Forhåndsomtale: Genk – West Ham

Europa League gruppespill, Cristal Arena 4. november kl. 18.45: KRC Genk – West Ham United

For andre gang på to uker møtes West Ham og Genk i Europa League. Denne gang er det Genk som har fordel av hjemmebane og de er sikkert lystne på revansje etter 0-3 tapet i London. Foruten at dette er en viktig kamp for begge lag så markerer den også David Moyes’ kamp nummer 1000 som manager. En utrolig imponerende prestasjon!

I hjemlig serie har Genk siden forrige møte med West Ham tapt 0-3 hjemme mot Gent mens de vant 6-2 på bortebane mot Zulte Waregem sist helg. Kristian Thorstvedt var for øvrig en av totalt seks ulike målscorere i helgen.

Til tross for at klubben hadde som mål å kjempe helt i toppen av Belgisk toppserie denne sesongen er de i øyeblikket nummer 7 med totalt 8 poeng opp til ligaleder Union SG.

I Europa League gruppe H har West Ham koblet et solid grep om førsteplassen så langt med tre strake seire og 9 poeng. De andre tre lagene står med 3 poeng hver og derfor er kampen spesielt viktig for Genk med tanke på muligheten for videre avansement.

Ikke bare står West Ham med tre strake seire, men de har heller ikke sluppet inn et eneste baklengsmål så langt. Til tross for at den første scoringen i forrige kamp mot Genk ikke kom før i siste minutt av første omgang virket West Ham komfortable og i andre omgang var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Det er nå viktig å fortsette den gode trenden ettersom det kan vise seg veldig viktig å bli nummer 1 i gruppa da dette kvalifiserer til direkte plass i åttedels-finale mens toerne må gjennom en 16-delsfinale i tillegg.

David Moyes valgte å gjøre flere bytter på laget til tilsvarende møte sist og denne gang er det mye som tyder på at Alphonse Areola, Craig Dawson, Issa Diop, Mark Noble, Arthur Masuaku, Manuel Lanzini, Nicola Vlasic og Andrey Yarmolenko igjen vil få spilletid. I tillegg er det ventet at Vladimir Coufal starter ettersom Ben Johnson i øyeblikket holder han ute av førsteelleveren i Premier League. Alex Kral er også spilleklar igjen etter å ha vært ute med covid de siste par ukene.

Det er ingen store skadeproblemer i West Ham-troppen, men Moyes fortalte på pressekonferansen før kampen at det er noen av spillerne som har småsmeller som må vurderes litt nærmere kampstart.

Klarer spillerne å holde nullen for fjerde kamp på rad i Europaligaen? I så fall er sjansene store for seier ettersom West Ham er giftige fremover på banen, uavhengig av hvem som spiller. Seier her vil være den perfekte markeringen av Moyes sin 1000 kamp som sjef. Det har han utvilsomt fortjent. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar