Forhåndsomtale: Arsenal – West Ham

Emirates Stadium 15. desember kl. 21.00: Arsenal – West Ham United

Vi er snart halvspilt av årets Premier League sesong og West Ham er fortsatt med helt i toppen av tabellen. Denne gang er det midtukekamp og kort reisevei til nord-London og Arsenal. Tilsvarende møte forrige sesong endte med 2-1 seier til hjemmelaget etter scoringer av Lacazette og Nketiah for Arsenal mens Michail Antonio utlignet rett før pause for West Ham.

Arsenal åpnet sesongen katastrofalt svakt med tre tap på de tre første kampene. Etter den tid har det gått betraktelig bedre for The Gunners og i øyeblikket ligger de på 6. plass, kun to poeng bak onsdagens gjester. Sist helg imponerte de med 3-0 seier hjemme mot Southampton, men forut for det hadde de tap mot hhv Everton og Manchester United, begge på bortebane.

Før sesongen var manager Mikel Arteta en av de som brukte aller mest penger på overgangsmarkedet. Først hentet han stopperen Ben White fra Brighton for hele 50 mill pund. White hadde riktignok spilt seg inn i Englands landslagstropp til EM, men det var likevel mange som hevet øyenbrynene over den høye prisen. I tillegg kjøpte de Martin Ødegaard fra Real Madrid, midtbanespilleren Albert Sambi Lokonga fra Anderlecht, Nuno Tavares fra Benfice, den japanske høyrebacken Takehiro Tomiyasu fra Bologna og keeper Aaron Ramsdale fra Sheffield United. Det er liten tvil om at Arteta hadde gode planer for spillerkjøpene for disse spillerne har mer eller mindre spilt seg til en fast plass på førstelaget alle sammen. Ødegaard har blitt mer og mer varm i trøya og han står nå også med scoring i alle de tre siste seriekampene til Arsenal.

Det store samtaleemnet rundt Arsenal før onsdagens kamp er at stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang er blitt fratatt kapteinsbindet av disiplinære årsaker. Det er ikke kommet detaljer rundt hva Aubameyang har gjort, men det tyder på at det dreier seg om brudd på covid-retningslinjene. Han var ikke i troppen mot Southampton på lørdag og er heller ikke aktuell for spill mot West Ham. På skadefronten er det ikke de store problemene for Arsenal. Venstrebacken Sead Kolasinac har vært ute en stund med ankelskade og han er ennå ikke tilbake. I tillegg sliter den tyske keeperen Bernd Leno med en strekk og han er ikke i troppen på onsdag.

West Ham spilte en ok kamp mot Burnley på søndag, men ble for upresise i det offensive spillet og fikk ikke scoring i løpet av de nitti minuttene på Turf Moor. Det var riktignok gledelig at forsvarsspillet var solid til tross for at både Zouma, Ogbonna og Johnson var ute. Disse tre er heller ikke tilgjengelig denne gang.

Det blir spennende å se hva Moyes gjør med laguttaket på onsdag. Han har en tendens til å bytte ut Said Benrahma utover i andre omgang av kampene. Dette skjedde også mot Burnley sist. Det skal sies at Benrahma ikke hadde en av sine beste kamper mot Burnley, men det skjedde likevel noe de gangene han og Masuaku kombinerte på venstresiden. Nicola Vlasic kom inn for Benrahma sist og han sliter med å få potensialet skikkelig ut så langt. Innhoppet mot Burnley var imidlertid ok og han bidro med å skape flere sjanser på de drøye 20 minuttene han fikk på banen. Det er på de offensive midtbaneplassene det er mest usikkerhet knyttet til hvem som starter onsdag. Pablo Fornals har også startet på benken de siste to kampene og det er nok han som kjemper med Benrahma og Vlasic om plassen ved siden av Lanzini og Bowen som begge har imponert de siste kampene. Helt på topp starter Antonio igjen til tross for at det er en stund siden siste scoring derfra.

Aaron Cresswell har stått over de siste tre kampene etter at han fikk et ublidt møte med stolpen i kampen mot Manchester City for to og en halv uke siden. Cresswell er nå veldig nær å være kampklar igjen og det vil tas en endelig beslutning om han spiller mot Arsenal samme dag. Coufal, Dawson og Diop starter mest sannsynlig på de andre plassene i forsvaret og Cresswell vil om han er klar ta plassen på venstresiden. Om det da betyr at Masuaku blir plassert på benken eller om han flyttes et hakk opp i banen gjenstår å se.

West Ham's Cresswell gives Liverpool dig to Man Utd as he hails Moyes |  Football | Sport | Express.co.uk

Dersom West Ham skal ta poeng på en vanskelig bortebane, som Emirates er, må nøkkelspillerne ha dagen. Den viktigste av dem alle er definitivt Declan Rice. Han blir bare bedre og bedre for hver kamp han spiller og nå ønsker vi bare å se at han prøver skuddfoten sin litt oftere enn han har gjort så langt. At det er kraft i den foten er det ingen tvil om og det er trolig bare et tidsspørsmål før Declan tegner seg oftere på scoringslista også i Premier League.

Vi krysser fingrene for at West Ham kan få med seg poeng fra en arena hvor de har slitt de siste sesongene. Denne sesongen er det definitivt ingen umulighet da West Ham har et mannskap som er minst like godt som det Arsenal råder over. Det blir en spennende kveld og forhåpentligvis kan vi legge oss med et smil om munnen med visshet om at West Ham fortsatt befinner seg foran Arsenal på tabellen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar