Forhåndsomtale: West Ham – Accrington Stanley

Bilderesultat for EFL cup

EFL Cup 3. runde, London Stadium 21. september kl. 20.45: West Ham United – Accrington Stanley

Ettersom West Ham var med i kvalifiseringen til Europa League fikk klubben «walk-over» i 2. runde av EFL Cup, eller det vi kjenner som ligacupen. I 3. runde venter hjemmekamp mot Accrington Stanley som til daglig spiller i League Two. De to klubbene har aldri tidligere møttes til obligatorisk kamp.

Accrington sto for en stor overraskelse da de sendte Burnley ut av EFL Cupens 2. runde. Det er for øvrig første gang i klubbens historie at de har vunnet mot et lag fra den øverste divisjonen og samtidig første gang klubben har kommet lenger enn til 2. runde av ligacupen.

Etter åtte serierunder i League Two ligger Accrington på en 11. plass med 11 poeng. Sist helg beseiret de det tidligere storlaget Portsmouth med 1-0 på hjemmebane. Klubbens toppscorer så langt i sesongen heter Billy Kee som har tre mål på seks ligakamper. Kee kom til Accrington fra Scunthorpe i januar 2015. Den mest kjente spilleren i klubbens tropp er 33 år gamle Chris Eagles som har en fortid i blant annet Manchester United og Watford. Mest kjent er imidlertid Eagles fra årene han spilte i Burnley fra 2008 til 2011. Backen Janoi Donacien har for øvrig spilt for Aston Villa i ungdomsårene mens midtbanespilleren John O’Sullivan kom fra Blackburn, via Barnsley.

I West Ham er det noe som ligner en liten krise etter at klubben har gått på fire strake tap, inkludert exiten fra Europa League mot rumenske Astra. Etter Astra-tapet har klubben tapt tre ligakamper og sluppet inn hele 11 mål. Mange av målene har dessuten kommet etter individuelle feil i forsvarsrekka og dette har skapt mye hodebry for Slaven Bilic.

Onsdagens kamp mot Accrington Stanley er den første av tre hjemmekamper på rad og når vi ser hva League Two-klubben har prestert så langt er det ingen grunn til å tro at dette kommer til å bli enkelt for West Ham.

Slaven Bilic har varslet at det vil bli endringer i lagoppstillingen fra de som har startet de siste ligakampene, men at det ikke på noen måte er undervurdering i bildet av den grunn. Han presiserer at det er spillere som har trent godt og som bidro bra i pre-season som nå trenger verdifull kamptrening. Det er derfor grunn til å tro at spillere som Reece Oxford og Toni Martinez vil få spilletid. Sistnevnte har for øvrig scoret hyppig for U-laget og er en spiss med selvtillit.

Forrige sesong endte West Hams ligacupeventyr med tap 1-2 mot Leicester i 3. runde. Ettersom klubben dessverre røk ut av Europa League før det egentlig hadde begynt er det all grunn til å satse på å gjøre det bra i de innenlandske cupene. Det er alltid moro med en god «cup-run» og Bilic har også uttalt at det vil bli satset på å gjøre det bra her.

Det er ikke helt enkelt å spå West Hams lagoppstilling på onsdag, men at Darren Randolph starter i mål virker åpenbart. På backplass kan Alvaro Arbeloa få sin debut i West Ham-trøya etter overgangen fra Real Madrid mens nevnte Reece Oxford temmelig sikkert tar en plass i midtforsvaret. Det er knyttet spenning til om den unge sveitseren Edimilson Fernandes starter på midtbanen. Sofiane Feghouli som har vært plaget med skader i sesonginnledningen får temmelig sikkert verdifull kamptrening på onsdag mens Pedro Obiang og Ashley Fletcher også fortjener spilletid.

De spillerne som er uaktuelle på onsdag som følge av skader er Andy Carroll, Andre Ayew, Aaron Cresswell, Diafra Sakho og Winston Reid. Det er også usikkerhet rundt Sam Byram som sto over ligakampen i helgen.

Vi håper at det blir en godt gjennomført cupkamp av West Ham denne onsdagskvelden og at spillerne kan få bygget på seg litt selvtillit igjen. Klubben har lagt ut billetter til rimelige priser for å forsøke å få så mange som mulig til å møte opp til den første innenlandske cupkampen på London Stadium. Vi ønsker oss avansement til 4. runde. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar