Forhåndsomtale: Watford – West Ham

Vicarage Road 28. desember kl. 16.00: Watford – West Ham United

Årets siste kamp for West Ham spilles på Vicarage Road tirsdag ettermiddag. Bortekamp mot Watford er aldri enkelt og det blir det ikke denne gangen heller. Sist de to klubbene møttes var to sesonger siden da West Ham vant begge oppgjørene 3-1.

Watford rykket opp til Premier League etter kun en sesong i Championship og sesonginnledningen var slett ikke verst. Likevel fikk manager Xisco Munoz sparken i oktober. Munoz hadde ledet klubben til opprykk foran inneværende sesong, men ble likevel kortvarig manager i Premier League og erstattet av Claudio Ranieri.

Ranieri gikk på en kjempesmell i sin første kamp hos Watford med 0-5 hjemme mot Liverpool, men allerede kampen etter fikk de en solid opptur med 5-2 seier borte mot Everton. I øyeblikket ligger klubben på den utsatte 17. plassen med 13 poeng. De har likevel noen kamper til gode etter at de har hatt store covid-utfordringer de seneste ukene og ikke spilt kamp siden 10. desember. Da tapte de for øvrig 1-2 borte mot Brentford.

Nå skal de fleste spillerne være tilbake fra sykdom, men noen skadeproblemer er det fortsatt i Watford-leiren. Den hurtige spissen Ismaila Sarr sliter med en kneskade og er ikke med mot West Ham. Andre som er ute er keeper Ben Foster, Christian Kabasele, Peter Etebo og Nicolas Nkoulou. Med Sarr ute må West Ham-forsvaret passe ekstra godt på Joshua King og Dennis Bonaventura som er klubbens toppscorere denne høsten. Watford hentet også tidligere West Ham-spiss Ashley Fletcher foran inneværende sesong, men han har slitt med å få spilletid i den gule Watford-trøya.

West Ham er inne i en tung periode med både skader, svak form på enkelte spillere og marginer imot som er typisk for lag i motgang. Kampen mot Southampton på søndag var intet unntak i så henseende da West Ham utlignet bortelagets ledelse to ganger, men likevel måtte se seg slått til slutt. Mye har også vært skrevet om dommeravgjørelsen som resulterte i straffespark til Southampton.

En annen uheldig episode fra kampen andre juledag var at Declan Rice pådro seg sesongens femte gule kort. Det betyr at han må stå over kampen mot Watford. Det blir spennende å se hvordan laget responderer på at sesongens beste spiller så langt er ute. Sist Rice var ute var i våres da han pådro seg en kneskade på landslagssamling. Den gang klarte laget seg overraskende bra og forhåpentligvis vil de andre ta større ansvar på banen også denne tirsdagskvelden.

Arthur Masuaku har fått mye kritikk for sitt backspill den siste tiden og kampen mot Southampton understreket savnet av Aaron Cresswell i den posisjonen. Det er tvilsomt om vi får se Cresswell på en stund ennå og kanskje vil Moyes nå velge å plassere Ben Johnson i den posisjonen mot Watford da han er betydelig bedre defensivt enn Masuaku.

Ben Johnson contract update at West Ham

Det blir spennende å se hvordan midtbanen ser ut fra start på tirsdag med Rice ute. Tomas Soucek starter som vanlig og kanskje velger Moyes å plassere Manuel Lanzini i en dypere rolle enn vanlig? Andre alternativer er selvsagt Mark Noble og Alex Kral. Lengre frem på banen startet Nikola Vlasic sist, men selv om han hadde en del positive involveringer ble han tatt av til pause sammen med Pablo Fornals. De ble da erstattet av Lanzini og Michail Antonio. Antonio scoret et tidlig mål etter at han kom innpå, men utenom det spilte han ikke noen stor kamp. Det er likevel mulig at Antonio nå vil starte igjen og at Bowen flyttes tilbake i en kantrolle hvor vi er vant med å se han. Det var ellers hyggelig at også Said Benrahma fikk en scoring sist etter en periode med måltørke.

Så sant det ikke kommer noen covid-tilfeller frem mot kampstart er det fremdeles Zouma, Ogbonna og Cresswell som er fraværende for West Ham. Det må også anses som en ulempe å komme fra siste seriekamp for kun 48 timer siden, mens Watford fikk sin kamp andre juledag utsatt. På den annen side har ikke Ranieri hatt mulighet til å trene skikkelig med sitt lag på lang tid som følge av alle sykdomstilfellene. Vi satser på at West Ham-spillerne har noen ekstra krefter på lur og trekker det lengste strået denne romjuls-ettermiddagen. Lykke til folkens. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar