Forhåndsomtale: Brighton – West Ham

AMEX Stadium 15. mai kl. 21.00: Brighton & Hove Albion – West Ham United

Denne helgen spiller West Ham lørdag kveld på sørkysten av England, nærmere bestemt i Brighton. West Ham har slitt på AMEX Stadium flere ganger og ofte har Glenn Murray vært den Brighton-spilleren som har skapt problemer for West Ham. Denne gang er ikke Murray med da han ble utlånt til Watford foran denne sesongen, men Brighton har et sterkt lag likevel. Forrige sesong møttes klubbene allerede i andre serierunde på AMEX og den gang endte det 1-1 etter at Javier «Chicharito» Hernandez hadde gitt West Ham ledelsen. Kampen på London Stadium i romjula innværende sesong endte 2-2 i en skuffende opptreden fra hjemmelaget.

Brighton har sikret ny Premier League-kontrakt når det er tre serierunder igjen, men ligger på 17. plass som er svakest av de klubbene som ikke rykker ned. Klubben har vært involvert i mange underholdende kamper og er kanskje den klubben som har fått dårligst uttelling utfra spill og sjanser. I enkelte kamper har Brighton sløst helt utilgivelig med sjansene og ofte ender det da med ett eller null poeng.

Manager Graham Potter har fått til mye med de blå-hvite og enkeltspillere som Leandro Trossard, Yves Bissouma og Pascal Gross har vært gode denne sesongen. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje likevel at Danny Welbeck igjen har fått fart på karrieren etter mange sesonger med store skadeproblemer. Den siste tiden har Welbeck vist frem både hurtigheten sin og egenskapene som målscorer.

I forsvarsrekka er fremdeles kapteinen Lewis Dunk den som styrer, men Ben White har fått sitt gjennombrudd i Premier League etter at han var på lån i Leeds forrige sesong. På keeperplassen har Robert Sanchez tatt over som førstekeeper for Matt Ryan og Sanchez som kun er 23 år har imponert så mye at han denne våren ble tatt ut i landslagstroppen til Spania.

Før helgens møte med West Ham sliter Potter med en del fravær. Kaptein Dunk og klubbens toppscorer Neil Maupay er begge utestengt etter å ha pådratt seg rødt kort i møtet med Wolves forrige helg. Sistnevnte klarte å bli utvist etter at kampen var avblåst, noe som neppe var spesielt populært hos manageren. I tillegg er det skadeproblemer som holder den unge høyrebacken Tariq Lampley og midtbanespilleren Solly March ute. I tillegg er både stopperen Joel Veltman og Davy Propper usikre. Adam Lallana har vært ute med skade, men skal være spilleklar nå.

West Ham fikk dessverre ikke med seg noe fra den viktige kampen mot Everton sist helg. Det er likevel alt å spille for i de tre siste kampene hvor mulighetene for å komme inn blant de fire øverste heller ikke er umulig. Etter Liverpools seier torsdag kveld befinner West Ham seg på 6. plass med 58 poeng idet vi går inn i sesongens siste åtte dager.

Det er skrevet mye om kampen mot Everton så det repeteres ikke her, men det var fryktelig synd at Manuel Lanzini måtte ut med det som så ut som en strekkskade. Lanzini var strålende i den sentrale midtbanerollen mot Burnley noen dager tidligere og åpnet også meget godt mot Everton. Det er mye som tyder på at det var det siste vi så av den lille argentineren denne sesongen.

Med Lanzini ute er det igjen spennende å se hvem som skal spille sammen med Tomas Soucek på sentral midtbaneplass. Nå er det ting som tyder på at Declan Rice er spilleklar igjen selv om David Moyes ikke ville bekrefte noe om skadesituasjonen på fredagens pressekonferanse. Dersom vi får se Rice fra start vil det være et utrolig viktig bidrag inn i sesonginnspurten etter at han har stått over de seks siste kampene. Mark Noble skal for øvrig også være spilleklar igjen, men i øyeblikket vil det være en betydelig større oppside å få med Rice fremfor Noble.

Declan Rice at risk of missing rest of season & Euro 2020

Aaron Cresswell måtte også ut i andre omgang sist etter å ha fått seg en smell i låret. Det er imidlertid all grunn til å vente Cresswell tilbake fra start nå etter at skaden han pådro seg var det de i England kaller «dead leg» og er noe som leger seg raskt. Angelo Ogbonna var på benken sist, men det stopperspillet som ble vist av Dawson på baklengsmålet mot Everton var ikke bra og kanskje betyr det at Ogbonna nå vil spille fra start igjen.

Lengre fremme på banen har Said Benrahma startet de to siste. Mot Burnley var han strålende, mens han slet betydelig mer mot Everton. Det er mange av oss som håper Benrahma får fornyet tillit til å vise seg frem og forhåpentligvis kunne få økt selvtillit gjennom prestasjoner på banen. Pablo Fornals var heller ikke helt på topp sist, men det virker som spanjolen er en av Moyes’ favoritter, trolig mye på grunn av hans store arbeidskapasitet. Dersom Fornals får fornyet tillit vil det i såfall stå mellom Benrahma og Jarrod Bowen om hvem som tar den siste plassen ettersom Antonio og Lingard er bankers i førsteelleveren når de er friske.

Jesse Lingard fikk for øvrig prisen som månedens spiller i Premier League for april. En veldig fortjent utmerkelse etter hans mange gode kamper hvor han har vært sentral med både scoringer og målgivende pasninger. Han fikk forøvrig også prisen for månedens scoring i Premier League etter hans fantastiske prestasjon mot Wolves da han tok med seg ballen fra egen banehalvdel før han la den i målet bak motstanderens keeper.

Jesse Lingard and Steve Bruce win Premier League awards for April |  Football News | Sky Sports

På skadelista til Moyes er det som nevnt flere usikkerhetspunkter, men Arthur Masuaku og Manuel Lanzini er nok de som med størst grad av sikkerhet er utilgjengelige.

Det har vært «cupfinaler» i mange uker for West Ham nå og denne kampen er ikke mindre viktig. Det er åtte dager til sesongen er over og West Ham er fortsatt med i kampen om en plass i neste sesongs Champions League eller Europa League. En fantastisk sesong går inn i sluttfasen og vi krysser fingrene for at Declan Rice er skadefri, at det blir marginer med og ikke imot og at det blir en fin lørdagskveld å være West Ham-supporter. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar