Forhåndsomtale 11. des: Liverpool – West Ham

Bilderesultat for liverpool west ham

Anfield 11. desember kl. 17.30: Liverpool – West Ham United

Ny tøff ligakamp venter West Ham søndag ettermiddag da Liverpool og Jurgen Klopp er verter på Anfield. Alle West Ham fans husker selvsagt forrige sesongs møte hvor West Ham tok sin første seier på denne banen på 52 år. Ikke nok med at det ble seier, men det ble attpåtil kalassifre. 0-3 sto det på resultattavla da dommeren blåste for full tid. Målene ble satt inn av Manuel Lanzini, Mark Noble og Diafra Sakho.

Liverpool har hatt en meget sterk sesonginnledning denne høsten og innehar i øyeblikket 3. plassen i Premier League. Hjemme på Anfield er klubben ubeseiret og siste hjemmekamp endte med 2-0 seier mot Sunderland. Sist søndag fikk Klopp og hans spillere en skikkelig nedtur da de borte mot Bournemouth ga fra seg en tilsynelatende sikker 3-1 ledelse og til slutt måtte reise tomhendte hjem fra Englands sørkyst.

Det som har kjennetegnet «The Reds» denne høsten er variert og fartsfylt angrepsspill som har resultert i mange scoringer. Liverpool er med sine 35 mål det mestscorende laget i Premier League. De har ikke en enkelt spiller som skiller seg ut med mange scoringer, men både Coutinho, Firmino, Mane, Lallana, Sturridge og Origi har tegnet seg flittig i målprotokollen. I tillegg har James Milner satt inn alle straffesparkene de har blitt tildelt, totalt 5 denne høsten.

Forsvarsspillet til Liverpool har vist seg betydelig sterkere denne sesongen enn de siste par årene. At stopperen Matip kom inn har gitt en annen trygghet i midtforsvaret og dette har også bidratt til at Dejan Lovren har hatt sin beste periode i Liverpool-trøya denne høsten. Forsvarsmessig ble det imidlertid en nedtur forrige helg da det ble hele 4 baklengsmål mot Bournemouth. Keeperspillet til Karius var langtfra patent i den kampen og det spekuleres nå i om Simon Mignolet vil ta tilbake plassen i målet på søndag.

Stopperen Matip var ute mot Bournemouth sist mens toppscoreren Sadio Mane måtte ut med en liten fotskade i andre omgang. Begge de to rapporteres imidlertid spilleklare denne helgen noe som definitivt er positivt for hjemmelaget. To spillere som definitivt ikke er med på søndag er Philippe Coutinho og Daniel Sturridge. Begge de to sliter med skade og er ikke tilbake før om noen uker.

West Ham gikk på en kjempesmell sist med 1-5 hjemme mot Arsenal og det blir spennende å se hvordan den siste ukas trening slår ut i kamp på søndag. Slaven Bilic er under stort press og trenger absolutt en seier for å få litt arbeidsro. Etter søndagens kamp kommer to hjemmekamper mot hhv Burnley og Hull den neste uka og med den formen Hammers har vist den siste tiden er heller ikke de to kampene enkle.

Andy Carroll kom inn de siste 20 minuttene sist og rakk på den tiden å score ett mål. Dersom Carroll er i stand til å spille 90 minutter nå vil han starte som spiss mot sin tidligere arbeidsgiver. Den store spissen scoret ett av målene da West Ham slo Liverpool 2-0 på Upton Park forrige sesong og han ønsker nok svært gjerne å score på Anfield også. Dersom Andy ikke orker 90 minutter ennå vil mest sannsynlig Ashley Fletcher starte på topp og Carroll komme inn i løpet av kampen.

Mot Arsenal sist manglet både Antonio, Cresswell og Kouyate i West Hams lagoppstilling. Ettersom alle disse tre normalt er selvskrevne i Bilic’ startoppstilling var det selvsagt en klar svekkelse av laget. Denne helgen er Antonio og Cresswell klare igjen mens Kouyate må vente enda noen dager før han er helt skadefri. Michail Antonio og Aaron Cresswell vil mest sannsynlig gå rett inn i startoppstillingen på hver sin kant.

Ettersom Kouyate er ute og James Collins måtte ut med skade tidlig sist kan det ligge til rette for at Bilic velger to stoppere i Reid og Ogbonna denne gang. Om Antonio spiller back eller om han blir å finne lengre frem på banen gjenstår å se, men med den rustne formen Arbeloa viste på høyreback sist vil neppe han spille fra start på søndag i hvert fall. I mål får nok Darren Randolph fornyet tillit.

Selv om Mark Noble ikke har hatt noen stor sesong så langt vil han neppe bli satt ut av laget til denne vanskelige bortekampen. Han vil mest sannsynlig spille sentralt på midten sammen med Pedro Obiang. Offensivt på midtbanen finner vi Dimitri Payet og Manuel Lanzini. Om Bilic velger å starte med Andre Ayew, som var frisk da han kom inn sist, eller om han velger en litt mer defensiv variant med Edmilson Fernandes blir spennende å se.

I tillegg til Collins og Kouyate er fremdeles også Diafra Sakho, Sam Byram og Reece Oxford ute med skade. Ettersom skadene denne høsten har vært uheldig for valgvariantene i forsvaret denne høsten ryktes det nå at Reece Burke vil returnere fra sitt låneopphold i Wigan rett på nyåret. Dette er imidlertid ikke bekreftet ennå.

Å møte Liverpool på Anfield er selvsagt en av sesongens vanskeligste kamper, men forrige sesongs møte viser at det er mulig å vinne der. Liverpool har vært bedre denne høsten enn hva de viste i fjor, men sist helgs kamp mot Bournemouth viste tydelig at de røde heller ikke er uten svakheter. Vi ønsker oss en julegave på forskudd og det er poeng på søndag. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar