Forhåndsomtale 6/3: West Ham – Chelsea

Bilderesultat for west ham chelsea

London Stadium 6. mars kl. 21.00: West Ham United – Chelsea

Mandag kveld, flomlys, direktesendt TV-kamp i England, lokaloppgjør og ligalederen kommer på besøk. Da er det eneste som gjenstår for West Ham-fansen at de elleve som tar på seg den flotte vinrøde og lyseblå drakta har dagen og leverer en tilsvarende innsats og tæl som sist Chelsea gjestet London Stadium. Det var 26. oktober og West Ham sendte naboene fra vestkanten av hovedstaden ut av ligacupen etter en morsom kamp som endte 2-1. Målscorere for hjemmelaget den gang var Cheikou Kouyate og Edmilson Fernandes mens Gary Cahill reduserte for Chelsea på overtid. Ligakampen mellom klubbene på Stamford Bridge i august endte 2-1 til Chelsea etter at Diego Costa ble matchvinner helt på tampen av oppgjøret.

Chelsea har hatt en fantastisk sesong så langt og før denne serierunden leder de Premier League med 10 poeng ned til neste lag. Manager Antonio Conte har ikke gjort de helt store utskiftningene på spillerfronten etter at han overtok sjefsjobben på Stamford Bridge sist sommer. David Luiz ble hentet tilbake til klubben han forlot for et par år siden og har skapt en back-treer sammen med Gary Cahill og Cesar Azpilicueta som fungerer meget godt foran den solide sisteskansen Thibaut Courtois. I ligaen har de kun sluppet inn 19 mål på 26 kamper og det er kun Tottenham har har sluppet inn enda færre mål så langt.

Foruten Luiz hentet også Chelsea den ballvinnende midtbaneterrieren N’Golo Kante fra Leicester sist sommer. Kante har vært en stor suksess på Stamford Bridge og han har definitivt tilført klubben en dimensjon de ikke hadde forrige sesong. I januar skjedde det ikke noen store endringer i stallen til Chelsea, men den brasilianske midtbanespilleren Oscar forlot klubben til fordel for kinesisk fotball.

Manager Conte fått flere av de andre stjernene til å blomstre igjen etter en svak forrige sesong. Denne sesongen har både Diego Costa og Eden Hazard vist seg frem som de nøkkelspillerne det forventes at de står frem som.  I tillegg har Victor Moses, som forrige sesong var på lån hos West Ham, endelig spilt seg inn i Chelseas førsteellever og han har imponert stort i den offensive høyre kantrollen.

Den spanske midtbanestjernen Cesc Fabregas har i store deler av sesongen måtte finne seg i å slite benken hos de blå, men mot Swansea sist var han svært sentral med både scoring og dominans på midtbanen. Fabregas hadde da forvist Nemanja Matic til innbytterbenken, noe som viser styrken i spillertroppen til Chelsea. Conte har ingen store skadeproblemer før mandagens oppgjør. Eden Hazard fikk seg en smell sist og blir testet litt nærmere kampstart.

Hos West Ham er det knyttet mest spenning til om Andy Carroll blir erklært 100% kampklar til mandag. Carroll har trent godt de siste dagene, men ettersom han kun har trent alternativt de siste par ukene er det fortsatt litt usikkert om han vil starte kampen. Dersom Bilic & co velger å ikke starte med «The Big Man» vil han uansett være i kamptroppen og klar til å komme innpå for å plage Chelseas forsvarsspillere utover i oppgjøret.

Siste ligakamp mot Watford ble en kamp hvor prestasjonene hos West Hams spillere varierte. Etter en relativt svak første omgang var de siste 45 minuttene oppløftende og kun en svak dommer og et par svake avslutninger forhindret de vinrøde å reise tilbake til Øst-London med tre poeng.

Michail Antonio spilte en god kamp som spiss mot Watford, men var uheldig på tampen av oppgjøret og pådro seg sitt andre gule kort da dommeren mente han bevisst dro med seg ballen med hånda. Antonio må derfor stå over kampen mot Chelsea, men han er spilleklar igjen til neste helgs ligakamp mot Bournemouth.

Diafra Sakho begynner etter hvert å nærme seg enden på sitt skademareritt. Han har kun spilt to kamper denne sesongen og markerte seg med scoring på Old Trafford i den ene av de kampene. Nå kan det se ut til at han kan få noen flere kamper denne sesongen dersom han ikke får tilbakefall på sine skadeproblemer, men det vil nok ennå gå noen uker før vi ser spissen i spill for West Hams førstelag. Angelo Ogbonna er som kjent kneoperert og han vil mest sannsynlig ikke spille mer denne sesongen.

Andre Ayew gjorde et meget positivt innhopp mot Watford sist og var også sistemann på utligningsmålet til West Ham. Ayew kan komme til å starte mot Chelsea, som for øvrig var motstander i ligaåpningen hvor Ayew pådro seg en kraftig strekkskade og var ute i mange uker av høstsesongen. Dersom Carroll også starter på mandag kan Bilic komme til å plassere Robert Snodgrass på benken for å få plass til Ayew. Det er for øvrig ingen grunn til å tro at det blir andre endringer i startoppstillingen, dvs at Kouyate fortsetter som høyreback og Feghouli tar høyre kantrolle hvor han forhåpentligvis vil bidra med gode innlegg til Andy Carroll foran mål.

Kampen er ikke bare viktig fordi det er et lokaloppgjør, men begge klubbene er veldig interessert i de tre poengene; Chelsea for å bevare avstanden til de nærmeste tittelutfordrerne og West Ham for å holde seg på øvre halvdel av tabellen. I ligacupoppgjøret i oktober var det tilløp til tribunebråk på mot slutten av kampen. Forhåpentligvis vil vi unngå slike scener denne gang. Resultatet fra oktober tar vi imidlertid gjerne en reprise av denne gang. Kan West Ham være laget som skaper ny spenning i tittelkampen gjennom å påføre Chelsea klubbens fjerde ligatap for sesongen? Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Willy Kalsås

    Det kan ikkje vere rett at Antonio får g.k. for forsettlig hands. Dersom det ikkje er forsettlig skal det ikkje dømmast hands. Det som dommar vurderer her, må vere at Antonio gjer ein usportsleg handling i og med at han slår vekk ballen. Når vi snakkar om forsettlig eller med vilje er det fleire kriterier som ligg til grunn, dette med arm i naturlig stilling osb. Men du skal gje g.k. for hands som hindrar positiv angrepsmuligheit. Men det kan ikkje komma til anvending her.

Legg igjen en kommentar