Forhåndsomtale: Man City – West Ham

Bilderesultat for manchester city west ham

Premier League, Etihad Stadium 28. august kl. 17.oo: Manchester City – West Ham United

Det fine med fotball er at det kommer alltid en ny kamp. For West Ham så gjelder det å få ristet av seg skuffelsen etter Europa League-exiten så raskt som mulig. Selv om det kan virke brutalt å reise til Manchester for å møte ligaleder City kun tre dager etter at klubben tapte mot et lag fra Romania på hjemmebane så er det kanskje like greit at det venter en knalltøff kamp allerede søndag.

Manchester City med Pep Guardiola som manager har fått en kjempeåpning på sesongen med to seire i ligaen (2-1 mot Sunderland og 4-1 borte mot Stoke) og enkelt avansement til gruppespillet i Champions League etter å ha beseiret Steaua Bucuresti med 6-0 sammenlagt over to kamper. Klubbens ubestridte toppscorer Sergio Aguero har åpnet sesongen med å score tre ligamål på de to første kampene, i tillegg til at han scoret hat-trick i det første møtet med Steaua.

Guardiola har gjort en del endringer i spillerstallen i løpet av sommeren. Inn har spillere som John Stones (Everton), Leroy Sane (Schalke 04), Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund), Nolito (Celta Vigo) og keeperen Claudio Bravo (Barcelona) kommet. Manageren uttaler at han er så fornøyd med den spillertroppen han nå disponerer at han anser seg ferdig med å handle i dette overgansvinduet. Ut av portene på Etihad har gått midtstopperen Martin Demichelis og reservekeeperen Richard Wright. I tillegg virker det som Samir Nasri, Wilfried Bony og Joe Hart likegodt kan finne seg en ny klubb da de tilsynelatende ikke har noen fremtid i City-drakta under Guardiolas ledelse. Det kan derfor bli noen spennende dager frem til deadline day på onsdag for disse spillerne. Spesielt er vrakingen av landslagskeeper Joe Hart noe som har fått mye medieoppmerksomhet den siste tiden.

Til søndagens kamp er Vincent Kompany, Bacary Sagna, Leroy Sane og Ilkay Gundogan ute med skader. Det var også fryktet at den unge spissen Kelechi Iheanacho hadde fått seg en alvorlig skade da han ble båret av banen i Champions League kvalifiseringen på onsdag. Det ser imidlertid ut til at det ikke er noen fare med Iheanacho og at han kan være spilleklar allerede denne helgen. Guardiola har også uttalt at den nyankomne keeperen Bravo ikke vil spille på søndag. Det tyder på at Willy Caballero vokter målet på søndag dersom ikke manageren vil ta Joe Hart inn i «varmen» igjen og la han få førstelagsfotball.

West Ham klarte som kjent ikke å kvalifisere seg til Europa League og den avgjørende kampen på London Stadium sist torsdag var en trist forestilling fra de vinrøde og lyseblå. Både spillere og ledere var langt nede etter kampslutt og det er en jobb å gjøre frem mot søndag for å få alle 100% klare for ny kamp samtidig som torsdagens skuffelse skal bli et tilbakelagt kapittel.

Siste ligakamp endte med 1-0 seier til West Ham mot Bournemouth. Det er nok den positive opplevelsen fra den seieren Bilic vil forsøke å bygge på frem mot den vanskelige bortekampen på søndag. Til tross for store skadeproblemer klarte klubben å vinne den viktige hjemmekampen og med en seier og ett tap så langt har klubben lagt seg midt på tabellen etter to kamper.

Denne uka har West Ham signert den meget lovende midtbanespilleren Edimilson Fernandes som kommer fra sveitsiske Sion. Fernandes er en offensivt anlagt spiller som tross sin unge alder (20 år) har rukket å spille mange kamper for Sion de siste tre sesongene. Det er imidlertid lite trolig at sveitseren får spilletid allerede denne helgen. Det er også sterke signaler på at den italienske spissen Simone Zaza vil signere for West Ham i løpet av meget kort tid. Zaza vil imidlertid uansett ikke være spilleklar denne helgen.

Skadelista til West Ham teller i øyeblikket Andy Carroll, Aaron Cresswell, Sofiane Feghouli og Håvard Nordtveit. Nordmannen fikk seg en smell i torsdagens kamp mot Astra og er ikke tilgjengelig på søndag. Når det gjelder Manuel Lanzini og Dimitri Payet så er begge de to veldig nær å bli erklært spilleklare. Bilic sier at en av dem trolig vil være i troppen på søndag, men han er samtidig helt tydelig på at det kommer så mange viktige kamper fremover at de ikke er med dersom de kjenner det minste til skadene de har slitt med de siste ukene. Diafra Sakho driver fremdeles med opptrening mens kaptein Mark Noble er tilbake etter å ha stått over torsdagens kamp.

Keeper Adrian er gledelig nok tatt ut i Spanias landslagstropp for første gang. Det er veldig moro for Adrian, og samtidig veldig fortjent. Han starter med all sannsynlighet for West Ham på søndag, selv om Darren Randolph på ingen måte har spilt seg ut av laget i de kampene han har fått stå så langt. I forsvarsrekka er det ventet at Sam Byram fortsetter på høyreback mens Artur Masuaku spiller på venstresiden. De to stopperne vil ventelig være Winston Reid og Angelo Ogbonna mens midtbanen vil inneholde Noble, Kouyate og muligens Obiang. På kantene starter trolig Antonio og Töre hvor Payet eller Lanzini trolig blir å finne på benken fra start. Helt på topp har Enner Valencia fått mye spilletid så langt uten å imponere. Den nye spissen fra Argentina, Calleri, har ikke imponert foran mål i de to kampene han har fått spille så langt. På torsdag kom Ashley Fletcher inn og skapte store problemer for Astra-forsvaret. Fletcher ligger derfor godt an i forhold til å få en startplass på søndag.

Det er utvilsomt en av sesongens aller vanskeligste bortekamper West Ham går til denne helgen. Forrige sesong fikk vi imidlertid oppleve at West Ham reiste hjem fra tilsvarende oppgjør med 2-1 seier og tre poeng etter scoringer av Diafra Sakho og Victor Moses. Vi håper Bilic har et ess i ermet og kan få spillerne til å få med seg et godt resultat hjem også denne søndagskvelden. Vi krysser fingrene for at vi får en opptur før Premier League tar to ukers pause grunnet landslagsfotball. Come on you Irons !

Legg igjen en kommentar