Forhåndsomtale: WBA – West Ham

The Hawthorns 19. mai kl. 21.15: West Bromwich Albion – West Ham United

West Hams siste bortekamp for sesongen spilles mot allerede nedrykksklare West Bromwich onsdag kveld. Når det nå er tillatt å slippe inn noen tilskuere de to siste serierundene vil selvsagt det skape en annen ramme enn hva spillerne har vært vant med denne sesongen og på onsdag vil The Hawthorns ha 5 500 fans innenfor dørene. Møtet mellom disse klubbene tidligere i sesongen endte 2-1 på London Stadium etter scoringer av Jarrod Bowen og Michail Antonio for hjemmelaget.  

Slaven Bilic tok West Bromwich opp til Premier League foran denne sesongen, men den sympatiske kroaten måtte ta med seg Julian Dicks og de andre i hans team ut dørene på The Hawthorns i desember og ble umiddelbart erstattet av Sam Allardyce. En tidligere West Ham-manager erstattet altså en annen, men Big Sam har slitt med å få skikk på West Bromwich’ forsvarsspill og denne gangen var altså ikke Allardyce noen garantist mot nedrykk.

Selv om sesongen ender med degradering så er det flere spillere som har utmerket seg positivt for «The Baggies». Keeperen Sam Johnstone har U-landskamper for England, men det er først denne sesongen i Premier League han virkelig har fått vist hvilken klassekeeper han er. Han er for øvrig en spiller som nevnes blant spillerne West Ham kan tenke seg å se på før neste sesong. Klubbens toppscorer Matheus Pereira er også en spiller som har tiltrukket seg oppmerksomheten fra større klubber. Han har 11 scoringer fra sin offensive midtbaneposisjon og er en spiller West Ham må se opp for på onsdag. I tillegg er midtbanekrigeren Conor Gallagher, som er på lån fra Chelsea, en spiller som har imponert for et lag som har slitt hele sesongen.

Sommeren 2020 hentet West Bromwich Grady Diangana fra West Ham for 20 mill pund. Det var stor skuffelse i Øst-London da eierne lot en av sine egne unge talenter forlate klubben, tilsynelatende uten at Diangana selv var veldig motivert for å reise nordover. Til tross for at Diangana var sentral i opprykkssesongen til West Bromwich (da han var på lån) har han slitt mer i Premier League, og han har både vært skadeplaget og slitt med å få spilletid.

I januar hentet Allardyce nok en spiller fra West Ham da Robert Snodgrass signerte. Snodgrass har heller ikke vært veldig aktiv i kampen for å overleve i divisjonen da han har slitt mye med skader siden han kom til klubben. I tillegg til Snodgrass hentet West Bromwich spissen Mbaye Diagne på lån fra Galatasaray og Ainsley Maitland-Niles på lån fra Arsenal i januar.

På skadelista til Birmingham-klubben finner vi to rutinerte spillere, stopperen Branislav Ivanovic og nevnte Robert Snodgrass.

West Ham fikk bare med seg ett poeng fra Brighton lørdag kveld og måtte med det se håpet om Champions League-plass bli betydelig mindre. Når vi nå vet at Chelsea har beseiret Leicester tirsdag kveld så er det teoretiske håpet om en plass blant de fire øverste på tabellen også borte. West Ham har likevel alt å spille for da 5. og 6. plassen gir spill i Europa League mens 7. plass gir plass i den nyopprettede europacupen Europa Conference League. Klubben trenger fire poeng på de to siste kampene for å være garantert minimum 7. plass, men håpet er fremdeles å bli blant de seks beste som gir plass i gruppespillet av Europa League.

Det var veldig gledelig å se Declan Rice tilbake på banen mot Brighton og Rice viste at han har holdt formen ved like gjennom skadeperioden. Forhåpentligvis blir han bare enda bedre i de to siste kampene før sesongen er over. Med Rice tilbake og Lanzini ute med skade hadde Moyes også valgt å starte med Jarrod Bowen fremfor Said Benrahma sist. Sistnevnte kom imidlertid inn og reddet ett poeng for West Ham med et fint langskudd som samtidig var hans første scoring i West Ham-drakt. Om Benrahma fikk vist nok sist til at han får startplass mot West Bromwich gjenstår å se, men verken Bowen eller Fornals viste seg fra sin beste side mot Brighton.

David Moyes tells Said Benrahma what he must do to get more West Ham  minutes - football.london

I forsvaret var Angelo Ogbonna tilbake sist og Moyes valgte å la Dawson få spille i midten sammen med italieneren. Issa Diop har vel egentlig ikke spilt seg ut av laget, men ble likevel ofret til den viktige kampen. Om baklengsmålet mot Brighton var nok til å gjøre endringer i midtforsvaret nok en gang er kanskje tvilsomt. På sidebackene fortsetter uansett Coufal og Cresswell.

Angelo Ogbonna: We want to keep going with our performances | West Ham  United

David Moyes bekrefter at klubben ikke har noen nye skadeproblemer siden sist. Det betyr at Lanzini fremdeles er ute mens Arthur Masuaku er usikker.

Det er altså sesongens siste bortekamp for West Ham og statistikken på utebane før denne kampen sier 8 seire, 4 uavgjort og 6 tap. Dette er en meget sterk statistikk som forhåpentligvis kan pyntes på ytterligere onsdag kveld. Det blir uansett ingen enkel kamp. West Bromwich vil helt sikkert vise seg fra en god side foran 5 500 hjemmefans i det som blir deres siste hjemmekamp i Premier League på en god stund. Vi krysser fingrene for borteseier og at håpet om 6. plass fremdeles lever helt inn til siste serierunde som er førstkommende søndag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar