Forhåndsomtale: Brentford – West Ham

Brentford Community Stadium 10. april kl. 15.00: Brentford – West Ham United

Kampene kommer tett som hagl nå og etter en ny kjempekamp på torsdag kommer en viktig PL-kamp kun tre dager senere. Denne gangen er det en kort tur til andre siden av hovedstaden og Brentford som er mostander. Et møte med nettopp Brentford burde gjøre West Hams spillere revansjesugne etter det sure 1-2 tapet på London Stadium i høst.

Etter opprykket forrige sesong tok Brentford Premier League med storm de første ukene av sesongen. De åpnet med hjemmeseier mot Arsenal og var lenge med høyt oppe på tabellen. Fra romjulsprogrammet og ut februar hadde de imidlertid en svært tung periode hvor de kun tok 4 poeng på elleve seriekamper. De siste fire kampene har de imidlertid «våknet» igjen og står med tre seire på disse kampene. Sist helg vant de hele 4-1 borte mot nabo Chelsea, et vanvittig sterkt resultat.

Mye av årsaken til de sterke resultatene den siste måneden må tilskrives Ivan Toney som har funnet scoringsformen igjen. I tillegg har Christian Eriksen imponert voldsomt etter at han har spilt seg inn på laget de siste ukene. Mot Chelsea sist var Eriksen banens beste og scoret et fint mål.

En annen viktig faktor for Brentfords gode resultater de siste ukene er at førstekeeper Raya er tilbake etter skade. Ellers er både Kristoffer Ajer og svenske Pontus Jansson viktige for forsvarsspillet til «The Bees».

Manager Thomas Frank har ingen store skadeproblemer foran møtet med West Ham. Det er kun de to midtbanespillerne Josh Dasilva og Frank Onyeka som mangler.

Etter to hjemmekamper som endte med 2-1 seier mot Everton og 1-1 mot Lyon venter det for West Ham en vanskelig bortekamp mot et lag som ikke har i nærheten av like tøft kampprogram som West Ham er i ferd med å gå igjennom. Det tøffe kampprogrammet er likevel ikke noe West Hams spillere er ukjente med ettersom torsdag / søndag har vært et vanlig kampprogram for Rice & co denne sesongen.

Aaron Cresswell har hatt en uke han aldri vil komme til å glemme. Etter å ha satt inn et fantastisk frisparkmål på søndag ble han utvist rett før pause mot Lyon, en episode som naturlig nok fikk stor innvirkning på kampforløpet. Det røde kortet mot Lyon har imidlertid ingen ting å si for hans spill i Premier League og «Cressy» er derfor klar for spill igjen søndag ettermiddag.

En spiller som har manglet de siste kampene er Manuel Lanzini. Han har vært fraværende etter at han var involvert i en bilulykke etter landskampene for to uker siden. Lanzini ble ikke fysisk skadet i ulykken, men har likevel ikke vært seg selv 100% og derfor heller ikke vært i stand til å yte sitt beste på banen for West Ham. Nå er han tilbake i trening, men det er likevel tvilsomt om vi får se han på banen denne helgen.

Ryan Fredericks kom inn på laget da Ben Johnson hadde pådratt seg en liten skade forrige helg. Fredericks gjorde sine saker så godt at han likegodt forsvarte plassen på høyre back / -kant også mot Lyon. Mot Lyon kom riktignok Johnson inn på venstresiden da Cresswell ble utvist, men mest sannsynlig får Fredericks fornyet tillit på høyre også mot Brentford. West Ham er i øyeblikket veldig godt forspent på høyreback da vi i tillegg vet at Vladimir Coufal er tilbake fra skade og med i spillertroppen.

Ryan Fredericks (@RyanFredericks_) / Twitter

Said Benrahma spilte en god kamp mot Everton, men var mindre heldig med involveringene mot Lyon. Han ble også offer for taktikken da Cresswell fikk rødt kort og Benrahma måtte forlate banen etter første omgang.

Nå er det ventet at Fabianski er tilbake i målet ettersom det er Premier League, men ellers blir det mest sannsynlig ingen eller få endringer fra laget som møtte Lyon.

Ettersom både Wolves, Manchester United og Arsenal har tapt denne serierunden har West Ham en stor mulighet til å sette seg selv i en betydelig bedre posisjon foran ligainnspurten enn hva de hadde foran helgens kamper. For at dette skal bli tilfelle er det nødt til å bli seier mot Brentford, noe som naturlig nok blir vanskelig. Vi krysser fingrene for at spillerne har klart å nullstille seg etter den tøffe kampen mot Lyon og at det denne gangen er West Ham som kan ha marginene og dommeravgjørelsene med seg. Come on ypu Irons!

Legg igjen en kommentar