Forhåndsomtale: Tottenham – West Ham

Bilderesultat for tottenham west ham

White Hart Lane 19. november kl. 18.30: Tottenham Hotspur – West Ham United

Lørdag kveld er det klart for det West Ham-fansen omtaler som sesongens viktigste bortekamp. Det blir siste gang West Ham spiller på White Hart Lane ettersom Tottenham skal bygge ny stadion og hva hadde vel smakt bedre enn å reise derfra med tre poeng. Vi kan bare minne om at West Ham var det siste laget som tok med seg tre poeng fra bortekamp på Arsenals gamle hjemmebane Highbury og hvorfor ikke gjøre det samme på det som vil bli Tottenhams gamle hjemmebane?

Forrige sesongs oppgjør mellom disse klubbene ble ingen kamp West Ham-fansen ønsker å bli minnet på. Tottenham var best i alt den dagen og til slutt sto det 4-1 på resultattavla etter at Manuel Lanzini hadde satt inn et trøstemål på slutten for bortelaget. Tilsvarende oppgjør i februar 2015 endte til slutt 2-2 etter at West Ham ledet komfortabelt med to mål lenge, men hvor Harry Kane utlignet seks minutter på overtid ved å sette returen fra sitt eget straffespark i mål.

Tottenham hadde en sterk sesong i 2015/16 og endte til slutt på 3. plass etter å ha kjempet om ligatittelen med Leicester lenge. Denne sesongen har de også vist at de mener alvor av å være tittelkandidat og i midten av november er de som eneste klubb ubeseiret i Premier League.

Oktober måned ble åpnet med en fantastisk 2-0 seier mot Manchester City, men etter den tid har klubben spilt uavgjort i fire ligakamper på rad. Siste kamp før landslagspausen reiste de fra Emirates Stadium etter 1-1 mot Arsenal.

Harry Kane var tilbake fra skade mot Arsenal sist og han scoret også utligningsmålet på straffe i den kampen. Kane ble sendt tilbake til klubblaget midt under landslagsoppholdet med England, men det var nok mest for å få verdifull hvile etter skadeavbrekket. Kane er klar igjen på lørdag. På skadelista til manager Pochettino finner vi stopperen Toby Alderweireld, backen Ben Davies og den offensive midtbanespilleren Eric Lamela. I tillegg er forrige sesongs stjerneskudd Dele Alli på vei tilbake fra skade. Han kan komme til å spille på lørdag slik det ser ut torsdag ettermiddag.

West Ham hadde en fin periode etter forrige landslagsopphold da det ble to seire på rad (mot Crystal Palace og Sunderland). Etter den tid har det blitt 0-2 tap mot Everton og 1-1 hjemme mot Stoke for to uker siden. Før Bilic & co nå møter et knalltøft kampprogram ligger klubben plassert på 17. plass med 11 poeng, men det skal nevnes at det er kort vei opp til en plass rundt midten av tabellen.

I likhet med Tottenham har det også vært mange spillere på landslagsoppdrag fra West Ham. Spesielt gledelig var det at Aaron Cresswell fikk sin fortjente landslagsdebut for England på tirsdag og at Edmilson Fernandes debuterte for A-landslaget til Sveits. Foruten disse to og Dimitri Payet som hadde både scoring og assist for Frankrike, har Darren Randolph igjen imponert i mål for Irland da de tok en knallsterk borteseier mot Østerrike (1-0).

Forut for landslagspausen slet både Winston Reid og James Collins med småskader og begge de to måtte melde forfall til sine respektive landslag. Begge er imidlertid i full trening igjen nå og virker klare for spill på lørdag om de er blant managerens utvalgte.

Kaptein Mark Noble er utestengt på grunn av at han har pådratt seg fem gule kort til nå i sesongen. Det blir derfor spennende å se hvordan Bilic velger å komponere midtbanen. Pedro Obiang har imponert som defensivt midtbaneanker de siste kampene og fortsetter der dersom det ikke skulle skje noe uventet frem mot kampstart.

Diafra Sakho er for første gang denne sesongen klar for spill på førstelaget. Bilic har forut for ligarunden snakket mye om Sakho og at han vil være som en nysignering når han nå omsider er klar for spill. Vi får håpe fansen tar han godt imot etter at han i sommer virket lite interessert i å fortsette karrieren i West Ham. Så lenge Bilic gir han en ny sjanse bør også fansen gjøre det samme. Om Sakho starter er usikkert, men han vil uansett være i troppen.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Andy Carroll, Sam Byram, Gokhan Tore, Reece Oxford og Arthur Masuaku. Av disse er nok Carroll og Tore de som er nærmest å bli erklart skadefrie, selv om også de andre har gjort store fremskritt.

Lokaloppgjøret fra White Hart Lane er en av rundens hovedkamper og det er bare å finne frem finstasen (dvs West Ham-trøya) denne lørdagskvelden. Vi ønsker oss svært gjerne poeng til West Ham som isåfall garantert vil føre til en fin lørdagskveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar