Forhåndsomtale: Chelsea – West Ham

Stamford Bridge 21. desember kl. 21.00: Chelsea – West Ham United

«Monday night football» og vest mot øst i Englands hovedstad. Selv om ikke West Ham har for vane å vinne på Stamford Bridge ble forrige sesongs møte særdeles minneverdig. I en ellers tung periode for West Ham klarte de på heroisk vis å ta alle tre poengene etter at Aaron Cresswell scoret kampens eneste mål og David Martin debuterte mellom stengene. Bildene av en grådende David Martin etter kampen der spillerne omfavner han og hvor han deretter går opp på tribunen til sin far Alvin Martin har brent seg inn i hjertene til mange West Ham-fans.

Chelsea åpnet sesongen bra, men har tapt de to siste kampene mot hhv Everton og Wolves, begge på bortebane. Før mandagens kamp står de med 22 poeng som er ett mer enn West Ham.

Frank Lampard fikk mye penger til disposisjon i sommer og handlet stjernespillere som Timo Werner (Red Bull Leipzig), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Thiago Silva (PSG), Ben Chilwell (Leicester), Hakim Ziyech (Ajax) og keeperen Edouard Mendy (Rennes). Det var stilt spesielt store forventninger til de to førstnevnte, men ingen av dem har «satt fyr på» Premier League. Werner har etter hvert scoret noen få mål, mens Havertz har vært en stor skuffelse. Mendy virker å være en solid forsterkning mens Chilwell, Silva og Ziyech også har gjort det brukbart.

En spiller som har fått en oppblomstring denne høsten er Olivier Giroud. Etter at han scoret fire mål i en Champions League-kamp for noen uker siden har det ikke vært mulig for Lampard å utelate han fra startoppstillingen til Chelsea. Han scoret også Chelseas mål i siste ligakamp mot Wolves. Stopperen Kurt Zouma er en annen spiller som har vært veldig god denne høsten. På midtbanen er fremdeles N’Golo Kanté og Mason Mount sentrale. Tammy Abraham har måttet slite benken den siste tiden med Giroud i storform, men han scorer vanligvis mye mål når han får sjansen.

Det er ikke de store skadeproblemene i Chelsea-troppen, men de to kantspillerne Callum Hudson-Odoi og Hakim Ziyech må testes nærmere kampstart etter at begge to har slitt med strekkskader.

West Ham var ikke på topp mot Crystal Palace på onsdag, men en brukbar andre omgang og en kunstscoring av Sebastien Haller sørget for at det i hvert fall ble ett poeng. David Moyes var heller ikke fornøyd med kampen, men trakk frem det positive at det ble poeng etter å ha ligget under til pause.

Manuel Lanzini kom inn ved pause sist til fordel for Pablo Fornals. Lanzini gjorde sine saker meget bra og ga laget noe de helt klart savnet i første omgang. Benrahma spilte fra start for andre gang, men var ikke like god nå som han var mot Leeds.

Det er knyttet spenning til hvordan Moyes velger å komponere midtbane-/angrepsrekka denne gang, spesielt hva angår de ovennevnte. Det som er helt sikkert er at Rice og Soucek starter sentralt på midten dersom ikke det oppstår uventet sykdom eller skadeproblemer helt på tampen. Jarrod Bowen er nok også rimelig sikker på å få starte da han har vært god i hele høst.

Michail Antonio er i trening igjen og kan bli spilleklar til denne kampen. Det er imidlertid ikke ventet at han vil starte kampen, både med tanke på at Haller har vært god de siste kampene og at han selv har vært ute flere uker og trolig ikke er i toppform ennå.

Foruten Antonio er det knyttet usikkerhet til om Fabian Balbuena blir spilleklar. Han måtte stå over mot Palace etter at han hadde slitt med en liten strekk. Skaden skal ikke være alvorlig, men han må testes nærmere kampstart for å sjekke om han er 100% frisk til denne kampen. Issa Diop spilte stopper sammen med Angelo Ogbonna sist og selv om han spilte seg opp utover i kampen kunne vi se at Diop mangler kamptrening. En som definitivt er ute med skade fortsatt er Arthur Masuaku. Aaron Cresswell og Jarrod Bowen fikk seg noen småsmeller sist, men begge ventes å være spilleklare.

Kampene mot Chelsea er veldig prestisjefylt for West Ham-fansen og det var derfor stort når West Ham tok 6 poeng mot naboen fra vest forrige sesong. Hvem husker ikke det fantastiske seiersmålet til Yarmolenko i 3-2 seieren på London Stadium i en av de siste kampene i sommer. At Chelsea nå kommer fra to strake tap gjør ikke kampen enklere for West Ham da hjemmelaget helt sikkert er revansjesugne samtidig som de trenger poeng for å henge med i toppen av tabellen. Vi håper og tror likevel West Ham har kvalitet nok i laget til å kunne ta poeng fra Stamford Bridge som i fjor. Kan vi få en førjulsgave med poeng til West Ham tre dager før selveste julaften? Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar