Forhåndsomtale: Leeds – West Ham

Elland Road 25. september kl. 16.00: Leeds United – West Ham United

David Moyes tar med seg sitt støtteapparat og spillergruppe til Leeds lørdag ettermiddag. Tilsvarende møte forrige sesong endte med 2-1 seier til West Ham etter at Leeds hadde tatt en tidlig ledelse. Scoringer av Soucek og Ogbonna resulterte i tre poeng og seier ble det for øvrig også i hjemmekampen mot Leeds forrige sesong.

Leeds gjorde en fantastisk sesong som nyopprykket til Premier League forrige sesong. Til slutt endte de på en fin 9. plass og de var bare seks poeng bak West Ham på 6. plass. Starten på inneværende sesong har ikke vært fullt så lovende og etter fem serierunder befinner de seg på 17. plass uten seier og med kun 3 poeng. Forrige helg spilte de 1-1 borte mot Newcastle og etter den tid har de avansert til 4. runde i ligacupen på bekostning av Fulham etter straffesparkkonkurranse.

Marcelo Bielsa har gjort en fantastisk jobb med Leeds-laget både de to siste sesongene i Championship og som nevnt den første sesongen i Premier League. Han krever mye av spillerne sine og det er i hvert fall ikke innsatsen og løpsviljen det står på. Leeds spiller en fotball som er morsom å se på hvor det ofte blir mange mål begge veier på banen.

I sommerens overgangsvindu kom forsvareren Junior Firpo tidlig fra Barcelona. Firpo har spilt seg inn på laget og er en fysisk sterk spiller. I tillegg hentet de keeper Kristoffer Klaesson fra Vålerenga og han er nok i første omgang tenkt som back-up for Illan Meslier. Jack Harrison som lenge har vært på lån fra Manchester City ble signert permanent i sommer og på en av de siste dagene før vinduet stengte kjøpte de kantspilleren Daniel James fra Manchester United. De mest kjente som har forlatt Elland Road i sommer er Pablo Hernandez og Ezgjan Alioski som begge sto uten videre kontrakt mens Helder Costa gikk til Valencia.

Før den sjette serierunden sliter Leeds med skadeproblemer hos noen nøkkelspillere. Klubbens storscorer fra forrige sesong Patrick Bamford pådro seg en ankelskade mot Newcastle sist og er definitivt ikke med mot West Ham. På midtbane/kant er Jack Harrison usikker mens det i forsvaret er flere fravær. Pascal Struijk har karantene etter at han fikk rødt kort mot Liverpool mens både Diego Llorente og Robin Koch er skadet og ute på ubestemt tid. I tillegg er Luke Ayling usikker da han sliter med et kne.

West Ham kommer fra to godt gjennomførte kamper mot Manchester United. På søndag kunne det fort blitt igjen poeng i London mens cupkampen på Old Trafford onsdag kveld så et bortelag som kjempet som løver for å sikre avansement til 4. runde. Til tross for at David Moyes hadde skiftet hele laget fra søndag, bortsett fra Jarrodd Bowen, så var det et godt West Ham-lag som virkelig ga alt de hadde for å få med seg seieren, i tillegg til å vise seg frem for Moyes & co selvsagt.

Det er ikke ventet de store endringene i laguttaket lørdag sammenlignet med de som startet i søndagens PL-kamp. Kurt Zouma spilte en stor kamp på søndag og starter igjen. Angelo Ogbonna vil mest sannsynlig være den som spiller sammen med Zouma også på lørdag, men både Issa Diop og Craig Dawson storspilte onsdag kveld og viste med all tydelighet at klubben nå er godt dekket på stopperplass. I mål fikk Alphonse Areola sine første minutter for førstelaget til West Ham og om vi ser bort fra en litt klønete håndtering av et innlegg tidlig i kampen spilte Areola en god kamp og holdt nullen. Om det er nok til å overta førstekeeperplassen fra Fabianski allerede nå er tvilsomt, men Areola vil garantert få spille førstelagsfotball for West Ham både utover høsten og vinteren.

Alex Kral og Mark Noble utgjorde den defensive midtbaneduoen på onsdag, men selv om de to storspilte er det ventet at Rice og Soucek tar tilbake de to plassene på lørdag. Helt på topp har Michail Antonio sonet ferdig karantene og fått verdifull hvile. Han starter derfor med all sannsynlighet på lørdag samtidig som Benrahma, Bowen, Vlasic og Fornals kjemper om de resterende tre plassene rett bak Antonio.

Det er ikke de store skadeproblemene i West Ham-leiren, men Ryan Fredericks er ute med en strekkskade han pådro seg onsdag. Skaden oppstod forøvrig i samme angrepet hvor han på nydelig vis serverte ballen til Manuel Lanzini og hvor sistnevnte ble matchvinner. Arthur Masuaku var tilbake fra start på onsdag og viste glimtvis at han er på vei mot storformen. Godt å se den tekniske kantspilleren tilbake i spill for førstelaget.

Selv om Leeds sliter med skadeproblemer blir denne kampen alt annet enn enkel for West Ham og om det skal bli seier må innsats og arbeidsmoral være like god som den har vært alle de første kampene av årets sesong. Vi krysser fingrene for at Declan Rice & co tar med seg poeng tilbake til London fra en vanskelig bortekamp lørdag ettermiddag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar