Forhåndsomtale: Chelsea – West Ham

Stamford Bridge 24. april kl. 15.00: Chelsea – West Ham United

Så er tiden kommet for bortekamp mot London-rival Chelsea. Kan West Ham klare å slå de blå fra «brua» to ganger i løpet av samme sesong? Alle West Ham-fans husker selvsagt den fantastiske kampen i desember da det til slutt sto 3-2 på resultattavla på London Stadium. West Hams målscorere den gang var Lanzini, Bowen og Masuaku.

Chelsea innledet sesongen sterkt og var lenge en av de største favorittene til å vinne Premier League. De har imidlertid fått det tøffere etter hvert og i øyeblikket ligger de på en 3. plass med ganske solid avstand både oppover og ned til de som kjemper om 4. plassen (selv om West Ham-seier her vil kunne gjøre at Chelsea må passe seg bakfra på tabellen).

Etter exiten i kvartfinalen av Champions League mot Real Madrid og tapet i ligacupfinalen mot Liverpool står Chelsea igjen med FA cupen som eneste mulighet til å hente et trofe denne sesongen. Der møter de på nytt Liverpool i finalen og revansjelysten er nok veldig stor for de blå i akkurat den kampen.

Chelsea har hatt en del skadeproblemer denne sesongen. Ben Chilwell åpnet sesongen fantastisk bra, men pådro seg en skade som har holdt han utenfor siden i høst. I tillegg har ikke alle innkjøpene slått helt til, som rekordsigneringen Romelu Lukaku. Han har bare vært en blek skygge av seg selv og sliter nå med å få spilletid på Stamford Bridge. En spiller som har slått til denne sesongen er Kay Havertz som ble kjøpt fra Bayer Leverkusen foran forrige sesong. Etter en treg førstesesong har den unge tyskeren nå begynt å blomstre i engelsk fotball. Andre spillere som har gjort seg positivt bemerket er rutinerte Tiago Silva, den tyske stopperen Toni Rudiger, Reece James, Mason Mount og Mateo Kovacic.

Foran søndagens kamp er fortsatt Chilwell ute med skade, men i tillegg er de nevnte Toni Rudiger og Mateo Kovacic på skadelista til manager Tomas Tuchel. Den hurtige kantspilleren Callum Hudson-Odoi har slitt med ryggproblemer og vil bli testet nærmere kampstart.

West Ham sliter også med skader, men David Moyes velger i sin kommunikasjon i forkant av møtet med Chelsea å fokusere på den fantastiske sesongen klubben er i ferd med å gjennomføre. At West Ham i månedsskiftet april/mai fortsatt er med i Europa League, samtidig som klubben fortsatt kjemper om å kvalifisere seg til neste års spill i Europa ved å ligge som nummer 7 i Premier League, viser hvor langt Moyes har tatt laget og klubben på kort tid.

Skadeproblemene i øyeblikket er uheldigvis konsentrert om spillere i midtforsvaret og hele tre av fire seniorstoppere er satt ut av spill. Angelo Ogbonna har vært ute nesten hele sesongen og vil trolig ikke bli å se på banen før neste sesong. I tillegg har både Kurt Zouma og Issa Diop pådratt seg ankelskader. David Moyes uttaler før helgens ligarunde at begge sliter med ankelskader, men at han ikke ønsker å gi noen forventet dato på når de kan være tilbake i spill. Akkurat det siste kan være et godt tegn, i hvert fall når det gjelder Zouma. Det er nå to uker siden han pådro seg skaden i ligakampen mot Brentford og det spekuleres noen steder om at Zouma kan være tilbake i spill raskere enn fryktet. Som vanlig er Moyes ganske hemmelighetsfull for å ikke avsløre ting som motstanderne kan dra nytte av i sine forberedelser.

Rapper drops lyric about West Ham star Craig Dawson in new song

At de tre stopperne er ute betyr at det kun er Craig Dawson av seniorstopperne som er spilleklar. Selv om det sikkert kan hevdes at Dawson har spilt for to eller flere den siste tiden så er selvsagt også han avhengig av å ha gode medspillere i forsvarsrekka og hvordan Moyes nå vil komponere det bakre leddet er uvisst. Ettersom unggutten Ashby spilte for U23-laget på fredag vil neppe han ta en startplass på søndag. Om Moyes da velger å bruke Cresswell, Coufal eller Johnson i en ny formasjon sammen med Dawson eller om han for eksempel velger å flytte Soucek tilbake i en stopperrolle blir spennende å se.

Michail Antonio har fått mye kritikk for manglende scoringer den siste tiden, men det må ikke glemmes at han gjør mye jobb som enslig spiss og som de andre offensive spillerne er avhengige av for å skape sjanser. Antonio starter med all sannsynlighet igjen og med seg offensivt får han Bowen som har funnet tilbake formen etter sitt skadefravær. I tillegg vil nok Fornals og Lanzini starte, men om Soucek eller Rice skulle bli flyttet tilbake som stopper kan Lanzini bli flyttet lenger tilbake i banen og gi rom for Benrahma fra start offensivt. Andre alternativer er selvsagt at Noble kommer inn eller at Vlasic tar en av de offensive rollene.

For en spennende 8-dagers periode vi går inn i med Chelsea, Frankfurt og Arsenal som motstandere for West Ham! Nå er det bare å gå i West Ham-trøye fra morgen til kveld hele uka for uansett hvordan dette ender er det en fantastisk sesong vi er i ferd med å oppleve som supportere av West Ham United. Først er det Chelsea som venter i en tøff, men langftra umulig, bortekamp. Lykke til alle West Ham-fans – Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar