Forhåndsomtale 3. des: West Ham – Arsenal

Bilderesultat for andy carroll west ham arsenal

London Stadium 3. desember kl. 18.30: West Ham United – Arsenal

Kampene kommer tett nå og lørdag kveld er SkySports hovedkamp London-derbyet mellom West Ham og Arsenal på London Stadium. Tilsvarende oppgjør på Boleyn Ground forrige sesong ble en fantastisk kamp som endte 3-3 etter at Andy Carroll scoret hat-trick for West Ham. Sist sesongs møte på Emirates husker alle West Ham-fans godt da Reece Oxford spilte sensasjonelt godt som defensivt midtbaneanker og de vinrøde kunne ta med seg en 2-0 seier fra ligaåpningen i august 2015.

Arsenal har innledet denne sesongen sterkt og innehar i øyeblikket 4. plassen i Premier League, kun tre poeng bak ligaleder Chelsea. Klubben er også videre fra gruppespillet i Champions League, men røk denne uka ut av ligacupen med 0-2 hjemme mot Southampton. Cuptapet sist onsdag kom imidlertid med et reservepreget mannskap hvor hele 10 spillere var skiftet ut fra søndagens 3-1 seier i ligaen mot Bournemouth.

November måned har tradisjonelt vært en svak periode for Arsenal, men i år har resultatene vært gode. Det er imidlertid ikke bare positive tegn spillemessig og sist helgs seier mot Bournemouth var ikke så komfortabel som resultatet skulle tilsi. Klubben har imidlertid flere potensielle matchvinnere fremover i banen og både Alexis Sanches og Theo Walcott har vært gode den seneste tiden. Sammen med Mezut Ozil står disse bak mye av det som skapes av Wengers menn og den siste tiden har også Olivier Giroud vist hvor farlig han er foran motstanderens mål.

Santi Cazorla er skadd og vil ikke bli å finne på banen for Arsenal før et stykke ut på nyåret. I tillegg pådro Mathieu Debuchy seg en ny skade etter kun kort tid på banen i sitt come-back forrige helg. Med Debuchy ute vil mest sannsynlig Carl Jenkinson spille høyreback. Det blir sikkert litt spesielt for Jenkinson som de to siste sesongene har vært på utlån til nettopp West Ham. Foruten Cazorla og Debuchy består Arsenals skadeliste av Hector Bellerin, Per Mertesacker og Danny Welbeck. Nevnte Giroud og midtbanespilleren Mohamed Elneny har noen småproblemer og vil testes nærmere kampstart.

The Gunners spiller for øvrig siste kamp i gruppespillet av Champions League førstkommende tirsdag, men det vil neppe ha noe å si for Wengers laguttak på lørdag ettersom avansementet i Champions League allerede er sikret.

West Ham har opplevd en blandet uke med to tøffe kamper på Old Trafford. Et sterkt poeng i ligaoppgjøret sist søndag ble etterfulgt av en svak cupkamp hvor Bilic & co måtte reise tilbake til London med 1-4 tap og exit fra ligacupen. Cuptapet var spesielt skuffende ettersom Bilic valgte å stille med et sterkt lag hvor ambisjonen helt klart var å komme til semifinalen.

Onsdagskvelden ble ekstra skuffende da både Aaron Cresswell og Michail Antonio måtte forlate banen med strekkskader. Når i tillegg Diafra Sakho forlot banen i søndagens oppgjør med strekk så ble det en kostbar uke totalt sett for spillertroppen til West Ham. Mens Sakho vil være ute i ca seks uker er skadene til Cresswell og Antonio heldigvis ikke fullt så alvorlige og begge kan være tilbake i spill om en til to uker. Mot Arsenal lørdag kveld er imidlertid ingen de tre nevnte på banen.

Med 16. plass på tabellen og kun 12 poeng på 13 spilte kamper har West Ham definitivt stort behov for poeng mot Arsenal. For at det skal være mulig må samtlige elleve i claret & blue være på topp og det er avgjørende at nøkkelspillere som Winston Reid, Cheikou Kouyate og Dimitri Payet har dagen. Reid hadde en strålende kamp mot Tottenham for to uker siden, men ble dessverre utvist på tampen av det oppgjøret. Han var tilbake i cupoppgjøret på onsdag, men klarte ikke å temme Ibrahimovic & co den kvelden.

Andy Carroll har vært ute med skade siden slutten av august, men er nå endelig skadefri igjen. Carroll er i troppen mot Arsenal, men vil neppe starte kampen. At «the big man» er i troppen vil nok bekymre Arsenal med tanke på at han vil være en trussel uansett når han eventuelt kommer på banen. De husker nok like godt som vi gjør kampen i våres da Andy Carroll terroriserte Arsenal-forsvaret og scoret tre mål.

Foruten Cresswell, Antonio og Sakho er fremdeles Sam Byram, Gokhan Tore og Reece Oxford ute med skader. Andre Ayew har også pådratt seg en liten skade og var ikke i troppen på onsdag. Forhåpentligvis er han klar igjen lørdag. Arthur Masuaku var tilbake fra skade i midtuka og det var akkurat i tide til å gå inn som erstatter for Cresswell på venstrekanten. Masuaku vil trolig starte på lørdag mens Sofiane Feghouli kan ta høyre kantplass som erstatter for Antonio.

West Hams beste spiller de to kampene på Old Trafford har vært keeperne. På søndag sto Darren Randolph fantastisk mens Adrian forhindret et enda større tap på onsdag. Randolph er i øyeblikket førstevalget til Bilic og han starter igjen mot Arsenal. I motsatt ende av banen har Ashley Fletcher gjort sine saker brukbart den siste uka og fikk også sin første scoring for West Hams førstelag på onsdag. Ettersom Carroll ennå ikke er klar for 90 minutter starter med stor sannsynlighet Fletcher også på lørdag.

Etter en tung høst som West Ham-fans krysser vi fingrene for at vi får en positiv desembermåned. Det hadde vært fantastisk om julemåneden kunne startet med seier mot naboene fra nord-London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar