Forhåndsomtale: Liverpool – West Ham

Anfield 5. mars kl. 18.30: Liverpool – West Ham United

Etter en god kamp mot Wolverhampton på søndag ble det en nedtur for West Ham da det på onsdag ble exit i FA cupen etter 1-3 tap i Southampton. Lørdag kveld venter en av sesongens vanskeligste kamper da Liverpool er vertskap. West Ham er så langt i sesongen ett av kun to lag som har klart å beseire de røde fra Beatles-byen i en fantastisk kamp på London Stadium i november. Tilsvarende møte på Anfield forrige sesong endte med 2-1 seier til Liverpool etter at Pablo Fornals hadde gitt West Ham en tidlig ledelse.

Liverpool befinner seg i øyeblikket på andre plass i Premier League, seks poeng bak ligaleder Manchester City og med en kamp til gode. Forrige helg vant de ligacupfinalen etter en dramatisk kamp mot Chelsea og i tillegg er de fremdeles med i både FA cup og Champions League. Norwich ble beseiret av et reservepreget Liverpool-lag i FA cupen onsdag kveld.

Som de siste sesongene er Mohamed Salah, Sadio Mane, Fabinho, Virgil Van Dijk, Trent Alexander-Arnold og keeper Allison Becker nøkkelspillere i Liverpool-troppen. Salah er den desiderte toppscorer i Premier League og han er i ferd med å gjennomføre en ny stor sesong.

I januar ble den hurtige angriperen Luiz Diaz hentet fra Porto. Det har i ettertid kommet frem at West Ham også var ute etter Diaz, men han valgte Liverpool og har raskt spilt seg inn på førstelaget. I seriekampen mot Norwich for to uker siden scoret Diaz sitt første mål for klubben da han fastsatte sluttresultatet til 3-1.

På skadelista før helgens kamp finner Jurgen Klopp noen sentrale spillere. Thiago og Roberto Firmino er definitivt ute mot West Ham mens midtbanespillerne Curtis Jones og Naby Keita vil bli testet nærmere kampstart. Stopperen Joel Matip har vært syk denne uka og er mest sannsynlig ikke spilleklar før neste helgs kamper.

David Moyes var ikke fornøyd med hvordan West Ham fremsto mot Southampton på onsdag, men det er ikke tid for å dvele for mye med kampene som er spilt. Det kommer viktige kamper på løpende bånd nå og først ut er borte mot Liverpool lørdag, Sevilla på torsdag, Aston Villa neste søndag og Sevilla igjen torsdagen deretter. Selv om det er skuffelse over å ha blitt utslått av FA cupen så er det masse igjen å spille for med 5. plass i Premier League samtidig som klubben er blant de 16 gjenværende klubbene i Europa League.

Kampen mot Wolves var et langt steg i riktig retning etter noen kamper med relativt svakt spill. Selv om det ikke ble levert festfotball gjennom februar gikk faktisk West Ham gjennom hele måneden uten tap og det er også forklaringen til at klubben fortsatt er med i kampen om «Top 4» i Premier League.

Det var mange spillere som var gode mot Wolves og spesielt var Kurt Zouma og Declan Rice fantastiske. I tillegg var det gledelig å se at Michail Antonio igjen viste noe av formen fra i høst. Med både Vladimir Coufal og Ryan Fredericks på skadelista tok Ben Johnson ansvaret og leverte en meget solid kamp på høyreback. Flere positive nyheter fra søndagens kamp var matchvinnerscoringen til Tomas Soucek. Tsjekkeren har ikke vært like giftig foran motstandernes mål denne sesongen som forrige, men på søndag fikk han på nytt en scoring og den smakte fantastisk godt.

Mot Southampton på onsdag fikk Soucek seg en smell i ansiktet som gjorde at han måtte forlate banen før timen var spilt. Soucek er imidlertid tilbake på treningsanlegget igjen allerede og vil være spilleklar på lørdag. Med nevnte Coufal og Fredericks ute med skade sammen med Ogbonna og Masuaku er det grunn til å tro at Moyes velger å starte med samme mannskap som mot Wolves, dvs at Fabianski er tilbake i mål og at Cresswell tar plass på venstresiden i forsvaret.

Tomas Soucek: West Ham midfielder needed plastic surgery on facial injury  suffered against Everton | Football News | Sky Sports

Said Benrahma var plassert på innbytterbenken sist og mest sannsynlig starter han der igjen sammen med blant andre Nikola Vlasic. Det er godt å se at Yarmolenko igjen er tilbake på treningsfeltet med lagkameratene sine, men om han vil være i troppen på lørdag er ennå usikkert.  

Vi håper West Ham går på banen lørdag med ønske om å spille sitt eget spill som de gjorde med suksess i hjemmekampen mot Liverpool i november. West Ham vant på Anfield i 2015 for første gang siden 1963, men etter 2015 har det ikke blitt seier her. Kan vi være så heldige at vi igjen vil kunne oppleve å få med poeng hjem fra Liverpool denne helgen? Vi krysser fingrene for at det blir en fin lørdagskveld for alle West Ham-fans. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar