Forhåndsomtale: C. Palace – West Ham

Selhurst Park 1. januar kl. 18.30: Crystal Palace – West Ham United

På det nye årets første dag tar West Ham den korte turen til Selhurst Park i sør-London. West Ham-fansen har gode minner fra fjorårssesongen da de kunne reise hjem med tre poeng etter 3-2 seier. Tomas Soucek scoret to av målene den gang mens Craig Dawson scoret det siste for bortelaget. Da klubbene møttes på London Stadium tidligere i høst endte det 2-2 etter at West Ham hadde vært i føringen to ganger.

Mange trodde Crystal Palace ville slite med å holde plassen denne sesongen etter at det var gjort få investeringer i nye spillere og den eksisterende spillertroppen allerede hadde en høy gjennomsnittsalder. I tillegg valgte Roy Hodgson å gi seg som manager og han ble erstattet av Patrick Vieira som var relativt ubeskrevet på dette nivået. Palace har imidlertid imponert og ved utgangen av 2021 ligger de trygt plassert på 11. plass med 23 poeng.

Romjula ga varierende resultater for «The Eagles» med 0-3 mot Tottenham og 3-0 seier hjemme mot bunnlaget Norwich. Spissen Odsonne Edouarde var svært sentral med en scoring og to målgivende pasninger mot Norwich. Edouarde er derfor en spiller West Ham-forsvaret må se opp for på lørdag. Den som har imponert mest i Palace-trøya denne sesongen er midtbanespiller Conor Gallagher som er på lån fra Chelsea. Gallagher har vært så god at han spilte seg inn i Englands landslagstropp i høst.

Mot Norwich var stjernespiller Wilfried Zaha utestengt etter å ha pådratt seg rødt kort mot Tottenham. Zaha er imidlertid tilbake nå og vil mest sannsynlig være tilbake i startoppstillingen. Den danske midtstopperen Joachim Andersen var heller ikke med mot Norwich, men skal være klar igjen nå. Midtbanespiller James McArthur er ute med hamstring-skade mens nevnte Gallagher, Nathaniel Clyne, Michael Olise og Ebere Eze er usikre etter å ha mistet siste kamp. I tillegg kan selvsagt nye covid-tilfeller oppstå innen kampstart.

West Ham imponerte mot Watford og vant til slutt komfortabelt. Det var mange som hadde en god dag og Mark Noble gjorde definitivt manns jobb i fraværet av Declan Rice. Nå er Rice tilbake etter suspensjonen sist og mest sannsynlig må Noble igjen infinne seg med en plass på benken.

Både Noble og Nikola Vlasic kom på scoringslista for første gang denne sesongen sist (Vlasic sin første scoring i West Ham-drakt), men kanskje vel så gledelig var det at Tomas Soucek fikk en etterlengtet scoring. Etter å ha scoret flittig forrige sesong har det vært lengre mellom målpoengene for tsjekkeren denne sesongen og alle kunne se hvor mye det betydde for den sympatiske midtbanekrigeren.

Noen hadde ymtet frempå om at det var på tide med et keeperbytte før kampen mot Watford, men trolig vil den diskusjonen ligge i ro etter klasseredningene som Fabianski vartet opp med på slutten av kampen. Ben Johnson spilte venstreback sist og det virket betydelig tryggere enn hva vi har opplevd med Masuaku i samme posisjon de siste ukene. Med Zouma, Ogbonna og mest sannsynlig Cresswell fortsatt ute vil vi mest sannsynlig se samme forsvarsfirer mot Palace på lørdag.

Fabianski eager to impress on Arsenal return | West Ham United

Pablo Fornals var ikke i troppen sist som følge av coronasmitte, men han har heller ikke vært på sitt beste den siste tiden. Om spanjolen er spilleklar nå forventes han å måtte ta til takke med en plass på benken. Både Benrahma, Lanzini og Bowen var meget gode sist og de starter mest sannsynlig igjen. Helt på topp var Antonio et uromoment som vanlig, men det er tydelig at han ikke er helt venn med ballen om dagen. Det skal dog sies at hans assist til Benrahmas scoring var meget god.

At West Ham er nummer 5 i Premier League ved inngangen til en nytt år er sterkt og forhåpentligvis vil vi oppleve et godt resultat også som start på det nye året. Godt nyttår til alle Scandinavian Hammers – come on you Irons!

Legg igjen en kommentar