Forhåndsomtale: Burnley – West Ham

Turf Moor 12. desember kl. 15.00: Burnley – West Ham United

Søndag reiser David Moyes og hans tropp til Burnley og til noe som alltid betyr en vanskelig oppgave. Forrige sesong vant West Ham 2-1 i en kamp som kunne endt med betydelig større seierssifre. Kampen på Turf Moor i vår var en av West Hams beste bortekamper forrige sesong og Michail Antonio kunne scoret flere enn de to målene han fikk bokført denne mandagskvelden i mai. Kampen mot Burnley var en av de oppgjørene hvor Moyes måtte klare seg uten Declan Rice, men Manuel Lanzini spilte en strålende kamp sentralt på midten sammen med Soucek.

Burnley har kun en seier så langt i Premier League. Det betyr at de med kun 10 poeng befinner seg på nedrykksplass. Sist helg ble det 0-1 tap mot tabellnabo Newcastle. En slik tabellsituasjon er imidlertid ikke ukjent for Sean Dyche og hans mannskap da de har en tendens til å komme sterkt utover i sesongen hvor de med sin fysiske spillestil ofte kaprer flere poeng utover vinteren.

Chris Wood har vist seg som en slags «mareritt-motstander» for West Ham-forsvaret de siste årene og det var også Wood som ga Burnley ledelsen på Turf Moor i mai. Wood er en spiss som på en måte karakteriserer Burnley godt da han er stor, sterk og god i duellspillet, spesielt i lufta. Denne sesongen har imidlertid Burnley fått inn en spiss som står for noe helt annet enn hva vi forbinder med Burnley. Maxwell Cornet kom fra Lyon før denne sesongen og han har scoret noen fantastiske mål. Cornet har denne høsten vært et stort lyspunkt i en heller trist høstsesong for klubben som spiller i så fine drakter.

Burnleys sisteskanse Nick Pope spilte så godt at han kjempet med Jordan Pickford om plassen som Englands førstekeeper for bare et års tid siden, men denne sesongen har Pope ved flere anledninger vist svakhetstegn og han har ikke vært den matchvinneren som vi har lært han å kjenne de siste sesongene. Dette er selvsagt ikke bra for en klubb som kjemper for å overleve i divisjonen, men det er likevel ikke sånn at Burnley slipper inn veldig mange mål. Hittil i sesongen har de faktisk bare sluppet inn to mål mer enn søndagens motstander som ligger helt i andre enden av tabellen.

Nevnte Cornet pådro seg en skade og måtte ut mot Newcastle sist helg. Denne skaden volder spissen problemer fremdeles og det er usikkert om han blir spilleklar til søndag. En annen som er usikker er stopperkjempe og kaptein Ben Mee. Mee sliter med en skulder og må vurderes nærmere kampstart. Den rutinerte spissen Ashley Barnes er ute med en strekkskade mens midtbanesliteren Dale Stephens er ute med corona-smitte. Forsvarsspilleren Connor Roberts som ble hentet fra Swansea i sommer har også vært syk den siste uka og det er uklart om han blir spilleklar.

West Ham kommer fra en fantastisk seier mot Chelsea forrige helg, selv om seieren var kostbar i form av nye skader. Både Kurt Zouma og Ben Johnson pådro seg hamstringskader som vil holde dem ute av spill en stund. Johnson vil være raskest tilbake av de to. Forhåpentligvis vil de som kommer inn benytte muligheten godt når de får spille førstelagsfotball.

David Moyes valgte å spare så godt som hele førsteelleveren da klubben møtte Dinamo Zagreb i den siste gruppespillskampen i Europa League på torsdag. Pablo Fornals spilte fra start, men han var av taktiske årsaker plassert på benken fra start mot Chelsea sist. Fornals ble byttet med Benrahma etter første omgang mot Zagreb og begge de to er selvsagt høyaktuelle for spill på søndag. Ellers ble det benyttet mange unggutter samt spillere som Noble, Kral og Yarmolenko som har fått veldig begrenset med spilletid i Premier League denne høsten.

Med skadene til Zouma og Johnson så vil endringer i lagoppstillingen tvinge seg frem. Når det «faste» stopperparet Zouma og Ogbonna nå er ute med skader vil Dawson og Diop være de to naturlige stopperne som starter for førstelaget. Diop har stort sett spilt cupkamper denne høsten, men var også i startoppstillingen forrige helg mot Chelsea ettersom Moyes da valgte å starte med tre stoppere. Det er dessuten usikkert om Aaron Cresswell er helt restituert og spilleklar. Dersom han er 100% så starter selvsagt Cressy på venstresiden i forsvaret, men om han fortsatt ikke kan starte så vil trolig Masuaku spille i den posisjonen. På høyresiden er heldigvis Vladimir Coufal i form igjen.

West Ham can achieve 'something special' after 'beautiful' Chelsea win,  says Vladimir Coufal | Evening Standard

Enkelte har spekulert i om Moyes vil velge å flytte Declan Rice ned i midtforsvaret, men det håper vi definitivt han ikke gjør. Rice er aller best på midtbanen og sammen med Soucek fins det knapt et bedre defensiv midtbaneduo som er sterkere i hele fotball-Europa. Lengre frem får vi mest sannsynlig se både Jarrod Bowen og Manuel Lanzini etter at de to gjorde sine saker meget bra mot Chelsea. Dersom Pablo Fornals og Said Benrahma er de to som kjemper om den siste plassen blant de offensive på midten så tipper vi den går til Fornals akkurat nå. Michail Antonio starter på topp og forhåpentligvis vil hans lille periode med måltørke nå komme til en ende.

Det er alltid litt skummelt å møte lag som sliter i bunnen av tabellen, spesielt på deres hjemmebane. Burnley er en klubb som «alltid» overlever i Premier League og dersom de skal klare det denne sesongen må de snart begynne å ta tre-poengere. Vi krysser fingrene for at det ikke skjer denne helgen da West Ham også trenger poengene for å holde tritt med de lagene som ligger rundt dem på tabellen. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Sigurd Østensen

    Som vanlig en veldig god og fyldig forhåndsomtale 👍

Legg igjen en kommentar