Forhåndsomtale: Aston Villa – West Ham

Villa Park 31. oktober kl. 17.30: Aston Villa – West Ham United

Ny søndagskamp og denne gangen tar David Moyes og hans tropp turen til Birmingham for å møte Aston Villa. Forrige sesongs møte var Jesse Lingards første kamp i West Ham-drakt og de fleste husker sikkert at det endte med 3-1 seier til West Ham etter to scoringer av nettopp Lingard.

Aston Villa måtte i sommer se sin største stjerne Jack Grealish forsvinne til Manchester City. Klubben fikk imidlertid godt betalt og det snakkes om 100 mill pund i overgangssum. De pengene ble brukt på å forsterke flere lagdeler hvor midtbanespilleren Emiliano Buendia ble hentet fra Norwich, kantspilleren Leon Bailey kom fra Bayer Leverkusen og spissen Danny Ings fra Southampton. I tillegg kom stopperen Axel Tuanzebe på lån fra Manchester United mens rutinerte Ashley Young kom på fri overgang fra italienske Inter. Young spilte for øvrig i nettopp Aston Villa for en del sesonger siden før han fortsatte karrieren i Manchester United og senere Inter.

Så langt har sesongen vært litt skuffende for Dean Smiths mannskap. Etter ni serierunder står de med 10 poeng og de har tapt de tre siste seriekampene. Siste hjemmekamp ble et gedigent antiklimaks da de ledet 2-0 med ti minutter igjen å spille for så å tape 2-3 mot Wolves. Forrige helg ble de til tider utspilt av Arsenal på Emirates, men etter den tid har de hatt ni dager på å forberede seg til møtet med West Ham.

Det var stilt store forventninger til Danny Ings som toppspiss og målscorer. Selv om han er klubbens toppscorer så langt denne sesongen så står han med kun tre mål i Premier League og det er han neppe fornøyd med selv heller. Emiliano Buendia har ennå til gode å overbevise i Villa-trøya etter at han de siste sesongene har storspilt for Norwich. Villa har forøvrig et bra spillermateriell med keeper Emil Martinez som hadde en svært god sesong i fjor, forsvaret med Cash, Mings, Konsa og Targett er vanligvis solide mens John McGinn på midtbanen har åpnet denne sesongen på en god måte. Ollie Watkins var klubbens toppscorer forrige sesong, men han har slitt betydelig mer denne høsten og står så langt med kun en ligascoring.

Leon Bailey har slitt med skade for Villa, men han nærmer seg å være 100% klar og vil bli vurdert nærmere frem mot kampstart søndag. Midtbanespilleren Keinan Davis som ennå har til gode å være på banen denne sesongen er nå spilleklar. De to som definitivt er ute er spissen Jaden Philogene-Bidace og midtbanespilleren Morgan Sanson. Keeper Martinez har vært i Argentina for å se til sin syke far den siste uka, men er tilbake i England nå og spiller på søndag.

West Ham kommer fra en fantastisk prestasjon i ligacupen da regjerende mester Manchester City ble beseiret etter straffesparkkonkurranse foran et fullsatt London Stadium onsdag kveld. Serieformen er også god etter to 1-0 seire mot hhv Everton og Tottenham før denne kampen.

David Moyes valgte å hvile noen nøkkelspillere som Declan Rice, Angelo Ogbonna, Kurt Zouma og Michail Antonio i midtuken og selv om «vikarene» absolutt spilte til godkjent og mer enn det så er det ventet at de nevnte spillerne er tilbake i startoppstillingen mot Villa.

Ben Johnson har spilt på høyre back/kant de siste kampene da Vladimir Coufal har slitt med en strekkskade i likhet med Ryan Fredericks. Nå er Coufal spilleklar etter å ha fått noen minutter som innbytter i midtuken mens også Fredericks er på vei tilbake. Ben Johnson har imidlertid storspilt de siste kampene og det blir vanskelig for Moyes å utelukke han fra startelleveren på søndag. Et luksusproblem i denne posisjonen altså.

Vladimir Coufal 'signs new three-year West Ham contract' after incredible  debut season in Premier League

Alex Kral har vært utilgjengelig den siste tiden etter at han testet positivt på covid, men også han er nå tilbake på treningsfeltet. Kral hadde garantert fått spilletid i det tette kampprogrammet de siste ukene om hadde vært tilgjengelig.

På keeperplassen har også Moyes fått et lite luksusproblem etter at Areola storspilte mot City på onsdag. Det er likevel ventet at Fabianski starter på søndag ettersom han på ingen måte har spilt seg ut av laget. Det mest sannsynlige er at de samme elleve som startet mot Tottenham sist også vil være de utvalgte denne gang. I såfall blir startelleveren Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio. Da vil i såfall Coufal starte på benken, men det er nok nettopp den posisjonen som er mest usikker med tanke på hvem som spiller.

West Ham er så langt ubeseiret på bortebane denne sesongen og selv om det blir en vanskelig kamp på Villa Park søndag ettermiddag krysser vi fingrene for at klubben er ubeseiret på utebane også når vi kommer til søndag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar