Forhåndsomtale: Newcastle – West Ham

St James Park 17. april kl 13.30: Newcastle United – West Ham United

Denne helgen spiller West Ham lørdag formiddag og vil forhåpentligvis kunne følge resten av serierunden med en god følelse. Motstander denne gang er Newcastle. Dette er på ingen måte noen enkel motstander, spesielt ettersom det er en klubb som kjemper i bunnen av tabellen. Det motsatte oppgjøret, som forøvrig var sesongens første kamp, endte med 2-0 seier til de sorte og hvite fra Tyneside. Det var en svak ligaåpning fra West Ham og mange vendte etter den kampen tommelen ned og ventet en ny kamp om å overleve i Premier League. Hvordan det siden har gått er selvsagt unødvendig å repetere her, men vi ønsker oss svært gjerne en seier også mot «The Magpies» denne sesongen og da må den i såfall komme på lørdag.

Newcastle startet for så vidt sesongen ganske bra, ikke bare med seier på London Stadium i serieåpningen men med 11 poeng på de syv første kampene var de lenge rundt midten av tabellen. Spesielt etter nyttår har det gått dårlig og det nye året åpnet med fem ligatap og tap på første forsøk i FA cupen. Nå er de på 17. plass, men fikk et lite pusterom til lagene under nedrykksstreken med seier mot Burnley sist. Det betyr at klubben som fortsatt ledes av Steve Bruce nå har seks poengs forsprang til Fulham som følger nærmest.

Newcastle hentet noen spennende spillere før sesongstart i Callum Wilson og Ryan Fraser fra Bournemouth, Jeff Hendrick fra Burnley og backen Jamal Lewis fra Norwich. Alle disse gjorde sakene sine ganske bra i starten og Wilson er klubbens toppscorer. Noe av årsaken til at klubben utover i sesongen har fått problemer er nok at nevnte Wilson ble skadd. Ryan Fraser har også slitt med skader gjennom sesongen og ikke fått sitt fulle potensiale. I januar hentet de midtbanespilleren Joe Willock på lån fra Arsenal. Unggutten Willock har vært litt ut og inn av laget til Newcastle.

En av de spillerne som har hatt en godkjent sesong i Newcastle er keeperen Karl Darlow, som til tross for at han har storspilt i mange kamper og reddet poeng for klubben nå har mistet plassen til den friskmeldte førstekeeperen Martin Dubravka. Den hurtige og tekniske kantspilleren Allan Saint-Maximin har også slitt med skader, men han var tilbake mot Burnley sist hvor han bidro med en målgivende og en scoring etter at han kom inn i starten av andre omgang. Dette er definitivt en spiller West Ham må se opp for på lørdag. Callum Wilson var også tilbake fra skade og kom inn i andre omgang. Joelinton har spilt mye på topp for Bruce sitt mannskap, men problemet med brasilianeren er at han scorer lite mål. De siste kampene har han hatt Dwight Gayle som makker på topp. Gayle er vanligvis en målfarlig spiller, men denne sesongen står han kun med en nettkjenning, for øvrig like mange som tidligere West Ham-spiller Andy Carroll.

På skadelista til Newcastle foran lørdagens kamp er stopper og kaptein Jamaal Lascelles, den sveitsiske stopperen Fabian Schar og den tøffe midtbanekrigeren Isaac Hayden. I tillegg er Ryan Fraser usikker da han sliter med en strekkskade.

I West Ham-leiren er det fremdeles optimisme og god stemning. Det ble en ny spennende avslutning på siste kamp, men heldigvis holdt ledelsen inn og med 55 poeng er klubben nummer 4 på tabellen med kun syv kamper igjen.

På samme måte som mot Wolves uka før krevde også kampen mot Leicester sitt i form av skader på en allerede skadeutsatt spillergruppe. Aaron Cresswell måtte ut i starten av andre omgang sist med en strekk i låret. Denne skaden vil holde han ute av spill en tre-ukers tid. Mark Noble måtte også ut da han pådro seg en skade i albuen i det han kastet seg ned og blokkerte et skudd fra en Leicester-spiller. Noble er riktignok tilbake allerede denne helgen og det er bra.

Jesse Lingard har fått veldig mye oppmerksomhet etter hans storspill og det er vel fortjent. Vi som følger West Ham tett merker oss selvsagt også andre prestasjoner i laget og det som er mest verdt å merke seg er laginnsatsen og viljen til å ofre seg for drakta og lagkameratene. Et godt eksempel på akkurat det er Vladimir Coufal. Han gjør aldri en dårlig kamp og gir 100% i alle dueller hele kampen. De to tsjekkerne, Coufal og Soucek, fremstår mer og mer som to av de beste spillersigneringene som er gjort av West Ham i moderne tid.

Squawka Football on Twitter: "Vladimir Coufal has provided assists in  back-to-back games for the first time. Only Aaron Cresswell (7) has more  Premier League assists than him for West Ham this season (

En god nyhet på skadesituasjonen er nå at Angelo Ogbonna er tilbake i full trening. Han kan faktisk bli å finne i startelleveren på lørdag sammen med Diop og Dawson i midtforsvaret. Da vil vi nok i såfall finne Coufal på høyre vingback og Masuaku på motsatt side. Sistnevnte har vist mye positivt etter at han kom tilbake fra langtidsskade for to kamper siden, men feilpasninger på egen banehalvdel som den som førte til Leicesters redusering til 1-3 sist må han legge av seg ellers kan klubben bli straffet enda hardere enn sist.

Declan Rice er dessverre fremdeles ute, men i opptrening for sitt skadde kne. Mark Noble har vært god i begge de to siste kampene og det er et styrketegn at det faktisk har blitt seier i begge kampene som Rice foreløpig har stått over. Tomas Soucek er selvsagt med sentralt mens det er mest sannsynlig at Moyes velger å fortsette med de samme tre fremme, Fornals, Lingard og Bowen. Jarrod Bowen har funnet scoringsformen, noe som er gull verdt når Michail Antonio er ute med skade.

I tillegg til de tre skadde Rice, Antonio og Cresswell er fremdeles ikke Yarmolenko og Randolph 100% i kampform etter sine skader. Det er uklart om noen av de to vil være i troppen på lørdag, men Manuel Lanzini er i full trening etter å ha stått over et par kamper. Lanzini er mest sannsynlig på benken fra start mot Newcastle.

En vanskelig bortekamp venter for West Ham på lørdag og spesielt når sesongen nærmer seg slutten er disse kampene krevende. Vi må også huske at West Hams spillere nå befinner seg i en posisjon som er uvant for de fleste av dem, men vi stoler på at David Moyes og hans støtteapparat bidrar med mye god støtte slik at spillerne er akkurat passe påskrudd når kampen starter på lørdag. Dette blir fryktelig spennende. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar