Forhåndsomtale: Man Utd – West Ham

Old Trafford 22. januar kl. 16.00: Manchester United – West Ham United

Det er ikke ofte West Ham har spilt lørdag ettermiddag denne sesongen, men denne helgen er det gammelt tradisjonelt kamptidspunkt som gjelder da David Moyes tar med seg sin tropp til Old Trafford for å møte Manchester United. Tilsvarende møte i ligacupen tidligere i sesongen endte med 1-0 seier til West Ham etter scoring av Manuel Lanzini mens ligakampen på London Stadium endte 1-2 i favør bortelaget. Sistnevnte kamp huskes best fra den dramatiske avslutningen da West Ham fikk straffespark og David Moyes valgte å bytte inn Mark Noble kun for å ta straffesparket.

Ralf Radnick overtok manageransvaret i Manchester United i starten av desember og selv om resultatene har bedret seg noe har ikke spillet vært spesielt imponerende. Senest mot Brentford onsdag denne uka var de under sterkt press i første omgang og kunne takke keeper David De Gea for at de kunne gå til pause med uavgjort resultat. I andre omgang fikk de scoringene de trengte og til slutt ble det en komfortabel 3-1 seier i en vanskelig bortekamp.

Det er en del skadeproblemer i forsvaret til Manchester United med både Luke Shaw, Aaron Van Bissaka og Eric Bailly ute. I tillegg har Victor Lindelof fått fri denne helgen etter at hans familie var utsatt for et ekkelt innbrudd onsdag kveld mens stopperen var opptatt med å spille kamp mot Brentford i London. Han trenger derfor å være med sin familie i Sverige denne helgen.

Lengre fremme på banen er det usikkert om Jadon Sancho spiller da han også har fått fri for å ta seg av nær familie som er rammet av dødsfall. Christiano Ronaldo er ifølge offisielle uttalelser usikker grunnet en skade i nakken. De som så portugiserens reaksjon på å bli tatt av banen 20 minutter før slutt mot Brentford vil nok likevel spekulere i om dette kan være den reelle årsaken til at han muligens står over på lørdag. Edinson Cavani er også usikker etter å ha stått over treningene den siste uka.

West Ham gikk på et litt uventet tap mot Leeds på søndag, men har etter den tid fått uvanlig god tid til å forberede seg på neste kamp. Det var spesielt forsvarsspillet som var svakt mot Leeds og begge stopperne slet mot løpssterke angrepsspillere i hvitt.

Kurt Zouma kan bli spilleklar til denne kampen og det vil i såfall være en svært gledelig nyhet. Om han erklæres klar til å starte kampen så vil nok trolig Issa Diop bli henvist til reservebenken. Enkelte har også stilt spørsmålet om det ikke er på tide å la Alphonse Areola få starte i mål også i ligasammenheng. Dette spørsmålet kom naturlig nok på nytt etter siste kamp da Fabianski virket noe defensiv på minst en av scoringene.

Kurt Zouma: We have to keep playing with this spirit | West Ham United

Tomas Soucek var fraværende mot både Norwich og Leeds da han hadde pådratt seg covid. Det sies at han nå er nær å være kampklar, men at han vil bli vurdert endelig frem mot kampstart. Manuel Lanzini har vært meget god de siste ukene og mot Norwich var han og Rice dominerende på midten. I kampen mot Leeds var imidlertid ikke Lanzini på topp, men han ønsker sikkert å markere seg fra en bedre side igjen på Old Trafford hvor han har gode minner fra siste kamp.

Said Benrahma har vært med Algerie til Afrikamesterskapet, men de ble utslått torsdag denne uka og Said vil nok derfor være tilbake i London ganske snart. Han spiller imidlertid ikke denne helgen, men ettersom han har fått relativt lite spilletid også i innledningen i Afrikamesterskapet er det nok en spillesulten mann som vil være klar til neste helgs cupkamp mot Kidderminster.

Som vanlig var David Moyes hemmelighetsfull når han på fredagens pressekonferanse ble spurt om skadesituasjonen i klubben. Han sa at det er noen covidtilfeller, men at troppen i det store og hele er ok. Om det er Soucek og Zouma han refererer til som litt tvilsomme eller om det er noen nye tilfeller i troppen er ikke godt å si. Vi håper imidlertid at vi får se både formsterke Bowen, forrige helgs målscorer Fornals og Antonio fra start på Old Trafford. Nicola Vlasic har vist positive takter de siste ukene, men hadde ikke sin beste dag mot Leeds sist. Han kan likevel få sjansen igjen dersom ikke Moyes velger å gå for en noe mer defensiv oppstilling fra start denne gang.

Vi har mange gode minner fra møtene med Manchester United de siste årene og hvem husker ikke frisparket fra Cresswell på London Stadium for et par år siden eller Dimitri Payet sin fantastiske scoring på Old Trafford fra nærmere 30 meters hold? Utfra hva disse to lagene har vist hittil i sesongen må dette oppgjøret sies å være åpent og det er ingen grunn til at ikke West Ham skal kunne ta med seg poeng tilbake til London lørdag kveld. Vi krysser fingrene og armene som vanlig og håper på en fin lørdagskveld for alle West Ham-fans. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar