Forhåndsomtale 18. aug: West Ham – Bournemouth

Etter en tung sesongstart er det heldigvis klart for ny kamp allerede denne lørdagen da Bournemouth tar den korte turen fra sør-kysten av England til Øst-London. Tilsvarende kamp forrige sesong endte 1-1 etter at bortelaget tok ledelsen ved Ryan Fraser før Chicharito utlignet direkte etter 0-1 scoringen.

Bournemouth slutter ikke å overraske og endte forrige sesong på 12. plass (plassen foran West Ham). Manager Eddie Howe har gjort en fantastisk jobb i en relativt liten klubb og med begrensede ressurser sammenlignet med de fleste andre i Premier League. De har handlet fornuftig samtidig som de sikkert gjør mye riktig på treningsfeltet og får mye ut av det spillermaterialet de råder over.

I ligaåpningen sist helg måtte nyopprykkede Cardiff City reise hjem fra Liberty Stadium i Bournemouth med 0-2 tap etter scoringer av Fraser og Callum Wilson. Joshua King var også med fra start, men denne gangen måtte han gå av banen uten scoring.

Sommerens overgangsvindu var ikke fullt så travelt for Bournemouth sin del som den var for lørdagens motstander. Howe & co hentet midtbanespilleren Jefferson Lerma fra spanske Levante for rekordsummen 25 mill pund. I tillegg kom forsvareren Diego Rico Salguero fra Leganes mens David Brooks (midtbanespiller) ble kjøpt fra Sheffield United. Det var bare sistnevnte av de nye som spilte i ligapremieren. Rico Salguero er suspendert og ikke spilleklar før 1. september mens Lerma ikke ble vurdert som helt kampklar.

En av de siste sesongenes sentrale midtbanespillere, Harry Arter, er lånt ut til Cardiff mens spissen Lewis Grabban har flyttet til Nottingham og Adam Federici har signert for Stoke. Den lille teknikeren Max Gradel har også forlatt Liberty og reist til Frankrike og Toulouse.

Det er ikke de store skadeproblemene for Howe å slite med før lørdagens kamp. Den tidligere West Ham-spilleren Junior Stanislas er ute med en kneskade og det er uvisst når han kan spille igjen. I tillegg er som nevnt Rico Salguero suspendert mens Jefferson Lerma er usikker.

Til tross for et ærlig forsøk har vi dessverre ikke lykkes å komme i kontakt med Bournemouth sin supporterklubb i Norge der vi ønsket å få svar på noen spørsmål både om deres supporterklubb og om klubben og laget som lørdag løper ut på London Stadium.

West Ham gikk som kjent på et stortap sist mot Liverpool. Selv om Liverpool er ventet å kjempe helt i toppen denne sesongen var det en skuffelse at sifrene skulle bli så store i første kamp. Pellegrini understreker at det tar tid å spille inn et lag med så mange nye spillere, men innrømmer også at søndagens kamp var svak.

Forsvaret hadde klare mangler sist og backene Fredericks og Masuaku fikk kjørt seg mot hurtige angrepsspillere hos Liverpool. Spesielt var Masuaku svak og dersom Aaron Cresswell er spilleklar denne gang er det ventet at han går inn på laget. Cresswell var ikke i troppen sist, men han er ikke av de Pellegrini nevner på skadelista før helgens kamp så derfor ventes han å være spilleklar.

De to stopperne Balbuene og Ogbonna var heller ikke på topp sist. Om det er nok til at en av dem denne gang blir ofret til fordel for Issa Diop gjenstår å se. De sentrale midtbanespillerne Rice, Noble og Wilshere slet tungt og spesielt kunne vi se at Rice fortsatt har et stykke igjen før han matcher tempoet til de beste midtbanespillerne i Premier League. Muligens er det bare tilstrekkelig mye kamperfaring som skal til for å ta det nivået, men det spørs hvor lang tid Pellegrini har tenkt til å gi unggutten i denne omgang. Rice ble byttet ut ved pause sist og erstattet av Robert Snodgrass. Det vil ikke være noen stor overraskelse om Rice blir å finne på benken på lørdag og at Snodgrass eller Obiang tar en plass på midten sammen med Noble og Wilshere (litt avhengig av hvilke roller de to sistnevnte er tiltenkt i den kampen).

Felipe Anderson var en av fem debutanter fra start for West Ham sist. Anderson viste flere eksempler på hva West Ham kan forvente av ham. Han er hurtig og innehar et stort fintereportoar. Dette gleder vi oss stort til å se mer av fremover. På den andre kanten startet Michail Antonio som også viste en del positivt. Andriy Yarmolenko kom inn for Anderson et stykke ut i andre omgang og også han vil bidra med mye fremover. Hvem av disse som starter mot Bournemouth gjenstår å se, men både Anderson og Antonio var blant West Hams mest positive sist og har ikke spilt seg direkte ut av laget.

Relatert bilde

Helt på topp hadde Marko Arnautovic en nesten håpløs oppgave på Anfield. Chicharito kom inn i andre omgang uten at han heller fikk utrettet noe. Pellegrini har uttalt at Chicharito vil være en viktig spiller for West Ham fremover og det blir derfor veldig spennende å se hvor mye spilletid han gir den målfarlige mexicaneren. Det blir nok i såfall neppe på bekostning av Arnautovic denne gangen.

På keeperplassen ble Fabianski foretrukket sist og han gjorde seg på ingen måte bort. Fabianski vil derfor spille igjen denne gang mens Adrian må innfinne seg med en plass på innbytterbenken.

På skadelista til West Ham finner vi kun de langtidsskadde Andy Carroll, Manuel Lanzini og Winston Reid. For førstnevnte er det nå signalisert at han vil være spilleklar igjen en gang i november mens Lanzini vil være tilbake utpå vårparten en gang.

I West Hams første sesong på London Stadium for to år siden var også Bournemouth første motstander i ligaen. Den gang vant hjemmelaget 1-0 etter en sen scoring av Antonio. Vi tar gjerne en reprise på det resultatet nå for det vil definitivt være viktig å få med seg poeng, og helst tre, i første hjemmekamp for sesongen. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Ingvar Frostad

    Nok en glimrende forhåndsomtale. Tusen takk Mats.

Legg igjen en kommentar