Forhåndsomtale: Man Utd – West Ham

Old Trafford 14. mars kl. 20.15: Manchester United – West Ham United

Søndag kveld spilles rundens toppkamp i Premier League på Old Trafford mellom Manchester United og West Ham, nummer 2 og 5 på tabellen. Det er tredje gang denne sesongen at West Ham møter Manchester United. De to foregående møtene har endt med tap for West Ham, 1-3 i ligaen på London Stadium og 0-1 etter ekstraomganger på bortebane i FA cupen.

Manchester United har gjort en god sesong så langt. Forrige helg imponerte de stort da de vant 2-0 mot bynabo og suveren serieleder Manchester City. Eneste grunnen til at de røde fra Manchester ikke kjemper om ligagullet med City er at de leverer noen svake prestasjoner innimellom og har blant annet mistet poeng mot de to desiderte bunnlagene Sheffield United og West Bromwich. Torsdag denne uka spilte de 1-1 hjemme mot Milan i Europa League etter å ha sluppet inn mål på overtid. Returkampen spilles i Italia torsdag neste uke.

Bruno Fernandes er Manchester Uniteds viktigste offensive spiller. Han var fantastisk god siste del av i fjor vår etter at han ble hentet til England i januar 2020 og har bare fortsatt denne sesongen. Han er involvert i mange av klubbens scoringer, enten som målscorer eller i oppbyggingen til scoringene. Etter Fernandes på lista over mestscorende for «The Red Devils» kommer Marcus Rashford. Rashford har skapt problemer for West Ham tidligere og om han spiller er det avgjørende å stoppe den raske spissen.

En spiller som etter hvert er i ferd med å bli en nøkkelspiller for Manchester United er Scott McTominay. Den skotske midtbanekrigeren er også blitt en trussel fremover på banen og står denne sesongen med syv mål i alle turneringer. I forsvarsrekka har Luke Shaw imponert stort etter nyttår. Venstrebacken som kom fra Southampton i sin tid spiller i øyeblikket den beste fotballen i karrieren.

Da klubbene møttes på London Stadium i desember var Paul Pogba toneangivende da han utlignet til 1-1 med et fantastisk langskudd. Den franske midtbanespilleren var veldig god rundt nyttårstider, men pådro seg en skade i låret mot Everton i starten av februar og er fremdeles ute med denne skaden. Andre spillere som er uaktuelle på søndag er Juan Mata og Donny van de Beek. Det er i tillegg flere av spissene som er usikre. Edinson Cavani har vært ute en drøy uke og mye tyder på at han må stå over på søndag. Anthony Martial måtte ut med skade ved pause på torsdag og han er nok også utilgjengelig. Marcus Rashford har også slitt med en ankelskade han pådro seg mot Manchester City forrige søndag, men han kan bli spilleklar til kampen mot West Ham. Unggutten Amad Diallo kom inn for Martial i Europaligaen og scoret likegodt hjemmelagets mål med en frekk heading. Det er nok tvilsomt om 18-åringen starter mot West Ham, men en annen unggutt, Mason Greenwood, spiller nok helt der fremme og han er også en giftig angrepsspiller som vet hvor målet står.

Manchester Uniteds førstekeeper David De Gea har vært i Spania den siste tiden av familiære årsaker. Han er nå tilbake i England, men karantenereglene gjør at det er ulike signaler på om spanjolen er spilleklar på søndag. Det skal ifølge ryktene være en grundig test han kan gjøre for å unngå to coronatester, men den tar også lengre tid å analysere så foreløpig er det uklart om De Gea kan spille mot West Ham. Om han ikke blir klar har de imidlertid Dean Henderson i mål som mange mener er vel så god som De Gea.

West Ham vant 2-0 mot Leeds på mandag, men uten å imponere veldig. David Moyes ga også etter kampen klart uttrykk for at han var fornøyd med poengene, men ikke med spillet. Det er likevel sterkt å vinne på litt dårlige dager, noe som beviser at klubben denne sesongen er blitt et topplag.

David Moyes' Second Act Has West Ham Punching Above Its Weight

Lukasz Fabianski var heldigvis tilbake etter sin albueskade sist og polakken hadde flere gode redninger i andreomgangen mot Leeds. I forsvaret for øvrig var igjen Craig Dawson svært sentral med scoring og veldig godt stopperspill. Enkelte snakker nå om at 32-åringen kan være aktuell for Englands EM-tropp til sommerens sluttspill. Det hadde i såfall vært litt av en historie etter at han er på lån fra Championship-klubben Watford og visstnok kan signeres permanent for et sted mellom 2 og 3 millioner pund.

Jesse Lingard scoret mot Leeds sitt fjerde mål på seks kamper etter lånesigneringen i januar. Denne helgen er han imidlertid ikke spilleberettiget ettersom motstander er klubben som eier han. Det er selvsagt synd for West Ham ettersom Lingard har vært svært sentral i det klubben presterer offensivt de kampene han har spilt.

Etter flere kamper som innbytter var Said Benrahma igjen i startoppstillingen mot Leeds. Benrahma spilte en meget god kamp og det var samspillet mellom han og Lingard som førte til straffespark og West Hams første mål i kampen. Benrahma satt på benken i store deler av cupkampen på Old Trafford for noen uker siden, men forhåpentligvis får vi se den tekniske spilleren fra start nå.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Ogbonna, Masuaku og Yarmolenko. Masuaku er den som tidligst vil være spilleklar da han nå snart er i full trening. I tillegg er Darren Randolph usikker som følge av sin hofteskade mens Ryan Fredericks har kjenning til en strekk. David Moyes sa forøvrig på fredagens pressekonferanse at det er et par andre spillere som også har småskader og som må testes nærmere kampstart. Han var imidlertid taus om hvilke spillere dette var snakk om. Forhåpentligvis vil alle andre enn de ovennevnte være spilleklare søndag kveld.

Å ta poeng på Old Trafford vil for West Ham vanligvis bli ansett som ren bonus, men denne sesongen er det realistisk å tro på at det kan skje. West Ham har kvaliteter i laget til å ta poeng mot alle lag og det er ikke mer enn to uker siden det nesten ble poeng borte mot Manchester City. Et annet moment er at det nå kan være et gunstig tidspunkt å møte Manchester United når vi vet de har skadeproblemer og samtidig har en tøff kamp i Europaligaen i vente på torsdag. Vi krysser fingrene for at Declan Rice & co har dagen og at vi kan glede oss over poeng til West Ham søndag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar