Forhåndsomtale: Tottenham – West Ham

Det er to uker siden forrige seriekamp og mange spillere har vært opptatt med landskamper i mellomtiden. West Ham har 7-0 i målforskjell og 6 poeng på de to siste ligakampene og møter å et annet formlag, Tottenham som vant hele 6-1 mot Manchester United på Old Trafford sist.

Forrige sesongs møte mellom de to klubbene på Tottenham Hotspur Stadium endte 2-0 til hjemmelaget, men alle med hjertet hos West Ham husker enda bedre hvordan det gikk sesongen før da Michail Antonio ble matchvinner og West Ham var det første laget som slo Tottenham på deres nye stadion.

Tottenham har fått en god start på sesongen og står med 7 poeng på de fire første ligakampene. Forut for den nevnte storseieren mot Manchester United for 14 dager siden spilte de 1-1 hjemme mot Newcastle i en kamp Spurs dominerte stort mens de vant hele 5-2 borte mot Southampton etter å ha tapt 0-1 mot Everton i ligaåpningen. Ettersom klubben foreløpig er med i både ligacupen samt at de har vært involvert i kvalifiserende runder til Europaligaen har det vært et ekstremt tett kampprogram så langt denne høsten.

I løpet av sommerens overgangsvindu hentet Jose Mourinho høyrebacken Matt Doherthy fra Wolves, den danske midtbanekjempen Pierre-Emile Højbjerg fra Southampton og venstrebacken Sergio Reguilon fra Real Madrid. I tillegg har de lånt den brasilianske spissen Carlos Vinicius fra Benfica og Gareth Bale fra Real Madrid. Det er selvsagt store forventninger til sistnevnte som gjør come-back i Spurs-trøya syv år etter at han forlot klubben sist. Fredag 16. oktober var siste dagen for overganger klubber i mellom innenlands i England, mens fristen mellom Premier League klubber løp ut 5. oktober. Tottenham benyttet fredag muligheten til å styrke forsvaret med den lovende stopperen Joe Rodon fra Swansea.

Til møtet med West Ham på søndag må trolig den engelske landslagsstopperen Eric Dier stå over etter at han har pådratt seg en muskelskade under landskampoppholdet. I tillegg er Giovanni Lo Celso og Japhet Tangana ute med skader. Gareth Bale har ikke spilt kamp for Tottenham så langt denne sesongen ettersom han var ute av form da han ankom fra Spania. Det er imidlertid muligheter for at waliseren vil bli å se på banen denne helgen. Det blir med andre ord litt av en oppgave for West Ham-forsvaret om vertene stiller med formsterke Son, Harry Kane og Gareth Bale i angrepsrekka.

West Ham opplevde to fantastiske kamper før landskamppausen med 4-0 mot Wolves og 3-0 mot Leicester. Forsvaret spilte en nærmest prikkfri kamp mot Leicester hvor «revene» ikke kom til et eneste skudd på mål og Jamie Vardy var tilnærmet usynlig kampen igjennom.

Flere spillere har spilt landskamper den siste uka og heldigvis er det ingen av dem som har kommet tilbake med skader. Arthur Masuaku ble sendt tilbake til England etter at han fikk en liten kjenning til en skade, men dette var ikke noe alvorlig og han er spilleklar mot Tottenham. Declan Rice har spilt tre kamper for England, men alle de kampene har vært spilt på Wembley så han har i det minste ikke vært belastet med reising på toppen av det tette kampprogrammet.

Siden kampen mot Leicester har Craig Dawson kommet fra Watford og Said Benrahma fra Brentford. Benrahma er ikke spilleklar på søndag da det formelle rundt overgangen ble klart for seint. Det er imidlertid ikke skadeproblemer i troppen nå, noe som betyr at Ryan Fredericks er spilleklar etter strekkskaden han pådro seg mot Wolves. Issa Diop er også 100% tilbake etter å ha vært fraværende med covid-19. På sidelinjen er også David Moyes tilbake etter å ha deltatt fra «hjemmekontor» de to siste kampene.

Det er forventet at West Ham stiller samme lag som startet mot Leicester, det betyr i såfall Fabianski – Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku – Rice, Soucek – Bowen, Antonio, Fornals. Det er ventet at også Randolph, Fredericks, Diop, Noble, Lanzini, Yarmolenko og Haller er i troppen på søndag. Om dette tipset slår til så betyr det i såfall at det ikke er plass til spillere som Johnson, Dawson og Snodgrass.

Det blir garantert en knalltøff kamp mot et godt Tottenham-lag, men West Ham har også et godt lag og har vist god form. Det forventes en åpen og jevn kamp i nord-London og forhåpentligvis kan ett eller tre poeng bli med til Øst-London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar