Forhåndsomtale: Chelsea – West Ham

Premier League, Stamford Bridge 15. august kl. 21.00: Chelsea – West Ham United

Det er ligaåpning i Premier League og West Ham reiser over til vestkanten av hovedstaden for å møte Chelsea på «brua». Dette er serierundens siste kamp som er satt opp mandag kveld for å vises på SkySports i Storbritannia. Forrige sesongs tilsvarende oppgjør endte 2-2 etter at Chelsea utlignet rett før slutt på et svært tvilsomt straffespark. West Hams mål den gang ble satt inn av Manuel Lanzini og Andy Carroll.

Chelsea hadde en fryktelig svak sesong sist, i hvert fall med de ambisjonene den klubben har. 10. plass i ligaen og ingen titler er det svakeste som er prestert der på veldig mange år. Dette førte også til at Jose Mourinho fikk sparken tidlig og Guus Hiddink overtok managerrollen ut sesongen. Foran denne sesongen er Antonio Conte ansatt som ny manager. Conte har de seneste sesongene vært landslagstrener for Italia.

Foran inneværende sesong har Chelsea forsterket laget med en av forrige sesongs beste midtbanespillere i Premier League, N’Golo Kante fra Leicester. I tillegg har de hentet forsvareren Matt Miazga fra New York Red Bulls. Miazga er landlagsspiller for USA. I angrepsrekka er det knyttet stor spenning til belgiske Michy Batshuayi som også West Ham var interessert i å knytte til seg i sommer. En annen spennende spiller er Juan Cuadrado som er hentet tilbake etter å ha vært på utlån i Juventus. Conte har stor tro på Cuadrado og den colombianske kantspilleren kan derfor bli en større suksess enn da han først ble hentet til engelsk fotball. Victor Moses er også en spiller som er hentet tilbake etter at han var utlånt til nettopp West Ham forrige sesong.

En av spillerne som kanskje skuffet mest forrige sesong var Eden Hazard. Han viste imidlertid gryende form både på tampen av fjorårssesongen og under sommerens EM-sluttspill med Belgia. Hazard er derfor en av spillerne West Hams forsvarere må se ekstra opp for på mandag.

Om vi skal tippe på Chelseas sannsynlige startoppstilling mandag blir den slik: Courtois – Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta – Kante, Fabregas – Willian, Oscar, Hazard – Costa.

I motsetning til Chelsea har West Ham allerede spilt to kamper av betydning ettersom klubben har vært igjennom en kvalifiseringsrunde til Europa League. Kanskje kan det være en fordel når de møtes til første ligakamp?

Dimitri Payet var den EM-spilleren som kom tilbake fra ferie sist i West Ham-troppen. Payet har riktignok holdt formen godt ved like gjennom ferien slik at han er så godt som kampklar allerede. Det kan likevel hende at Bilic velger å starte med Payet på innbytterbenken i første ligakamp.

De sist ankomne spillerne som West Ham har hentet denne sommeren er backen Arthur Masuaku og angriperen Andre Ayew. Begge disse to kan få spilletid mot Chelsea og begge kan faktisk komme til å starte også. Det blir veldig spennende å se om Masuaku kan fylle tomrommet på venstreback i Aaron Cresswells skadefravær.

Etter et tett pre-season program med treningskamper, Europa League og stadionåpning mot Juventus har ikke West Hams førstelag spilt kamp på en uke nå. Forhåpentligvis har det bidratt til at spillerne har opparbeidet seg overskudd nok til den tøffe bortekampen som venter i Vest-London. Det er vanskelig å spå akkurat hvilken startellever Bilic velger denne gang. Det som imidlertid er sikkert er at Andy Carroll starter på topp. Carroll viste kjempeform mot Juventus med to scoringer og vi krysser fingrene for at «the big man» holder seg skadefri fremover. Kan han score på Stamford Bridge for andre gang på rad?

Ligaåpningen markerer også starten på et tøft kampprogram for West Ham ettersom det er play-off runde til Europa League allerede førstkommende torsdag. Vi går utvilsomt en spennende tid i møte. Lykke til med den nye sesongen alle Scandinavian Hammers. Vi krysser fingrene for at West Hams poengfangst starter allerede i første serierunde. Come on you Irons !

 

Legg igjen en kommentar