Forhåndsomtale Ligacup: Man Utd – West Ham

Bilderesultat for efl cup 2016/17

EFL Cup (ligacup) kvartfinale 30. november kl. 21.00: Manchester United – West Ham United

Det er kvartfinale i ligacupen mellom klubbene som møttes til seriekamp så seint som for tre dager siden. Det var et sterkt poeng West Ham klarte å ta med seg fra Old Trafford og med litt marginer så kunne det blitt tre poeng helt på tampen. Mye positivt å ta med seg, selv om det også var nære på at seieren hadde gått til hjemmelaget. Darren Randolph storspilte i mål mens Kouyate og Ogbonna også var gode i forsvaret.

Begge disse klubbene sendte andre storlag ut i forrige runde av denne cupen. Manchester United avanserte på bekostning av byrival City mens West Ham vant 2-1 mot ligaleder Chelsea. Sterke prestasjoner av begge disse lagene.

Manchester United spiller Europa League neste torsdag og må faktisk ha poeng borte mot Zorya for å være sikret avansement fra gruppespillet. Når klubben sliter i Premier League vil nok Mourinho svært gjerne ha med seg det avansementet for å roe kritikerne noe. Om det har noe å si i forhold til satsningen i EFL Cup, eller ligacupen som den kalles, er vanskelig å si, men det er ventet at det blir en del endringer fra laget som startet på søndag.

Av de spillerne som ikke spilte seriekampen kan ligacupen være en arena å vise seg frem for blant andre Michael Carrick (om han er skadefri), Morgan Schneiderlin, Ashley Young, Bastian Schweinsteiger og Anthony Martial for å nevne noen. I tillegg vil nok Wayne Rooney starte mens det også kan være duket for keeperbytte hos hjemmelaget. På midtbanen er både Paul Pogba og Marouane Fellaini ute etter å ha pådratt seg sesongens gule kort nummer fem på søndag. På skadelista til hjemmelaget finner vi fremdeles stopperne Chris Smalling og Eric Bailly.

Etter forrige ukes tunge tap på White Hart Lane klarte West Hams spillere å reise seg og prestere en solid «arbeidskamp» på Old Trafford sist søndag. Etter en knallstart på kampen med scoring av Sakho etter ett minutt ble første omgang mye løping uten ball for bortelaget, men i andre omgang var West Ham mer med og produserte også noen farligheter fremover på banen.

Darren Randolph har fått mye oppmerksomhet etter at han ble utpekt til «Man of the match» på søndag. Ettersom Bilic tidligere har brukt Randolph i cupene og Adrian i ligaen så kan det hende han velger motsatt nå ettersom Randolph har tatt over førstekeeper-rollen i ligaen de to siste kampene. Det vil uansett være et pluss utover i sesongen å ha to keepere som har kamptrening.

Winston Reid var utestengt på søndag, men er tilbake nå. Reid som spilte stort mot Tottenham helt til han fikk to gule kort på overtid vil mest sannsynlig ta plassen i midtforsvaret sammen med Kouyate og Ogbonna, mens James Collins blir forvist til innbytterbenken.

Diafra Sakho ble dessverre skadet i andre omgang sist og er mest sannsynlig ute 3-4 uker med en strekk. Det er synd for Sakho som også scoret et veldig viktig mål på søndag. En positiv nyhet er det imidlertid at Andy Carroll er svært nær å bli erklært kampklar. Carroll kan være i troppen allerede onsdag, men om han ikke rekker det er han defintivt med på lørdag da Arsenal gjester London Stadium i ligaen.

Det er ikke ventet at Bilic gjør store endringer på startoppstillingen, men i Sakhos skadefravær er det nærliggende å tro at Ashley Fletcher starter på topp etter et godt innhopp sist. Det betyr også at midtbanen vil bestå av Obiang, Noble, Payet og Lanzini mens Antonio og Cresswell vil inneha kantrollene.

Det skal avgjøres i løpet av onsdagskvelden hvilket av de to lagene som avanserer til semifinale, noe som betyr at det skal spilles ekstraomganger og evt straffesparkkonkurranse om kampen ikke er avgjort etter 90 minutter. Vi vet at Slaven Bilic gjerne vil hente et trofe til West Ham og dette kan være en god mulighet. Kampen overføres på Eurosport Norge så det er bare å finne frem noe supporterutstyr og benke seg. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar