Forhåndsomtale 14. des: West Ham – Burnley

Bilderesultat for cheikhou kouyate

London Stadium 14. desember kl. 20.45: West Ham United – Burnley

Onsdag er det klart for midtukekamp under London Stadiums flomlys. Kan West Ham klare å gjenskape noe av den magien som ofte fulgte med kveldskamper på gamle Boleyn Ground? Vi fikk første testen på det i ligacupkampen mot Chelsea tidligere i høst og det ble i hvert fall en kamp som ikke vil bli glemt med det første. Denne onsdagskvelden er det ligakamp og Burnley kommer på besøk. Det er ett og et halvt år siden klubbene møttes sist og den gang vant West Ham 1-0 på hjemmebane etter scoring av Mark Noble på straffespark.

Burnley rykket ned fra Premier League i mai 2015, men er tilbake etter kun en sesong i Championship. Manager Sean Dyche gjør utvilsomt en meget god jobb på Turf Moor og får med seg spillerne som på papiret er langt mindre meritterte enn de som spiller på de fleste andre Premier League lagene. Denne sesongen har klubben gjort det godt på hjemmebane, men har ennå til gode å vinne på bortebane. Hjemme har de blant annet beseiret Liverpool mens det eneste poenget de har tatt med seg fra sine reiser faktisk er 0-0 kampen på Old Trafford i oktober. Foran onsdagens ligarunde befinner Burnley seg på 13. plass med 17 poeng.

En nøkkelspiller for Burnley er keeper Tom Heaton. Han har vært med i Englands landslagstropp denne høsten og kan varte opp med de utroligste redninger. Andre viktige spillere for Burnley er midtbanespilleren Jeff Hendrick som kom fra Derby før inneværende sesong. Hendrick er irsk landslagsspiller, det samme som West Hams keeper Darren Randolph. Den belgiske midtbanespilleren Steven Defour har også imponert i Burnley-trøya denne høsten og er en kreativ midtbanespiller. I tillegg er Sam Vokes  en stor og kraftig spiss som kan skape problemer for de fleste midtforsvar. Andy Gray er også en giftig spiss, men han har vært utestengt deler av høstsesongen som følge av en gammel disiplinærsak.

Sean Dyche har ikke noen store skadebekymringer. Bortsett fra den islandske midtbanespilleren Johann Berg Gudmundsson disponerer han en skadefri tropp.

West Ham fikk med seg et sterkt og utrolig viktig poeng fra Anfield sist søndag. Spillerne la ned en innsats for dagen som vi ikke har sett altfor ofte denne høsten og selv om Liverpool presset hardt for et seiersmål i andre omgang kom de ikke til veldig mange store sjanser. Før midtukens ligarunde ligger West Ham plassert på 17. plass med 13 poeng.

Dimitri Payet scoret et fint mål fra frispark mot Liverpool og viste glimtvis hvorfor han denne uka ble kåret til verdens 17. beste spiller. I tillegg var det moro å se Michail Antonio som i løpet av kampen spilte i tre ulike posisjoner og som klarte seg godt overalt. Som spiss var han ofte en trussel for Liverpools stoppere med fart og bevegelighet. Som toppscorer for West Ham står Antonio med syv scoringer i Premier League.

Selv om Darren Randolph ergret seg veldig over tabben som førte til Liverpools utligningsmål sist hadde han også flere viktige redninger som var med på å sikre det ene poenget. Randolph spiller rimelig sikkert mot Burnley på onsdag også.

Cheikou Kouyate har vært ute med skade de siste par ukene, men han er spilleklar igjen nå og ventes å gå rett inn i førstelagsoppstillingen. Om Kouyate spiller stopper eller i en sentral midtbaneposisjon er litt uklart, men Bilic påpeker viktigheten av å ha den løpssterke sengaleseren på banen.

Bilic sier også i uttalelsene før kamp at det er usikkert om Andy Carroll spiller fra start eller om han kommer inn i løpet av matchen. Carroll la ned et stort stykke arbeid den halvtimen han spilte mot Liverpool og han ønsker helt sikkert selv å starte denne gangen.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Sam Byram, Reece Oxford, James Collins, Gokhan Tore og Diafra Sakho.

To hjemmekamper venter altså i løpet av fire dager for West Ham. Selv om motstanderne heter Burnley og Hull vil dette på ingen måte bli enkelt. Det er disse kampene som er viktig å vinne, men for at det skal kunne skje må det like stor innsats og intensitet til som mot Liverpool på søndag. Vi håper på en god opplevelse på onsdagskvelden og at vi kan få tre etterlengtede poeng til West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar