Forhåndsomtale: Man City – West Ham

Etihad Stadium 28. november kl. 15.00: Manchester City – West Ham United

November avsluttes for West Ham med bortekamp mot tittelforsvarer Manchester City. Klubbene har allerede møttes en gang tidligere denne sesongen i Carabao Cup. Den gang endte kampen 0-0 og West Ham gikk videre etter straffesparkkonkurranse.

Manchester City er nummer 2 i Premier League før helgens runde med 26 poeng. I de to siste kampene har de beseiret Manchester United og Everton mens de onsdag denne uka tok en sterk 2-1 seier mot Paris SG i Champions League etter å ha ligget under da det gjensto en halvtime av kampen. Den seieren betyr at de allerede er gruppevinner i en tøff gruppe.

Før møtet med West Ham på søndag har Pep Guardiola noen skadebekymringer. Den spanske spissen Ferran Torres er ute mens Kevin De Bruyne har pådratt seg covid og står over. Foruten de to må Jack Grealish og Phil Foden testes nærmere kampstart etter at de har slitt med småskader. Grealish har ikke spilt siden landskamppausen mens Foden også sto over mot PSG i midtuka.

West Ham kommer fra en sterk borteseier mot Rapid Wien i Europa League. 2-0 seieren på torsdag innebærer at West Ham er gruppevinner og sikret en plass i åttedelsfinalen. I Premier League ble det tap mot Wolves sist helg etter å ha vunnet fire strake seriekamper før landskamppausen.

David Moyes valgte å gjøre åtte endringer på laget som møtte Rapid torsdag hvor blant annet Fabianski, Rice og Antonio fikk hvile. Noen av de som vanligvis ikke er i førsteelleveren i Premier League grep muligheten ganske bra i Wien. Blant annet leverte Yarmolenko en god søknad om mer spilletid fremover etter en scoring og en assist.

Det blir spennende å se om Moyes gjør noen endringer nå fra de som startet mot Wolves. I den kampen byttet han ut alle de tre offensive på midten, Bowen, Fornals og Benrahma og kanskje kan en av dem nå bli satt på benken fra start. Lanzini banker på for en sjelden startplass etter flere gode opptredener den siste tiden.

Det er ingen nye skadebekymringer å melde om siden sist noe som betyr at Angelo Ogbonna er eneste som definitivt er uaktuell på søndag.

Bortekamp mot Manchester City er definitivt en av sesongens absolutt vanskeligste kamper, men City har allerede tapt for et lag som Crystal Palace denne sesongen og da er det heller ikke umulig for West Ham å få med seg poeng. Før denne serierunden står West Ham med fire seire, en uavgjort og ett tap på bortebane i serien. Vi krysser fingrene for at gutta i Øst-London har en bra dag og at det også kan bli poeng mot et av Europas beste lag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar