Forhåndsomtale 14. jan: West Ham – Crystal Palace

Bilderesultat for crystal palace west ham

London Stadium 14. januar kl. 16.00: West Ham United – Crystal Palace

Lørdag spilles et nytt viktig London-oppgjør på London Stadium. West Ham tar imot Crystal Palace som nylig ansatte Sam Allardyce i managerstolen. Begge klubbene har hatt en svak høstsesong og har stort behov for poeng denne helgen. Oppgjøret mellom klubbene på Selhurst Park i oktober endte med 1-0 seier til West Ham etter scoring av Manuel Lanzini. Mange husker sikkert også fra den kampen at Christian Benteke brente et straffespark for Palace mens Aaron Cresswell fikk to gule kort med ett minutts mellomrom i andre omgang.

Crystal Palace ligger i øyeblikket på 17. plass på tabellen med 16 poeng. Det betyr at klubben ligger kun ett poeng og en plass over nedrykksposisjon. Alan Pardew fikk sparken rett før jul og ble altså erstattet av Sam Allardyce (begge tidligere managere i West Ham). Så langt har ikke managerbyttet hatt noen positiv effekt på resultatene til «The Eagles» og de står med en uavgjort og to tap etter at Big Sam overtok sjefsstolen. Spesielt var siste ligakamp hjemme mot Swansea skuffende hvor det ble tap 1-2.

2016 var et veldig svakt år for Crystal Palace hvor både vårsesongen og høstsesongen har gitt svært få poeng. Dersom en ser på spillerstallen til Palace er den på papiret relativt sterk hvor de offensivt har mange alternativer i blant andre Andros Townsend, Yohan Cabaye, Wilfried Zaha, Jason Puncheon, Christian Benteke og Connor Wickham. I tillegg hentet de Loic Remy på lån fra Chelsea i sommer. Remy er nettopp tilbake etter et langt skadefravær mens Wickham har en skadehistorikk som gjør at han kun har spilt noen få kamper de siste sesongene.

Allardyce forsøker å forsterke spillerstallen nå i januar og han bekrefter at klubben har lagt inn bud på 3-4 spillere. Carl Jenkinson fra Arsenal er en av de som har vært sterkest linket til Palace i dette overgangsvinduet Mange husker sikkert Jenkinson fra sine to låneopphold i West Ham hvor han dessverre pådro seg en alvorlig kneskade for et års tid siden. Det er imidlertid tvilsomt om det kommer noen nye spillere inn på Selhurst Park før lørdagens lokaloppgjør.

I sommer hentet Palace den habile keeperen Steve Mandanda. Han åpnet også sesongen godt, men pådro seg en kneskade som har holdt han utenfor førstelagsspill de siste månedene. Mandandas «vikar» Wayne Hennesey pådro seg også en smell sist og er tvilsom før møtet med West Ham. Om han også må stå over kommer Julian Speroni inn mellom stengene. Han sto for øvrig cupkampen mot Bolton sist helg, en kamp som for øvrig endte målløst. Andre skadefravær er backen Pape Souare som ble hardt kvestet i en bilulykke, midtbanespilleren James McArthur samt spissen Connor Wickham. I tillegg er Wilfried Zaha og Bakary Sako opptatt med Afrikamesterskapet. Tidligere West Ham-stopper James Tomkins er skadefri, men om han spiller er litt uklart da han konkurrerer med Scott Dann og Damien Delaney om de to stopperplassene.

I West Ham er det uro rundt Dimitri Payet og opplysningene som Slaven Bilic kom med rundt Payets situasjon har skapt mange spekulasjoner. Det som er helt sikkert er at den teknisk briljante midtbanespilleren ikke spiller på lørdag.

Etter en sterk periode resultatmessig hvor West Ham karet til seg tre seire på rad har det blitt to ligatap mot hhv Leicester og Manchester United. Når vi i tillegg vet at det ble stortap i FA cupen har West Ham spilt tre hele kamper uten å score mål. Forhåpentligvis kan den statistikken bli rettet på denne helgen. Før helgens ligarunde ligger West Ham plassert på 13. plass med 22 poeng. Det er seks poeng foran lørdagens motstander.

I cupkampen mot Manchester City ble Andy Carroll hvilt fra start, sannsynligvis på grunn av det tøffe kampprogrammet. Carroll er nå tilbake og starter trolig på topp. På midten kommer nok Mark Noble inn igjen sammen med Pedro Obiang, mens Antonio og Lanzini også tar plass på offensiv midtbane. Antonio har vært syk noen dager denne uka, men forhåpentligvis er han frisk nok til å spille på lørdag. Hvordan Bilic velger å komponere laget avhenger av om han går for Fernandes eller en mer offensiv variant med Feghouli fra start.

I forsvarsrekka er Reece Oxford og Sam Byram nå spilleklare igjen etter å ha vært ute med skade. Begge to spilte for andrelaget tidligere i uka. Det er ikke helt usannsynlig at en av dem kommer inn fra start på lørdag etter at forsvarsspillet mot Manchester City var alt annet enn solid. Reid og Cresswell starter, men om det blir endringer på andre plasser i forsvaret så vil det neppe komme som noen stor overraskelse. I mål starter Darren Randolph.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Diafra Sakho, Gokhan Tore, Arthur Masuaku og Alvaro Arbeloa. Av disse er det kun førstnevnte som ville kjempet om en startplas så det er ingen stor skadekrise å snakke om for Bilic nå om dagen.

Det blir spennende å se hvordan West Hams spillere reagerer på uroen rundt Payet og det faktum at han nå er uaktuell for spill på førstelaget. Forhåpentligvis tar andre nøkkelspillere som Reid, Antonio og Carroll ansvar og hever seg. Kampen er særdeles vanskelig ettersom Crystal Palace også er smådesperate etter seier for å bevege seg bort fra nedrykksstriden. Sannsynligvis blir det en jevn batalje hvor hjemmelaget forhåpentligvis trekker det lengste strået. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar