Forhåndsomtale: Burnley – West Ham

Turf Moor 3. mai kl. 21.15: Burnley – West Ham United

West Ham reiser til Burnley for sein mandagskamp. Turf Moor er ikke en arena West Ham-fansen har bare positive erfaringer fra og så sent som forrige sesong ble det 0-3 tap. Da de to klubbene møttes på London Stadium tidligere denne sesongen ble det imidlertid 1-0 seier til West Ham etter scoring av Michail Antonio.

Sean Dyche er inne i sin niende sesong som Burnley-manager, men det ble en tung start i høst. På de syv første ligakampene klarte de å karre til seg kun to poeng, men etter den tid har resultatene bedret seg. Forrige serierunde presterte de sesongens beste kamp hvor de beseiret Wolverhampton hele 4-0 på deres hjemmebane. I øyeblikket befinner Burnley seg på 16. plass på tabellen, men med 9 poeng ned til Fulham på 18. plass er det liten sannsynlighet for at Burnley skal bli ett av lagene som må ta turen ned i Championship.

En av klubbens viktigste spillere er keeperen Nick Pope. Han er en av de tre målvaktene som forventes å være med i Englands EM-tropp til sommeren. Pope har vært skadet en periode, men var tilbake mellom stengene mot Wolves sist helg. Foruten Pope er klubbens to stoppere Ben Mee og James Tarkowski viktige for Sean Dyche. Tarkowski var en spiller som var sterkt linket til West Ham før denne sesongen, men prisen ble så høy at stopperen ble igjen i Burnley.

Lengre frem på banen er Dwight McNeil sentral med sine finter og innlegg fra venstrekanten mens Chris Wood er klubbens toppscorer og i storform helt på topp. Wood scoret like godt hat-trick i første omgang mot Wolves sist og når vi vet at Wood har en lei tendens til å score mål mot nettopp West Ham sier det seg selv at Ogbonna & co må passe ekstra godt på Chris Wood mandag kveld.

Burnley har ikke de store skadeproblemene nå som Pope er tilbake. Spissen Ashley Barnes og den islandske midtbanespilleren Johann Berg Gudmundsson har vært ute, men begge var på benken sist. De eneste som er ute nå er stopperen Kevin Long og kantspilleren Robbie Brady.

West Ham kommer fra to strake tap, men befinner seg fortsatt på 5. plass før denne serierunden. Selv om det ble tungt mot Chelsea sist var det mye positivt å se i andre omgang, frem til laget ble redusert til ti mann for andre kamp på rad. Det er nå så jevnt rundt West Ham på tabellen at hver kamp blir utrolig viktig når det kjempes om plasser i neste års europacuper.

David Moyes har hatt mange skader å forholde seg til de siste ukene, men det er ikke mye klaging fra sjefen av den grunn. Nå var han enda mer utydelig enn vanlig på fredagens pressekonferanse vedrørende hvem av de skadde som eventuelt kan ventes tilbake i spill på mandag. Det han nevnte, og som var veldig gledelig, er at Michail Antonio er foran skjema i sin restitusjonsperiode og at det faktisk er mulig at vi vil få se han mot Burnley. Hvis vi skal tippe så er nok Antonio i beste fall å se på benken mandag kveld, men selv det vil være veldig positivt.

Av de andre skadde var Aaron Cresswell ventet tilbake mot Chelsea forrige helg, men forhåpentligvis er han i hvert fall 100% skadefri nå. Moyes bekreftet hverken at Cresswell eller Masuaku ville være med igjen nå. I tillegg er Declan Rice på vei tilbake. Det hadde vært fantastisk å få med Rice igjen, men det spørs nok om ikke han hviles frem til neste helg når Everton kommer på besøk til London Stadium.

Declan Rice 'a long-term target for Chelsea' - Sports Mole

Craig Dawson er tilbake fra suspensjon etter det røde kortet han pådro seg mot Newcastle mens Fabian Balbuena også er spilleberettiget etter at hans røde kort mot Chelsea ble gjort om etter West Hams protest i ettertid.

På noen av de forumene som har vært aktive i helgen har det versert rykter om at Mark Noble er skadet foran kampen mot Burnley, men ettersom dette er høyst uoffisielt samtidig som det er vanskelig å tolke hvordan skadesituasjonen er for øvrig blir det nærmest umulig å anta hvordan Moyes vil komponere elleveren som starter på mandag. Blant de spørsmålene som stilles er hvem som i tilfelle skal spille sentralt på midten sammen med Soucek dersom både Noble og Rice er ute? Lanzini nevnes som en kandidat (og han klarte seg bra da han kom inn mot Chelsea) mens å flytte Fornals inn i den posisjonen er et annet alternativ.

Uansett hvilke spillere som løper utpå Turf Moor for West Ham så blir det en uhyre spennende kamp. Burnley er aldri en enkel motstander og nå har de dessuten vist at de er i god form så det blir definitivt en vanskelig kamp for West Ham. Om det skal bli med poeng tilbake til London fra denne kampen er vi nok avhengig av at det blir en kamp uten de store personlige feilene og at vi unngår rødt kort på en av West Hams spillere denne gang. Dette blir garantert en «slitekamp» og da må vi ha elleve spillere på banen i 90 minutter pluss tilleggstid. Her er det alt å spille for. Det er kun fire runder igjen etter denne kampen og West Ham er fortsatt med i kampen om de gjeveste plasseringene. En fantastisk sesong nærmer seg slutten og forhåpentligvis vil avslutningen stå i stil med sesongen forøvrig. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar