lag som spilte over en time med en mann mindre på banen tirsdag denne uka. Forsvarsspillet var under enhver kritikk ved spesielt den tredje scoringen til Brighton.

Om den svake kampen mot Brighton vil føre til at Hodgson endrer på laget som møter West Ham gjenstår å se, men spillere som West Ham definitivt må se opp for er nevnte Zaha og Andros Townsend. I tillegg har den unge backen Aaron Wan-Bissaka imponert stort denne høsten. Norske Alexander Sørloth har fått lite spilletid og har ennå ikke tegnet seg på scoringslista i Premier League. Vi krysser fingrene for at Sørloths første scoring ennå lar vente på seg minst en uke til.

Det er kun nevnte Benteke som ikke er tilgjengelig på grunn av skade i øyeblikket og Hodgson har derfor de samme spillerne tilgjengelig som han har hatt de siste ukene.

West Ham har for første gang på nesten to år to seire på rad i ligaen. Den sterke 3-0 seieren borte mot Newcastle ble etterfulgt av 3-1 hjemme mot Cardiff på tirsdag. Kampen mot Cardiff var ikke like imponerende som spillet mot Newcastle, men etter å ha kommet over «skrekken» med bortelagets straffespark i første omgang scoret West Ham tre raske mål i andre omgang og vant etter hvert komfortabelt.

Et stort skår i gleden over seieren mot Cardiff var skaden som Marko Arnautovic pådro seg i første omgang. Han fikk en strekk bak i låret og vil trolig være ute minst en måned. Heldigvis kom Lucas Perez inn og gjorde sine saker meget bra. To scoringer og en innsats som vi ikke har sett av han tidligere i høst var oppløftende. Andy Carroll kom også inn for Javier Hernandez den siste halvtimen. Det er morsomt at Carroll er tilbake, men innhoppet hans i denne kampen viste tydelig at han har et stykke igjen før han er i godt gammelt slag. Det er imidlertid kun hard trening og matching i kampsituasjon som vil hjelpe han tilbake slik vi kjenner han fra de kampene han har vært som best.

Jack Wilshere har i likhet med Carroll vært ute store deler av høstsesongen etter at han måtte gjennom en liten operasjon i ankelen. Han fikk noen minutter som innbytter mot Newcastle og var dessuten nest sist på den siste scoringen som ble satt inn av Felipe Anderson. I ettertid har tydeligvis Wilshere hatt litt kjenning av skaden og han var ikke i troppen mot Cardiff. Pellegrini bekrefter at Wilshere heller ikke blir å finne på banen mot Crystal Palace, men at han forhåpentligvis er klar igjen mot Fulham om en uke. Det samme er tilfellet med Aaron Cresswell. Etter å ha spilt en meget god kamp mot Newcastle måtte han forlate banen med skade mot slutten av oppgjøret og han er tidligst tilbake neste helg mot Fulham.

Skadelista er altså veldig lang i øyeblikket. Fabian Balbuena satt på benken mot Cardiff, men det er ventet at han tar tilbake plassen i midtforsvaret på lørdag. Michail Antonio spilte en godkjent kamp som høyreback på tirsdag og scoret dessuten et mål. Det er ventet at Zabaleta vil være tilbake nå etter å ha fått en kamps hvile, og om Antonio får spille en annen plass på banen gjenstår å se. For øvrig er det ventet at Rice, Noble, Snodgrass og Anderson fortsetter på midtbanen og at det blir vanskelig å sette Lucas Perez ut av laget etter sine to scoringer sist. Chicharito scoret jo to mål mot Newcastle så også han er i scoringsform.

Bilderesultat for lucas perez chicharito

Helt bakerst står selvsagt Fabianski mellom stengene og hans strafferedning sist var direkte avgjørende for kampforløpet. Diop er selskreven i midtforsvaret og med Cresswell ute spiller Masuaku venstreback.

Roy Hodgson har gått offentlig ut og beklaget overfor fansen lagets opptreden mot Brighton i midtuka. Det blir spennende å se om spillerne svarer på den kritikken med å spille en god kamp mot West Ham. Hjemmelaget har imidlertid spilt bra flere kamper på rad nå og vil uansett selge seg dyrt i denne kampen. Det er som skrevet til det kjedsommelige ingen enkle kamper i Premier League og Crystal Palace er intet unntak. De har flere potensielle matchvinnere og West Ham må være på topp for å sikre en ny trepoenger. Vi krysser likevel fingrene for at det blir en ny fin dag å være West Ham-supporter på lørdag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar