Forhåndsomtale: Stoke – West Ham

Bilderesultat for west ham stoke

Bet365 Stadium 29. april kl. 16.00: Stoke City – West Ham United

Lørdag spiller West Ham sesongens nest siste bortekamp og turen går til Stoke. Klubbene møttes til sesongavslutning på samme arena forrige sesong og hjemmelaget stakk til slutt av med en 2-1 seier. Den gang ble denne kampen et lite antiklimaks etter avslutningskampen på Upton Park fire dager tidligere. Diafra Sakho hadde flere muligheter til å sikre poeng for West Ham, men han hadde ikke dagen foran mål og tapet innebar at klubben endte på 7. plass i Premier League. Høstens møte på London Stadium endte 1-1 i det som var Adrians siste førstelagskamp før han mistet plassen på laget til Darren Randolph. Nå er altså Adrian tilbake og forhåpentligvis vil han ha en bedre «dag på jobben» mot The Potters denne lørdagen.

Stoke har hatt en variabel sesong og bortsett fra en svak åpning hvor de spilte syv kamper uten å vinne har de operert rundt midten av tabellen stort sett hele tiden. Den siste måneden har de igjen slitt og på de seks siste ligakampene står de med en seier og fem tap. Den svake formkurven har gjort at deler av fansen har reagert gjennom å vise frustrasjon. Sist helg ble det tap 0-2 borte mot Swansea. Stoke vil nok si at de ikke hadde marginene på sin side i den kampen ettersom klubben hadde straffespark på 0-1, men i stedet for å utligne til 1-1 gikk Swansea direkte opp og økte til 0-2. De som har sett straffesparket som Marko Arnautovic ekspederte over mål vil nok ikke være enig i at det var snakk om marginer for det straffesparket endte nesten over tribunen bak mål.

Mark Hughes har gjort en god jobb som manager i Stoke de siste sesongene og han har gjort noen smarte signeringer som har vist seg å slå til. Klubbens beste spiller denne sesongen har nok vært Joe Allen som Hughes hentet fra Liverpool sist sommer. I Liverpool måtte Allen finne seg i å sitte på benken store deler av tiden, men etter at han har fått tillit i en sentral midtbanerolle i Stoke har han glimtet til med flere scoringer og mye bra spill.

Toppscorer hos Stoke denne sesongen er rutinerte Peter Crouch. Den høyreiste spissen har scoret åtte mål og har med det ett mer enn nevnte Marko Arnautovic. For å styrke angrepsrekka brukte klubben relativt mye penger i januar for å hente Saido Berahino fra West Bromwich. Berahino har lenge vært en av Englands mest ettertraktede spisser, men de siste par årene har formen hans hatt en bratt nedadgående kurve. Han har ennå ikke scoret i Stoke-drakta og vi må faktisk helt tilbake til januar 2016 for å finne hans siste scoring i Premier League. Berahino har spilt de siste kampene fra start og forhåpentligvis løsner ikke scoringsstatistikken hans mot nettopp West Ham.

Mange har tippet Jack Butland til å bli Englands landslagskeeper de kommende sesongene. Unge Butland pådro seg imidlertid en lei ankelskade for et drøyt år siden og han var først tilbake i spill mot Swansea sist helg. Lee Grant har ikke vært noen dårlig erstatning mellom stengene i Butlands fravær, men han ble altså henvist til reservebenken sist. I Stoke-troppen er det for øvrig kun Jonathan Walters som er skadd og mest sannsynlig ikke spiller mot West Ham.

West Ham har tre kamper uten tap etter en sterk lagprestasjon mot Everton sist. Selv om det ikke ble seier var Hammers definitivt nærmest tre poeng i den kampen til tross for store utfordringer knyttet til både karantener og skader. Spillerne som kom inn spilte meget solid og spesielt viste Håvard Nordtveit at han har mye å bidra med som defensivt midtbaneanker. Andreomgangen til Nordtveit var imponerende og sjelden har Ross Barkley fått utrettet så lite offensivt som nettopp da.

Kaptein Mark Noble og Sam Byram var ute med karantene sist, men begge er nå tilgjengelig for spill igjen. Det er imidlertid ikke gitt at de to vil gå rett inn på laget etter den sterke prestasjonen av de som spilte sist. I tillegg var både Robert Snodgrass og Sofiane Feghouli ute med småskader sist, men begge skal nå være klarert for spill igjen.

Forsvarstreeren med Collins, Reid og Fonte spilte meget solid sist og tok da Premier Leagues toppscorer Romelu Lukaku fullstendig ut av kampen. Spesielt var James Collins en bauta og han har virkelig stått fram de siste tre kampene etter at han kom inn på laget igjen. Det er god grunn til å tro at de tre fortsetter i en trebacksformasjon også mot Stoke, samtidig som det skal bli vanskelig for Bilic å sette Fernandes eller Masuaku ut av laget. Spesielt sistnevnte var strålende mot Everton.

Cheikou Kouyate fikk seg noen smeller sist kamp, men er ventet å bli spilleklar på lørdag. Det betyr i såfall at Bilic må velge å sette Kouyate, Nordtveit eller Noble på innbytterbenken. Lanzini fortsetter selvsagt i sin offensive rolle mens Andre Ayew stadig viser stigende form og har vist seg som en viktig spiller de siste par månedene. Helt på topp er fremdeles ikke Andy Carroll spilleklar. Det betyr at Jonathan Calleri eller Diafra Sakho vil ta den plassen.

West Hams skadeliste består fremdeles av Angelo Ogbonna, Pedro Obiang og Michail Antonio, i tillegg til nevnte Andy Carroll.

Med sine 38 poeng kan West Ham være sikret fornyet Premier League-kontrakt, men dersom det blir seier i denne kampen vil det overhodet ikke være tvil. Stoke er heller ikke 100% sikre med sine 39 poeng, noe som betyr at oppgjøret er viktig for begge lag. Forhåpentligvis har West Ham spilt på seg den nødvendige selvtilliten som skal til for å kunne ta med seg poeng hjem. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar