Forhåndsomtale 5/5: West Ham – Tottenham

London Stadium 5. mai kl. 21.00: West Ham United – Tottenham Hotspur

Alt ligger til rette for en fredagskveld som kan bli verdt å huske. Det er London-derby med masse følelser involvert, SkySports har valgt ut kampen som kveldskamp, Tottenham kjemper om ligagull, West Ham har fortsatt ikke sikret ny Premier League-kontrakt 100% og det er første gang de to klubbene møtes på London Stadium.

Bilderesultat for london stadium west ham

Forrige sesongs møte på Upton Park var også kveldskamp da West Ham vant 1-0 og stemningen var elektrisk. Michail Antonio ble matchvinner med en heading den gangen. Høstens møte på White Hart Lane var også dramatisk da West Ham ledet lenge og så ut til å påføre Tottenham klubbens første hjemmetap for sesongen. Avslutningen av nettopp det oppgjøret er noe West Ham-fansen helst vil glemme da hjemmelaget snudde kampen og til slutt vant 3-2. Som om ikke det var nok pådro Winston Reid seg rødt kort på overtid.

Tottenham har hatt en fantastisk sesong og med fire ligakamper igjen er de kun fire poeng bak ligaleder Chelsea. De har før denne helgens kamp ni ligaseire på rad og vi må helt tilbake til 11. februar for å finne siste poengtap da Liverpool ble for sterke. På de ni siste kampene har de dessuten imponerende 25-4 i målforskjell. Det er kun Chelsea som har scoret flere mål (72 mot Tottenhams 71) og Spurs er det laget som har færrest baklengsmål i Premier League med kun 22.

Bilderesultat for west hamTil tross for en sterk sesong i ligaen har ikke alt gått på skinner for Mauritio Pocchetinos menn. I Champions League ble det exit i gruppespillet og den videre deltakelsen i Europa League ble ingen suksess da de ble utslått av belgiske Gent i første utslagsrunde. I FA-cupen ble det tap mot Chelsea i semifinalen for to uker siden.

På lik linje med de siste sesongene er Harry Kane klubbens toppscorer, men denne våren har også Heung-min Son virkelig blomstret. Sør-koreaneren har scoret mange viktige mål og han var også en vesentlig årsak til at Harry Kanes skadefravær for noen uker siden ikke ble veldig merkbart. Mye av årsaken til at Tottenham har scoret mye mål ser selvsagt at de har midtbanespillere som stadig er på scoringslista. Både Dele Alli og Christian Eriksen er spillere med nese for mål og begge har tegnet seg for et tosifret antall denne sesongen.

I motsetning til West Ham har ikke Tottenham slitt med veldig store skadeproblemer gjennom sesongen. I øyeblikket er Danny Rose, Harry Winks og Erik Lamela ute. Klubben har imidlertid gode erstattere og Ben Davies har gjort manns jobb på venstre backplass hvor Rose ville vært selvskreven om han var skadefri.

Etter en svak periode med fem strake tap har West Ham igjen tatt seg opp og står etter det med en seier og tre uavgjorte. Det mest gledelige med de siste fire kampene er forsvarsspillet hvor faktisk tre av dem har endt med null baklengs. James Collins har kommet inn i midtforsvaret og storspilt. De to siste kampene har han dannet en trebacks-linje med Fonte og Reid hvor de tre sammen har spilt trygt og godt. De to siste kampene har også Adrian fått tilbake keeperplassen og det kan tyde på at det også har bidratt til en annen trygghet i de bakre rekker.

West Hams store problem i øyeblikket er å score mål. Med Andy Carroll ute av spill de to siste kampene har Bilic gitt tillit til Jonathan Calleri som enslig spiss. Det har vist seg å være litt for tynt da Calleri ikke er noen spiss som kan holde ballen i kamp med store sterke midtstoppere. Andre Ayew har scoret noen mål denne våren og han har blitt stadig bedre ettersom han har spilt seg i form. Ayew er nok avhengig av å ha en stor spiss på laget for å fungere optimalt, spesielt når den mest kreative offensive kraften for øvrig er Manuel Lanzini som heller ikke akkurat er noen stor kar. Det er flere som har bedt om at Bilic velger Ashley Fletcher som spiss i stedet for Calleri, men manageren har tydeligvis ikke den helt store troen på at Fletcher er helt klar for å ta nivået ennå.

På sin siste pressekonferanse før Tottenham-kampen uttalte Slaven Bilic at han håper Andy Carroll er klar mot Tottenham. «The big man» har imidlertid kun trent alternativt den siste tiden og det er nok sannsynlig at han vil starte på benken og heller komme inn og plage Tottenhams midtstoppere utover i kampen.

En annen spiller som har slitt med litt skadeproblemer den siste uka er Arthur Masuaku. Venstrebacken storspilte mot Everton og i første omgang mot Stoke. Han ble imidlertid byttet ut ved pause i sistnevnte kamp ettersom han hadde kjenning av en skade han hadde pådratt seg på trening. Forhåpentligvis er Masuaku klar igjen på fredag da han kan være en stor trussel for Tottenhams forsvar med sine raid og gode innlegg fra venstresiden. Om Masuaku ikke blir spilleklar starter selvsagt Aaron Cresswell.

Håvard Nordtveit har spilt i sin favorittrolle sentralt på midtbanen de to siste kampene og der har han absolutt spilt til godkjent og mer enn det. Med Mark Noble og Cheikou Kouyate også klare til å ta en defensiv midtbanerolle som Nordtveit kan det bli et lite uttaksspørsmål for Bilic. Av de tre er nok Kouyate den som kanskje er viktigst å ha på banen mot Tottenhams løpssterke lag. Edimilson Fernandes kan også vise seg å bli viktig med sin løpsskapasitet på London Stadiums store gressteppe. Ellers var både Robert Snodgrass og Sofiane Feghouli tilbake i troppen sist og Snodgrass kom innpå i andre omgang. Basert på de to siste kampene vil det imidlertid være overraskende om noen av de to starter på fredag.

I tillegg til nevnte Antonio består West Hams skadeliste i øyeblikket av Angelo Ogbonna, Pedro Obiang og Diafra Sakho. Denne uka ble det klart at også sistnevnte vil være ute resten av sesongen.

Det er bare å ta glede seg til fredagskvelden folkens. Dette kan bli et fyrverkeri av en kamp og forhåpentligvis vil West Hams spillere bidra til at det blir en positiv opplevelse for fansen. Det er mange poenger i kampen og for å sitere Slaven Bilic; «This game is a massive one». Begge lagene trenger poengene og vil selge seg dyrt.

Vi krysser fingrene for at vi kan slippe å tenke på muligheten for å rykke ned etter denne kampen og at det heller ikke blir noen form for bråk, hverken på tribunen eller utenfor stadion. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar